Halak1

Ännu en gång växte målvakten Jaroslav Halak ut till en jätte för Boston Bruins. Hans 37 räddningar gjorde att Bruins lyckades slå Vegas Golden Knights med 4-1 hemma i TD Garden.

33-årige Halak kom till Bruins från New York Islanders inför säsongen för att vara avlasta och vara backup till finländaren Tuukka Rask. Med med Rask på frånvarolistan har Halak fått agera etta mellan stolparna, och än så länge har han inte gjort någon besviken.
-Vi har sett det från dag ett. Så vi vet att han var en bra målvakt. Jag hade inte kunnat sitta här och säga att han skulle leda massa statistiska ligor, men vi visste att han var stabil. Han har överträffat förväntningarna, och det är vad som krävs just nu, säger Bruins tränare Bruce Cassidy.
Gästernas enda mål i natt gjordes av Cody Eakin i mitten av den andra perioden, men fler än så blev det inte på Halak. Bruins-målvakten var som mest sysselsatt i den första perioden då han räddade 15 skott och Bruins dödade tre utvisningar.
- De fick lite momentum, men vi lyckades ta oss ur det och göra ett mål. Man vet att det är så som bra lag gör, och vi gjorde det i kväll, säger Halak som räddade 40 skott mot Toronto i lördags.

BOS-VGK: Pastrnak slår till i numerärt överläge

Bruins David Pastrnak gick tack vare ett mål upp i ledning av NHL:s skytteliga. Tjecken gjorde sitt 16:e mål för säsongen när han i den tredje perioden satte slutresultatet i spel fem-mot-tre.
Pastrnak hade dessutom en assist i matchen. Han och Patrice Bergeron samarbetade till kedjekamraten Brad Marchands 3-0-mål i inledningen av den andra perioden. Även Danton Henne och Jeremy Lauzon nätade för hemmalaget.
Här är summeringen från nattens matcher:
St. Louis Blues - Minnesota Wild 2-3 (1-0, 1-2, 0-1)
Det heta divisionsmötet mellan Blues och Wild blev en jämn och tät historia. Gästerna, som gjorde sin sjunde raka bortamatch, drog till slut det längsta strået efter att Mikael Granlund avgjort matchen 7:43 in i den tredje perioden. Målet var finländarens tionde för säsongen och säkrade Wilds tionde seger på deras tolv senaste matcher.

STL-MIN: Sundqvist sätter passningen från Barbashev

Oskar Sundqvist gav hemmalaget ledningen sent i den första perioden när han från nära håll hittade rätt för tredje gången den här hösten. Mittakten hann sedan inte ens bli två minuter gammal innan gästerna hade vänt. Zach Parise gjorde 1-1 innan Joel Eriksson Ek petade in 1-2 med sitt första mål för säsongen. Alex Pietrangelo kvitterade för Blues efter 9:37, men sedan blev det inte fler mål från hemmalaget.
Florida Panthers - Ottawa Senators 5-1 (0-1, 5-0, 0-0)
Panthers tog i natt hem sin fjärde raka seger, och de gjorde det efter en urstark mittperiod. Florida gjorde hela fem mål, varav två från Aleksander Barkov och säkrade segern. Barkov gjorde 1-1 samt 3-1, och fick sällskap i målprotokollet av Jonathan Huberdeau, Troy Brower och Frank Vatrano.
Den tidigare Ottawa-spelaren Mike Hoffman bidrog med två assist i sin första match mot sitt förra lag. Hoffman, som blev trejdad från Senators till Panthers via San Jose Sharks i somras, har nu gjort poäng i 12 raka matcher (7 mål, 7 assist).
Gästernas mål gjordes av Ryan Dzingel, hans fjärde på de senaste fyra matcherna.

Washington Capitals - Arizona Coyotes 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)
Det krävs oftast ett gediget målvaktsspel för att slå Washington i deras egen hemmaborg. I natt visade Arizonas Darcy Kuemper just det. Kanadensaren räddade 38 skott och såg till att Coyotes förlustsvit stannade vid tre raka nederlag. Kuemper tvingades bara kapitulera en gång - när Nicklas Bäckström reducerade till 1-2 för hemmalaget i mitten av den andra perioden. Svensken förlängde därmed sin poängsvit till fem matcher.
Capitals fick visst häng genom Bäckströms mål, men i ett powerplay drygt två minuter senare tryckte Alex Galchenyuk in 1-3 i powerplay efter förarbete från Oliver Ekman-Larsson och Brendan Perlini.
Derek Stepan satte 1-4 i tom kasse i den tredje perioden.

