Stones hat trick gav Golden Knights segern i match 3

Mark Stone och Paul Stastny var planens stora giganter när Vegas Golden Knights vann match 3 mot San Jose Sharks med 6-3. Stone stod för tre mål samt två assist medan Stastny noterades för två mål och tre målgivande passningar.

Vilken kväll det blev för hemmalaget och dess fans i match 3. Publiken hade knappt hunnit sätta sig i T-Mobile Arenas stolar förrän Stone spräckte nollan. Redan efter 16 sekunder friställdes han och lyfte in en backhand bakom Martin Jones. Med samma fattning rakade han in 5-1 i inledningen av den tredje och 6-3 i slutet av samma period. Hat tricket var Stones första i karriären, både grundserien och slutspel inräknat.
- Jag älskar att vara här. Jag älskar att spela i Vegas, mina lagkamrater, fansen, staden. Det var en riktigt bra match, säger Stone som kom till Vegas från Ottawa Senators den 25 februari.
[Här kan du läsa allt från serien SJS-VGK]
Stones två assist i matchen kom i mittperioden när kedjekamraten Stastny blev tvåmålsskytt och Vegas gick ifrån till en 4-1-ledning. Målen var Stastnys två första i året slutspel, totalt har han åtta poäng, lika många som Stone (6+2). Andraformationen med Stone, Stastny och Max Paccioretty gjorde tillsammans 12 poäng i matchen.
- De har varit grymma, i kväll var de det genom sin produktion. De var enastående i kväll, men de har spelat väldigt bra hela serien. Det är mycket kvar, men de har varit riktigt bra, säger Vegas coach Gerard Gallant.

VGK-SJS, M3: Golden Knights tre snabba mål

Sharks hade inget motgift mot firma Stone och Stastny även om de närmade sig mitt i den tredje perioden. Med två snabba mål från Logan Couture och Gustav Nyquist kom de in i matchen igen, bara för några minuter senare få sina chanser spolierade av Stone. I Sharks stod Marcus Sörensen, Erik Karlsson och Gustav Nyquist för varsin passningspoäng.
- De fick bra chanser direkt från start. Vi vill inte sätta oss i den sitsen. Vi måste vara bättre där och det var inte bara i första perioden utan i varje, säger Sharks Joe Pavelski om den tuffa starten i matchen.
Marc-Andre Fleury stod för 25 räddningar i sin 77:e slutspelsseger. Det är delat sjunde bäst med Mike Vernon genom alla tider.
Vegas seger innebär Western Conference-serien har vänt. Efter att Sharks vann match 1 har Vegas nu två raka segrar under bältet.