kuraly 42117

Boston Bruins kavensi ensimmäisen pudotuspelikierroksen otteluparin voitot 2-3:een Ottawa Senatorsia vastaan perjantaina pelatussa ottelussa. Ratkaisijaksi nousi yllätysnimi Sean Kuraly, joka viimeisteli kaksi maalia. Jälkimmäinen syntyi toisessa jatkoerässä ja takasi Bruinsille voiton maalein 3-2 (0-1, 2-1, 0-0, 0-0, 1-0).
Runkosarjassa uransa kahdeksan ensimmäistä NHL-ottelua maaleitta pelannut Kuraly oli sivussa kokoonpanosta kaksi pudotuspeliottelua, mutta kiitti perjantaina saamastaan vastuusta.

Senators karkasi kahden maalin johtoon toisen erän alkuun mennessä. Avauserässä Mike Hoffman tavoitti pitkällä syötöllään Mark Stonen, joka porhalsi läpiajoon ja viimeisteli ottelun sekä pudotuspeliuransa avausmaalin.
Toisen erän alussa Alexandre Burrows sekä Viktor Stålberg tekivät esityön, ja Jean-Gabriel Pageau iski 2-0-osuman Bruinsin suomalaismaalivahti Tuukka Raskin (41 torjuntaa) selän taakse. Tämän jälkeen Rask ei ollut enää yllätettävissä.
Senatorsin Craig Anderson (36 torjuntaa) sai kaivaa kiekon selkänsä takaa ensimmäisen kerran ennen toisen erän puoliväliä. Brad Marchand teki vahvan esityön, ja David Pastrnak käynnisti 1-2-kavennuksellaan Bruinsin kirin.
Erän lopussa Bruins oli jälleen terävänä maalinedustalla, kun Sean Kuraly survoi uransa ensimmäisen NHL-maalin. Kolmas erä oli maaliton, eikä ratkaisua tullut ensimmäisessä jatkoerässäkään.
Toinen jatkoerä vanheni reilut kymmenen minuuttia, kunnes Kuraly nousi ottelun
ratkaisijaksi. Edellisenkin maalin syöttänyt David Backes ohjasi Charlie McAvoyn laukauksen Kuralylle, joka siirsi pelivälineen Senatorsin maaliin.
Ennen perjantain ottelua Senators voitti kolmesti peräkkäin. Sarja on seuraavan kerran katkolla Ottawalle sunnuntaina, jolloin pelataan kovaa peliä Bostonissa. Bruins yrittää tuolloin tasoittaa sarjan kotiyleisönsä edessä.