WSH-ARI: Ovechkin friställer Bäckström

Winnipeg Jets - New Jersey Devils 5-2 (2-1, 3-1, 0-0)
Mark Scheifele och Blake Wheeler, känns duon igen? I natt låg de två bakom mycket i Jets hemmaseger mot Devils. Scheifele stod för två mål och en assist medan Wheeler noterades för två passningspoäng. Med det klättrade han till förstaplatsen i NHL:s avsiktliga, men han blev till viss del också historisk. Jets-kaptenen blev nämligen den första Jets-spelare att nå 500 poäng sedan laget flyttade från Atlanta 2011. Wheeler står på 501 poäng på 550 matcher med Winnipeg.
Wheeler spelade fram Scheifele till 2-0 i den första perioden, då hade Jack Roslovic gett hemmalaget ledningen bara 21 sekunder tidigare. I början av en andra ökade Scheifele på till 3-1. Under en avvaktande utvisning förarbetade Wheeler till Nikolaj Ehlers 4-2. Dansken gjorde därmed mål för tredje matchen i rad. Slutresultatet fastställde Mathieu Perreault.
Devils åkte på sin tredje raka förlust, och det kändes säkert lite extra tung eftersom Nico Hischier tvingades utgå i den andra perioden på grund av en överkroppsskada. Någon status för den unge schweizaren kunde Devils-lägret inte ge efter slutsignalen.

WPG-NJD: Roslovic hänger upp pucken

San Jose Sharks - Calgary Flames 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)
Joe Pavelski sköt ett mål och spelade fram till två och gav Sharks en perfekt start när laget nu har sex raka hemmamatcher på spelschemat. Lagkaptenen visade vägen genom att först hitta Evander Kane genom slottet. Kane sköt från den vänstra tekningscirkeln och satte sitt sjätte mål för säsongen.
I den andra perioden jobbade Pavelski fram pucken till Kane som sedan hittade Joonas Donskoi fram till 2-0. Sean Monahan reducerade sedan för gästerna. Erik Karlsson tappade pucken i egen zon och Mark Jankowski kunde lira fram Monahan som satte sitt nionde mål för säsongen och 300:e NHL-poäng
I den tredje perioden hade Flames chansen att kvittera. Bäst möjlighet av alla hade kanske Sam Bennet som missade en straff på Martin Jones efter 12:22.
Istället kunde Pavelski senare sätta 3-1 i tom kasse för Sharks som tog sin tredje raka hemmaseger.

EDM-COL: Söderberg direktskjuter in Barries passning

Edmonton Oilers - Colorado Avalanche 1-4 (0-2, 0-2, 1-0)
Avalanche lyckades i natt ta sig ur sin fem matcher långa förlustsvit. Detta mycket tack vare en poängkung och en svensk i form.
Mikko Rantanen, som efter i natt leder NHL:s poängliga på 26 poäng, gjorde ett mål och en assist. Han gav Avs ledningen redan efter 26 sekunder på en retur från nära håll, och i den andra perioden spelade han fram Tyson Barrie till 4-0.
Där emellan hade Carl Söderberg visat att han inte ville vara sämra. Svensken satte 2-0 i den första perioden på ett direktskott efter passning från Tyson Barrie. Efter 5:06 av den andra perioden sköt Söderberg igen, skottet tog i sargen och hamnade hos Alex Kerfoot som stötte in 3-0.
Hemmalaget reducerade genom Ty Rattie som styrde in ett skott från Adam Larsson.
SÅ GICK SNACKET:
"Vi spelade bättre hockey än vad vi gjort de senaste matcherna. Vi visade mer karaktär över hur vi vill spela" - Sharks coach Peter DeBoer.
"Det är båda skickliga, snabba och har ett bra skott. De får saker att hända på isen, se det är inte svårt att spela med dem" - Panthers Evgenii Dadonov om Barkov och Hoffman.
"Jag tyckte att han var riktigt stabil. Han såg stor ut i målet. De har några vassa skyttar det laget, men vi härdade ut dem. Det var kul att se" - Arizonas coach Rick Tocchet.