AbergShoot

Pontus Åberg gjorde sitt första NHL-mål i natt. En natt som handlade mycket om resultatet 3-2. Här är en summering av nattens matcher i NHL:
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)
Nikita Kucherovs fina säsong fortsätter. I natt gjorde han sitt nionde mål för säsongen i Lightnings första matcher skadebeskedet på lagkaptenen Steven Stamkos.

Kucherov gjorde 1-3 i den tredje perioden. Ryssen fick pucken mitt i slottet men med en Buffalo-spelare i ryggen tvingades han ta en lite båge upp mot den vänstra tekningscirkeln. När han nådde toppen på den vände han sig om och kastade in pucken mot mål. Pucken letade sig igenom trafiken framför Buffalos målvakt Robin Lehner och in i mål.
Gästernas tre andra mål gjordes av Nikita Nesterov, Alex Killorn och Brayden Point. Ben Bishop storspelade i målet för Lightnings och stod för 32 räddningar i matchen. Lightnings har nu tre raka segrar.
Cody Franson blev målskytt för hemmalaget där Robin Lehner svarade för 34 räddningar.
Philadelphia Flyers - Winnipeg Jets 5-2 (2-0, 1-2, 2-0)
Philadelphias målvaktsproblem verkar ha nått en lösning för tillfället. Flyers tog poäng för tredje matchen i följd, mycket tack vare Steve Masons fina spel längst bak. Mot Jets stoppade Mason 30 skott och har på de tre senaste matcherna bara släppt in 5 av 78 skott.
Dustin Byfuglien och Blake Wheeler var de enda som lyckades överlista Mason. Men samtidigt gjorde Flyers fem mål framåt och Winnipeg Jets fick känna den bittra smaken av förlust efter ordinarie tid för första gången på sex matcher.
Flyers grundlade seger i den första perioden när Sean Coutier och Michael Raffl gjorde varsitt mål inom loppet av 34 sekunder. Mark Streit, Wayne Simmonds och Brandon Manning gjorde Flyers övriga mål.

Raffl--1117

Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 6-1 (3-1, 2-0, 1-0)
Connor Brown fixade med sina fyra poäng en seger till Maple Leafs i mötet med Panthers. Han inledde målskyttet i den första perioden genom att styra in Morgan Riellys skott från blålinjen efter 5.55. Han nätade igen efter 15.36 i perioden när han först rundande Panthers Aaron Ekblad innan han lyckades få in pucken bakom James Reimer och ge Leafs ledningen med 2-1.
Mitchell Marner avslutade en målrik förstaperiod genom att göra mål på friläge.
I den andra perioden gjorde Brown sitt tredje poäng när han assisterade till Leo Komarovs 4-1-mål. Brown skulle också assistera till Jake Gardiners 6-1-mål i den tredje perioden men innan den andra var slut satte James van Riemsdyk sitt åttonde mål för säsongen till 5-1.
Aaron Ekblad blev målskytt för Panthers.
Ottawa Senators - Nashville Predators 1-5 (1-2, 0-1, 0-2)
23-årige och tidigare Djurgårds-spelaren Pontus Åberg gjorde sitt första NHL-mål när han i den andra perioden gjorde Predators tredje mål i matchen. Åberg fick pucken i mittzon, tog in den längs vänsterkanten i offensiv zon innan han avlossade ett handledsskott som letade sig in mellan benskydden på Mike Condon.
Det var även svensk inblandning i Predators två första mål. Mattias Ekholm assisterade till Coltons Sissons 0-1-mål och Filip Forsberg till Ryan Ellis 1-2-mål. Där emellan hade Derick Brassard reducerat för Ottawa som sedan inte gjorde fler mål.
Mål gjorde däremot James Neal. I den tredje perioden gjorde James Neal mål för sjätte matchen i rad innan Mike Ribeiro fastställde slutresultatet med 5.24 kvar att spela.
Pekka Rinne gjorde 30 räddningar för Predators.

