Philipp Grubauer San Jose Sharks 2019 Stanley Cup Playoffs Playoffs Postseason Round 2 Game 5

San Jose Sharks onnistui palaamaan voittojen tielle kotijäällään, kun se kaatoi Colorado Avalanchen Läntisen konferenssin välierien viidennessä ottelussa maalein 2-1.

Sharks hävisi viime ottelun maalein 3-0 pelattuaan selvästi alle tasonsa, mutta lauantaina jäällä nähtiin tyystin erilainen haiparvi. Sharks oli suurimman osan pelistä askeleen edellä ja ansaitsi niukan voittonsa.
Ottelun ratkaisukohta nähtiin toisen erän lopussa, kun kotijoukkueen Tomas Hertl iski pelin 1-1 tasatilanteeseen vain 20 sekuntia ennen erätaukoa. Pukukoppimaalien arvoa ei turhaan nosteta esille, sillä Hertlin tasoitus siivitti Sharksin vahvaan päätöserään.
[Lue ottelusarjan SJS-COL kaikki jutut täältä]
Kotijoukkue tuli viimeiselle 20-minuuttiselle vahvalla jalalla ja loi painetta Avalanchen päätyyn. Palkinto tuli reilun kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Hertl latoi illan toisen osumansa iskien Marc-Edouard Vlasicin laukauksesta tulleen irtokiekon sisään. Maaliin merkkautti kakkossyötön Joonas Donskoi, joka teki ottelussa paluun Sharksin kokoonpanoon.
- Ansaitsimme voiton tänään, Hertl linjasi itsevarmasti ottelun jälkeen.
Hertliä lämmitti etenkin hänen avausmaalinsa, joka syntyi ylivoimalla. Sharks oli runkosarjassa ja pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella pelätty ylivoimajoukkue, mutta Avalanche-sarjassa tehot ovat jääneet piippuun. Ennen viidettä ottelua joukkue oli tehnyt ottelusarjassa vain yhden ylivoimamaalin.
- Teimme viimeinkin ylivoimaosuman. Yli- ja alivoima ovat pudotuspeleissä isossa roolissa, ja minusta olimme molemmissa hyviä tänään, tshekkihyökkääjä jatkoi.
Kotijoukkueen avainhahmoihin kuului Hertlin ohella maalivahti Martin Jones, joka pelaa upeaa kevättä. Jones torjui viidennessä ottelussa 21 kertaa.

SJS-COL: Jones estää Avalanchen aikeet

• Jones oli mahtava. Hän teki joitain upeita torjuntoja, ja me hoidimme loput, Hertl ylisti joukkuetoveriaan.
    Isäntien puolustuksessa esiin nousi ruotsalaistähti Erik Karlsson, joka ei ole pelannut parhaalla mahdollisella tasolla loukkaantumisensa jälkeen. Nyt hän kuitenkin osoitti vanhaa tuttua Karlssonia.
    - Hän parantaa koko ajan. Nyt hän näyttää samalta kuin tammi-helmikuussa, kun hän pelasi loistavalla tasolla, kehui Sharksin päävalmentaja Peter DeBoer.
    Ennen sarjan alkua esiin nostettiin Sharksin laajempi pelaajamateriaali, mikä ei ollut turhaa puhetta. Sharks pystyi iskemään tässäkin ottelussa neljän kentän voimin, kun taas Avalanche ajautui ongelmiin, kun joukkueen ykköskenttä ei yltänyt parhaimpaansa.
    Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon ja Gabriel Landeskog olivat viime pelissä ratkaiseva tekijä, mutta tällä kertaa San Jose pimensi tähtikolmikon. Tällöin vastuunkantajia pitäisi löytyä muista kentistä, mutta niitä ei löytynyt.

SJS-COL: Hertl viimeistelee ottelun toisen maalinsa

Sharksin ryhmästä on puolestaan löytynyt sankareita laajalla rintamalla. Joukkueen ensimmäisen voiton kapellimestareina toimivat Brent Burns ja Joe Thornton. Toisen voiton toivat Logan Couture ja Timo Meier. Tällä kertaa ratkaisijan viitan nappasi Hertl.
- Hertl oli erinomainen. Minusta hän ja Logan Couture olivat fantastisia. He olivat hyviä ympäri kenttää, ja heidän peliaikansa kertoo siitä, sanoi DeBoer, joka antoi molemmille jääaikaa yli 24 minuuttia.
DeBoer oli erityisen tyytyväinen siihen, että Sharks pysäytti MacKinnonin, jonka kahdeksan ottelun mittainen pisteputki päättyi San Josessa. MacKinnon on ollut sarjan näkyvin yksilö ja ehkä koko kevään kuumin pelaaja NHL:ssä. Sharks on ollut ajoittain isoissa ongelmissa kanadalaistähden kanssa.
- Häntä vastaan pitää puolustaa viisikkona, joten meidän hyökkääjillämme on iso rooli siinä. Tietenkin Burns ja Vlasic pelaavat isoja minuutteja (MacKinnonia vastaan), ja minusta he olivat erinomaisia. Hyvää mailatyötä ja sijoittumista. Maailmanluokan pelaajia, DeBoer ylisti.
- Tilastot kertovat, miten upea pelaaja pelaaja hän (MacKinnon) on. Emme ole antaneet hänelle paljoa tilaa, mutta hän on silti pystynyt tekemään tulosta. Oli hienoa, että pidimme hänet kurissa, valmentaja jatkoi.
Lisää aiheesta: [Hertl nousi San Josen sankariksi viidennessä ottelussa]
Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar ei lähtenyt selittelemään tappiota. Sharks oli parempi. Piste.
- He tekivät paljon töitä ja riisuivat meidät aseista, joten he voittivat pelin. En aio ylianalysoida tätä peliä, Bednar myönsi pettyneenä.
- Kun katsoo sarjaa taaksepäin, niin mielestäni oikea joukkue on voittanut jokaisen ottelun. Se joukkue, joka on ansainnut voiton, on sen myös saanut. Niin se pitääkin mennä, komppasi DeBoer.
Sharks johtaa sarjaa nyt otteluvoitoin 3-2 ja on enää voiton päässä Läntisen konferenssin finaalipaikasta. Se pääsee yrittämään ratkaisua Denverissä maanantaina. Luvassa on taatusti aiempien otteluiden tapaan huipputasainen vääntö. Varsinkin kun ottelu pelataan Avalanchen kotijäällä.