eichel 1

NHL-kausi 2019-20 laitettiin tauolle koronavirusuhan takia 12. maaliskuuta. NHL.com luo tauon aikana katsauksen kaikkien 31 joukkueen edesottamuksiin tällä kaudella. Tänään tarkastelussa on Buffalo Sabres.

Buffalo SabresTilastot:30-31-8, 68 pistettä
Sarjataulukko:13 pisteen päässä Columbus Blue Jacketsista ja Carolina Hurricanesista kisassa Itäisen konferenssin ensimmäisestä villistä kortti -paikasta.
Kausi pähkinänkuoressa
Buffalo Sabres aloitti kauden lupaavasti, mutta varhaiset onnistumiset muuttuivat pian turhautumiseksi. Uusi päävalmentaja Ralph Krueger toi mukanaan optimismia, ja kymmenen ottelun jälkeen Sabresilla olikin jo kahdeksan voittoa. Joukkue oli tuolloin sarjataulukon ykkönen 17 pisteellään, yhden pisteen Washington Capitalsia edellä.
Lisää aiheesta: [Buffalo Sabresin parhaat pelaajat tällä kaudella]
Sen jälkeen Sabresin saldoksi on merkitty 22-30-7, minkä myötä kausi on päättymässä runkosarjaan yhdeksännen kerran peräkkäin. Buffalon vaikeudet kiteytyvät kahteen kuuden ottelun tappioputkeen lokakuun lopusta marraskuun puoliväliin ja helmikuun lopusta maaliskuun keskivaiheille. Buffaloa ei ole nähty pudotuspeleissä sitten kauden 2010-11, jolloin se hävisi Itäisen konferenssin puolivälierävaiheessa Philadelphia Flyersille seitsemässä ottelussa.
Monella tavalla pettymyksellisen kauden aikana valopilkkuja ovat olleet keskushyökkääjä Jack Eichel ja puolustaja Rasmus Dahlin.
Vuoden 2015 kakkosvaraus Eichel on tehnyt 78 pistettä (36+42). Hän kirjautti ensimmäisessä 35 ottelussa 50 pistettä ja oli kärkiehdokkaita Hart Trophyn voittajaksi eli NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi. Seuraavissa 33 ottelussa 23-vuotias keskushyökkääjä teki 28 pistettä, ja jaksoon mahtui muun muassa ennätyksellinen seitsemän ottelun pisteetön putki.

BUF-WSH: Eichel laukoo maalin suoraan syötöstä

Dahlin oli Sabresin ykkösvaraus kesällä 2018. Tulokaskaudellaan ruotsalaisesta tuli kautta aikain kolmas 18-vuotias puolustaja, joka on yltänyt 40 pisteeseen (9+35=44). Tällä kaudella Dahlin saavutti saman rajapyykin 59 ottelussa.
Läpimurtopelaaja
Hyökkääjä Victor Olofsson on tulokkaiden pistepörssin nelonen tehtyään 54 ottelussa 42 pistettä (20+22). 11 ylivoimamaalillaan Olofsson jakaa Sabresin sisäisen tilaston kärkipaikan Eichelin kanssa. 24-vuotias hyökkääjä on malliesimerkki varaustilaisuuden yllätyslöydöstä. Vuonna 2014 seitsemännellä kierroksella numerolla 181 varattu Olofsson alkaa päästä oikeuksiinsa nyt viisi vuotta myöhemmin.
Vakuuttavin voitto
10. joulukuuta: Buffalo Sabres - St. Louis Blues 5-2. Eichel teki kaksi maalia ja kasvatti pisteputkensa 14 ottelun mittaiseksi Sabresin kaataessa hallitsevan mestarin. Eichelin ensimmäinen maali kolmannessa erässä siirsi Sabresin 3-2 johtoon ja käynnisti Buffalon kolmen maalin rynnistyksen.
Kiehtovin ottelu
2. tammikuuta: Buffalo Sabres - Edmonton Oilers 3-2 ja. Eichelin ja Connor McDavidin kohtaamiset ovat aina kiinnostavia, eikä tämä ollut poikkeus. Vuoden 2015 ykkös- ja kakkosvarauksen mittelö päättyi kuin kohtalon sanelemana, kun Eichel puikkelehti jatkoajalla McDavidin ja puolustaja Oscar Klefbomin välistä siten, että Klefbom joutui sortumaan koukkuun. Eichel sai rangaistuslaukauksen, ohitti Mike Smithin ja ratkaisi voiton Sabresille.