Hertl teki kaksi maalia ja johdatti Sharksin voittoon

Tshekkihyökkääjä Tomas Hertl nousi San Jose Sharksin sankariksi, kun Sharks kukisti NHL:n Läntisen konferenssin toisen pudotuspelikierroksen viidennessä ottelussa Colorado Avalanchen maalein 2-1 ja siirtyi sarjassa johtoon voitoin 3-2. Hertl palkittiin odotetusti ottelun parhaana pelaajana.

• Tämä tuntuu mahtavalta, mutta koko joukkueen asenne oli kohdallaan ja teimme hommamme hyvin. Ansaitsimme tämän. Minulla oli jokunen paikka ennen kuin kiekko meni maaliin. Sitten teimme maalin ja nousimme mukaan peliin, Hertl tuumi NBC:n haastattelussa.
    Hertl viimeisteli 1-1 tasoituksen ylivoimalla 20 sekuntia ennen toisen erän päättymistä ja teki 2-1 johtomaalin kolmannen erän alkupuolella. Suomalaishyökkääjä Joonas Donskoille kirjattiin syöttöpiste Hertlin toiseen osumaan.
    - Tässä ottelusarjassa oikea joukkue on voittanut jokaisen ottelun ja ansainnut voiton. Tarvitsimme ylivoimamaalin ja teimme sen oikeassa paikassa. Se paransi lähtökohtia kolmanteen erään, Sharksin päävalmentaja Peter DeBoer tuumi lehdistötilaisuudessa.
    Avalanchen hirmuvireinen Mikko Rantanen sen sijaan jätettiin tällä kertaa pisteittä. Rantanen laukoi ottelussa kaksi kertaa kohti vastustajan maalia ja kellotti peliajan 21.28.
    [Lue ottelusarjan SJS-COL kaikki jutut täältä]
    Coloradon ainoasta maalista vastasi Tyson Jost, joka rikkoi kuparisen kolme minuuttia ennen toisen erän päättymistä. Jost ajoi röyhkeästi maalille ja suti J.T. Compherin laukauksesta kimmonneen paluukiekon verkkoon.
    Tyson Barrien ottama estämisjäähy kävi Avalanchelle kalliiksi, kun Hertl hyödynsi ylivoiman ja teki todellisen pukukoppimaalin aivan toisen erän lopussa.
    Nikita Zadorov puolestaan sotki Avalanchen peliä kahdella jäähyllään kolmannen erän alkupuolella. Hertl rokotti tasaviisikoin, ja sen jälkeen Sharks puolusti johtoaan. Haiparvi onnistui hyvin hyydyttämään Avalanchen pelin, ja vierasjoukkueen paikat jäivät vähiin.
    - Vastustaja teki hommia ja voitti pelin. Mekin saimme jalkamme liikkeelle pelin edetessä, mutta vastustaja kamppaili kovemmin kuin me, Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar sanoi.

SJS-COL: Hertl viimeistelee ottelun toisen maalinsa

Avalanche tavoitteli lopussa tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta Rantanen, Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon ja kumppanit eivät pystyneet yllättämään Sharksin maalia vartioinutta Martin Jonesia, jolle kertyi ottelussa kaikkiaan 21 torjuntaa. Virkaveli Philipp Grubauerilla oli hikisempi iltapuhde toisessa kenttäpäädyssä, sillä hän joutui venymään kiekon tielle 37 kertaa.
- Suoritukseni ei ollut tarpeeksi hyvä, kun emme voittaneet. Päästin yhden maalin ja sitten vielä toisenkin. Mielestäni osumissa oli tuuria mukana, mutta vastustaja pelasi nyt kovemmin kuin meidän kotikaukalossamme. Pääosin tämä oli silti hyvä ottelu meiltä, Grubauer mietiskeli.
Ottelusarjan kuudes välienselvittely on ohjelmassa maanantaina Denverissä. San Joseen palataan tarvittaessa keskiviikkona seitsemännen pelin merkeissä. Loukkaantumisestaan toipuva Sharks-kippari Joe Pavelski oli katsomassa viidettä ottelua ja sai yleisöltä valtavat suosionosoitukset.
- Oli mahtavaa nähdä fanien reaktio ja oli hienoa, että hän oli tuolla. Pelasimme hänelle ja haluamme hänet takaisin jäälle, Hertl kertoi.
- Valmennustiimiltä saa tuollaiset reaktiot sitten, kun hän on takaisin rivissä, päävalmentaja DeBoer heitti lehdistötilaisuudessa ja viittasi yleisön seisaaltaan Pavelskille antamiin suosionosoituksiin.
Hertl uskoi otteen siirtyneen nyt Sharksille, mutta myönsi Avalanchen olevan varmasti vaarallinen kotonaan.
- Jos pelaamme tähän tapaan, pystymme paketoimaan homman. Vastustaja tulee kyllä kotipelissään varmasti kovemmin päälle, ja meidän täytyy tehdä hommamme hyvin, Hertl ennakoi.
Avalanchen leirissä asetelma on selvä.
- Meidän täytyy vain voittaa peli kotona, kapteeni Landeskog tiivisti Avalanchen Twitterissä ja katsoi vain seuraavaan otteluun.