palmieri-goal

NEW YORK --San Jose Sharks päätti sunnuntaina kymmenen päivän mittaisen New Yorkin seudulle suuntautuneen vieraspelikiertueensa. Itärannikolle tehty reissu paljasti lopullisesti, että Sharksilla on iso ongelma: joukkue ei osaa puolustaa johtoasemaansa.

Sharks hävisi kauden avausottelun kotona Los Angeles Kingsille 2-5, vaikka toisen erän jälkeen tilanne oli vielä tasan 2-2. Idän kiertueen aluksi New York Islanders ei edes päästänyt Sharksia johtoon vaan voitti 4-0. New York Rangers oli kolmannen erän alussa tappiolla 1-2, mutta voitti kohtaamisen jatkoajalla 3-2.
New Jersey Devils lähetti Sharksin kotimatkalle 2-3 häviön kanssa, kun San Josen toisen erän 2-1 johto kääntyi tappioksi.

NJD-SJS: Palmieri pyssyttää kiekon Jonesin taakse

• Kyllä se on meille selkeä oppimisen paikka. Meidän pitää pelata paremmin johtoasemassa, Sharksin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi myönsi.
    Myös ylivoimapelaaminen on ollut pettymys. Viime kaudella Sharksin ylivoima pyöri 20,62-prosenttisesti, nyt vain 9,52 prosentin teholla, kun liigan tämän kauden keskiarvo on 20,83 prosenttia. Entuudestaan kivikovan ykkösylivoimakentällisen piti vain parantua, kun tähtipuolustaja Erik Karlsson hankittiin syyskuussa Ottawa Senatorsista, mutta toistaiseksi minuutit ovat kuluneet lähinnä uusiin kuvioihin totutellessa.
    - Hän nostatti selvästi eniten hypeä, mitä olen nähnyt San Josessa viettämieni kolmen vuoden aikana. Mediahuomiota oli paljon, Donskoi totesi.
    Lisää aiheesta: [Suomela ei enää kaartele pitkän kaavan kautta]
    Sharks pelasi vuonna 2016 Stanley Cup -finaaleissa, törmäsi sitä seuraavana vuonna pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Edmonton Oilersiin ja viime vuonna toisella kierroksella laajennusjoukkue Vegas Golden Knightsiin. Kannua ei vielä ole, mutta Sharks on pudotuspelien vakiokalustoa, ja monet näkivät Karlssonin mestaruudesta puuttuvana palana.
    - Fakta on kuitenkin se, ettei tässä vaiheessa vielä jaeta mitään pokaaleja. Aika pitkä matka on ensinnäkin pleijareihin, ja meidän pelin pitää kehittyä paljon. Tämä on joukkuepeli, joten ei me mennä pitkälle pelkästään yksilöillä, Donskoi painotti ja jatkoi, että heidän täytyy hioa vielä monta juttua pelissään.
    Tällä kaudella jo maalitilinsä avannut Donskoi totesi, että on aina mukava saada avausmaali pois alta ja lähteä siitä rakentamaan kautta. Hänen tärkein toiveensa kaudelle on terveys, sillä kaikki kolme San Josessa pelattua kautta ovat olleet rikkonaisia loukkaantumisten takia.
    - Terveenä pysyminen on ihan ykkösjuttu. Kesällä keskityin siihen, että sain itseni kunnon tikkiin. Oli paljon huoltavia treenejä, että pysyisin terveenä. Totta kai se on tuuristakin kiinni. Loukkaantumisille ei aina voi mitään, vaikka kuinka koettaa tehdä kaikkensa sen eteen, ettei tulisi vammoja.
    Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]
    Mutta tilanne ei suinkaan ole täysin synkkä San Josessa. Donskoi muistuttaa, että heillä on kaksi hyvää maalivahtia, Martin Jones ja Aaron Dell, jotka molemmat antavat joukkueelle mahdollisuuden voittaa.
    - Olihan se jo viime kaudellakin ihan huikeaa ja aika mieletön tilanne. Molemmat veskarit pystyy heittämään milloin tahansa tolppien väliin. Se on ihan ideaalitilanne, hän kehui.
    Sharksilla ei siis ole huolen häivää, kunhan joukkue oppii säilyttämään johtoasemansa ja ylivoima jauhaa maaleja.