vasyPrime

Kun vastakkain on NHL:n kaksi tehokkainta hyökkäysvaunua, nousee maalivahtipeli helposti arvoon arvaamattomaan. Näin kävi torstain kierroksella, kun Tampa Bay Lightning kiskoi 4-1 voiton Toronto Maple Leafsista. Vaa'ankielipelaaja seisoi Lightningin tolppien välissä.

Tai siis ei todellakaan seisonut, vaan esitti suorastaan akrobaattisia torjuntoja. Pitkänhuiskea venäläinen tottelee nimeä Andrei Vasilevski ja hän palasi kustannuspaikalleen kuukauden sairausloman jälkeen. Marraskuun jalkamurtuma oli enää muisto vain, kun Vasilevski torjui 48 kertaa. Hänet pystyi ohittamaan ainoastaan Kasperi Kapanen ottelun alkuhetkillä.
- Hän on iso kaveri, joka peittää maalin hyvin. Vasilevski napsi paljon isoja torjuntoja tänään, Kapanen kehui.

TBL-TOR: Vasilevskille 48 torjuntaa paluuottelussaan

48 torjuntaa yhdessä ottelussa sivuaa Lightningin seuraennätystä. Ben Bishop pystyi samaan tammikuussa 2014 Carolina Hurricanesin kustannuksella.
- Yritin vain selviytyä ensimmäisen erän ja oikeastaan toisenkin. Toronto on hyvä joukkue, joka pelasi hyvän ottelun. Onneksi teimme tarvittavat maalit toisessa erässä, Vasilevski totesi.
Esimerkiksi Patrick Marleau muistaa taatusti Vasilevskin ihmeillan lopun ikäänsä. Hyökkääjälegenda törkkäsi kiekon oikeastaan jo maaliin, mutta jostain ilmestyi vielä Vasilevskin patja, joka potkaisi kiekon väljemmille vesille maaliviivalta.

TBL-TOR: Vasilevskin maaginen torjunta

• Vasilevski oli tänään meidän ylivoimaisesti paras pelaajamme, Lightningin päävalmentaja Jon Cooper sanoi.
    Kehujien kuoroon liittyi myös Maple Leafsin tähtisentteri Auston Matthews.
    - Pelasimme hyvän ottelun ja meillä oli tonneittain maalipaikkoja, mutta Vasilevski pelasi uskomattoman upeasti ja voitti tämän pelin Tampalle, Matthews arvioi.
    Lightning porhaltaa vakuuttavasti koko NHL:n kärkipaikalla, kun sillä on 33 ottelusta kasassa jo 51 pistettä. Tappioita on vasta seitsemän, ja joukkueella on kahdeksan pisteen kaula Torontoon ja Nashville Predatorsiin, kun kamppaillaan runkosarjan voittajan Presidents' Trophysta. Tampa on tehnyt ylivoimaisesti eniten maaleja (134) tällä kaudella, ja sen maaliero (+42) on niin ikään sarjan ylivoimaisesti paras.
    Vasilevskia 14 ottelussa tuurannut Louis Domingue pääsi oikeastaan ensimmäisen kerran urallaan huhkimaan niin paljon pelejä kuin jaksaa ja selviytyi urakasta vakuuttavasti. Vasilevskin huilin aikana Domigue voitti 14 ottelusta 11, kun Vasilevski on voittanut nyt 14 kamppailustaan 10.
    Venäläinen on silti Tampan lahdella se ykköshevonen ja käänteentekevä pelaaja, kuten paluupelikin osoitti. Ja pelihalut ovat ainakin tapissa.
    - Tämä oli toistaiseksi urani vaikein jakso, sillä en ole aiemmin ollut noin pitkään sivussa. Pelien seuraaminen katsomosta oli vaikeaa, mutta piti vain pitää järki päässä ja antaa jalalle aikaa parantua, Vasilevski selvitti.
    - Kun lääkäri vihdoin antoi peliluvan, olin todella onnellinen, hän lisäsi.
    [Äänestä 2019 NHL All-Star -kapteeneja!]
    Vakuuttava 48 torjunnan paketti ei saanut Vasilevskia kuitenkaan paukuttelemaan henkseleitään.
    - Joskus maalivahdin pitää ottaa muutamia tärkeitä torjuntoja, ja joskus kenttäpelaajat mättävät vähän enemmän maaleja. Niin joukkuepeli toimii, Vasilevski tuumasi.
    Tampalla se on todellakin toiminut. Jon Cooperin miehistö porhaltaa kahdeksan ottelun voittoputkessa ja on voittanut 12 edellisestä ottelustaan peräti 11. Koko kaudelta löytyy vain yksi kahden peräkkäisen tappion jakso, kun marraskuun puolivälissä tuli kuokkaan Ottawa Senatorsilta ja Buffalo Sabresilta.
    Ykkösvahtinsa takaisin saanut Lightning vaikuttaa suorastaan pelottavan vahvalta.