NSH celebration at OTT 111716

St. Louis Blues - San Jose Sharks 3-2 (1-1, 2-1, 0-1)
Jaden Schwartz målskytte kom inte igång inledningsvis men han har börjat varva upp. I natt gjorde hans två mål att Blues kunde vinna hemma i Scottrade Center.
Schwartz kvitterade första till 1-1 efter 10.38 i den första perioden innan han gav Blues ledningen med 2-1 efter 8.45 i den andra. Schwartz har nu gjort sex mål den här säsongen.
Men det krävdes ett mål från David Perron efter 15.56 i den andra perioden för att avgöra matchen. Perron skickade in pucken intill den vänstra stolpen från sin vänsterbacksposition i powerplay.
San Joses mål gjordes av Logan Couture och Kevin Labanc.
Minnesota Wild - Boston Bruins 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
Matchen i Xcel Energy Center var mållös i 59 minuter och 15 sekunder innan Mikael Granlund fick pucken bakom Bostons målbur. Han snirklade sig in framför och flippade pucken mot mål. Pucken träffade Boston-backen Adam McQuaids skridsko och gled retfullt in i mål.
Devan Dubnyk räddade 25 skott och höll sin fjärde nolla för säsongen.
Dallas Stars - Colorado Avalanche 3-2 (3-0, 0-1, 0-1)
Dallas tre mål i den första perioden räckte för att hålla undan gästande Colorado. Johnny Oduya gjorde sitt första mål för säsongen efter 8.15 och inledde matchens målskytte. Oduya fick pucken längs sargen och drog till med ett slagskott som letade sig in via en Colorado-back bakom Semyon Varlamov. Målet var Oduyas första sedan den 17:e december förra året.
Brett Ritchie och Patrick Eaves blev Dallas övriga målskyttar för Dallas.
Colorado gav sig inte. Nathan MacKinnon reducerade i den andra perioden och låg även bakom Mikhails Grigorenkos 3-2-mål efter 1.51 i den tredje men Dallas och Kari Lehtonen höll undan.

GettyImages-624049142

Vancouver Canucks - Arizona Coyotes 3-2 (0-0, 2-2, 0-0, 1-0)
Bröderna Sedin och Alexander Edler låg bakom Canucks upphämtning i den andra perioden. Hemmalaget hamnade i ett 0-2-underläge sedan Brad Richardson och Anthony DeAngelo gjort mål för Arizona.
Brandon Sutter reducerade till 1-2 efter 15.45 när han fick pucken av Daniel Sedin i slottet och enkelt kunde stänka in reduceringen bakom Louis Domingues. 2-2-målet kom 2.12 senare när Alexander Edler, istället för att skjuta, passade pucken i sidled till Daniel Sedin som inte gjorde några som helst misstag.
Efter en mållös tredje period avgjorde Ben Hutton i förlängning.
Anaheim Ducks - New Jersey Devils 3-2 (0-0, 2-2, 1-0)
3-2 blev det även i Honda Center. Ryan Kesler satte den avgörande pucken i den tredje perioden när han lyckades gröta in pucken bakom Corey Schneider med 3.40 kvar att spela. Jakob Silfverberg assisterade och samma Silfverberg hade med 2.20 kvar av den andra perioden kvitterat matchen till 2-2 med sitt sjätte mål för säsongen.
Även Rickard Rakell blev målskytt. Det var han som inledde Ducks upphämtning med sitt 1-2 mål 16 sekunder innan Silfverbergs kvitteringsmål,
Devante Smith-Pelly och Kyle Quincey blev målskyttar för New Jersey Devils
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 4-2 (2-0, 1-2, 1-0)
Jonas Gustavsson var tillbaka i Edmonton Oilers målbur men fick se sig besegrad av ett för dagen bättre Los Angeles Kings.
Jeff Carter skickade in det matchavgörande 3-2-målet efter 9.06 i den andra perioden. Carter kom fri med Gustavsson och satte distinkt pucken till vänster om Oilers-målvakten.
Oscar Klefbom gjorde sitt första mål för säsongen när han kvitterade till 2-2 bara 34 sekunder före Carters avgörande mål.
Kings övriga mål gjordes av Derek Forbort, Tyler Toffoli och Devin Setguchi.
Gustavsson gjorde 21 räddningar i matchen.
Nattens utropstecken:
3-2, 3-2, 3-2, 3-2. Det var tätt och jämnt i fyra av nattens matcher.
Nattens tre stjärnor:
Jaden Schwartz, St. Lous Blues, 2 mål
Connor Brown, Toronto Maple Leafs, 2 mål 2 ass
Steve Mason, Philadelphia Flyers, 30 räddningar
Så gick snacket:
"Det var en sådan match där pucken studsade vår väg och det drog vi fördel av" - Connor Brown, Toronto Maple Leafs.
"Vi måste konservera den här insatsen och ta fram den mot St. Louis igen. Det är ett riktigt bra lag" - P.K. Subban, Nashville Predators.
"Det känns alltid lite bättre" - Jaden Schwartz, St. Louis Blues som nu gjort fem mål på sina sex senaste matcher.