talbot

Edmonton Oilersin lento kevään pudotuspeleissä jatkui perjantai-illan kierroksella. Oilers kukisti Anaheim Ducksin maalein 2-1 (1-0, 1-1, 0-0) ja johtaa toisen pudotuspelikierroksen ottelusarjaa voitoin 2-0.
Oilersin avainpelaaja oli 39 kertaa torjunut maalivahti Cam Talbot. Joukkueen maaleista vastasivat Andrej Sekera ja Pat Maroon.

• Aloitimme ottelun kuten halusimme. Sitten taivuimme, mutta emme missään vaiheessa katkenneet. Se on hyvän joukkueen merkki, Talbot tuumi Oilersin Twitterissä julkaisemalla videolla.
    - Vastustajalla oli mahdollisuudet nousta mukaan peliin, mutta jätkät tekivät hienosti töitä esimerkiksi siivotessaan irtokiekot pois, Talbot jatkoi.
    Luotettavan maalivahdin edessä koko joukkueen on hyvä pelata. Talbotin itseluottamus ja joukkueen luotto häneen ovat voittava yhdistelmä, vaikka vastustaja painostaisikin hurjasti.
    - Ei häneltä tullut edes kovin montaa irtokiekkoa. Hänen itseluottamuksensa tarttui koko joukkueeseen, ja ottelun lopussa estimme pari huippuluokan maalintekopaikkaa, Ryan Nugent-Hopkins kehaisi Talbotia Oilersin Twitterissä.
    Oilers sai otteluun unelma-alun, kun Andrej Sekera viimeisteli 1-0-maalin jo minuutin pelin jälkeen. Puolustaja Sekera sai Ducksin heikon avauksen haltuunsa B-pisteen kaarella ja laukoi kiekon maaliin ohi John Gibsonin.
    Ducks hallitsi ensimmäistä erää lauottuaan maalia kohti 12 kertaa. Oilers laukoi vain neljänneksen tuosta määrästä, ja Sekeran maali jäi erän ainoaksi.
    Toisessa erässä Oilers iski jälleen paikan saatuaan, kun Ducksin Korbinian Holzer otti kahden minuutin rangaistuksen kiinnipitämisestä. Ryan Nugent-Hopkins pelasi siniviivalla kiekon Jordan Eberlelle, joka nousi B-pisteen ohi maalin etukulmaa kohti. Eberle syötti pelivälineen maalille, mistä Pat Maroon ohjasi Oilersin 2-0-maalin ottelussa 21 kertaa torjuneen Ducksin maalivahti John Gibsonin taakse.
    Ducksillakin oli paikkansa muun muassa ylivoimalla Oilersin Zack Kassianin kiinnipitämisestä ja Darnell Nursen korkeasta mailasta ottamien rangaistusten aikana. Kun Nurse istui jäähypenkillä erän lopussa, Ducks sai vihdoin ohitettua Oilersin maalivahti Cam Talbotin (39 torjuntaa). Cam Fowler ja Ryan Kesler loivat tilanteen, ja Jakob Silfverberg iski napakalla rannelaukauksella B-pisteeltä 1-2-kavennuksen.
    Päätöserässä Ducks jahtasi armotta tasoitusta, mutta uhrautuvasti pelannut Oilers piti johtoasemansa. Oilersin pelaajat blokkasivat ottelussa 18 laukausta.
    Varsinaisen peliajan lopussa Ducks tavoitteli tasoitusta ilman maalivahtia pelaten. Silfverbergin toisen erän lopussa tekemä maali jäi kuitenkin joukkueen ainoaksi.
    - Talbot on hyvä maalivahti. Meidän täytyy vain saada laukauksia ja liikennettä hänen maalilleen. Meidän täytyy jatkaa tällä tiellä, tehdä vieläkin enemmän hommia ja taistella kovasti maalin edessä. Siten saamme tehtyä Talbotin hommat vaikeammaksi, Jakob Silfverberg tuumi Ducksin Twitterissä julkaistulla videolla.
    - Hän näki kiekon liian hyvin. Meidän täytyy saada liikennettä hänen maalilleen ja muutenkin yksinkertaistaa peliämme hyökkäysalueella. Toki siellä oli myös hyviä torjuntoja. Esimerkiksi ensimmäisessä erässä (Andrew) Coglianolla, (Ryan) Keslerillä ja (Ryan) Getzlafin oli vapaat paikat, Ducksin päävalmentaja Randy Carlyle sanoi.
    Ducksin ahkerimmat laukojat olivat viidesti Cam Talbotin vartioimaa Oilersin maalia kohti laukoneet Ryan Getzlaf, Antoine Vermette ja Rickard Rakell. Oilers laukoi ottelussa lähes puolet vähemmän maalia kohti kuin Ducks. Oscar Klefbom ja Patrick Maroon ampuivat kumpikin neljästi.
    Ducksin kapteeni Ryan Getzlaf pääsi hyvin laukaisupaikoille, mutta hän ei onnistunut kartuttamaan pistetiliään ja auttamaan joukkuettaan voittoon. Pudotuspeleissä hän on tehnyt pisteet 4+3=7,
    - Kaksi hyvää joukkuetta oli vastakkain, ja tämä oli yksi parhaista otteluistamme pitkään aikaan. Meidän täytyy vain löytää keinot homman viemiseksi loppuun saakka, Getzlaf kommentoi Ducksin Twitterissä.
    - Tietysti on pettymys, että hävisimme kotiottelumme. Pelasimme kuitenkin hyvää jääkiekkoa, joten nyt täytyy saada tehoja aikaan seuraavissa otteluissa. Nytkin lauoimme noin 40 kertaa kohti vastustajan maalia, Getzlaf jatkoi.
    Oilersin suomalaishyökkääjä Iiro Pakarinen ja Ducksin suomalaispuolustaja Sami Vatanen eivät olleet joukkueidensa kokoonpanoissa.
    Ottelusarja jatkuu kahdella Edmontonissa pelattavalla ottelulla sunnuntaina ja keskiviikkona.
    - Ensinnäkin me lepäämme. Lepo on tärkeä asia pudotuspeleissä. Tiedämme, että meidän täytyy olla parempia, Oilersin päävalmentaja Todd McLellan kommentoi Oilersin Twitterissä seuraavan otteluun valmistautumista.
    Johtoasema voitoin 2-0 antaa erinomaiset lähtökohdat kotiotteluihin. Voittamalla molemmat ottelunsa Oilers varmistaisi kotikaukalossaan paikan Läntisen konferenssin finaaleihin.
    - Kaupungissa on nyt hyvä pöhinä, ja odotamme jännittyneinä kotiyleisön eteen pääsemistä. Fanimme odottavat näkevänsä meidät ja saamme siitä uutta energiaa, Ryan Nugent-Hopkins päätti.