GettyImages-2110568674

Ottawa Senatorsissa on tiedetty jo kauan, että pudotuspelit jäävät tällä kaudella haaveeksi. Pitkät synkät jaksot ja ailahtelevat otteet ovat pitäneet joukkueen pudotuspeliviivan alapuolella syksystä saakka.

Playoffien ulkopuolelle jääminen on Kanadan pääkaupungissa pettymys, sillä lupauksia herättäneen viime kauden jälkeen joukkueeseen kohdistettiin jo odotuksia. Senators on kuitenkin saanut pientä positiivista virettä aikaan runkosarjan lopun lähestyessä. Ottawa venytti keskiviikkona voittoputkensa kolmeen otteluun kaatamalla Buffalo Sabresin vieraissa maalein 6-2.

Viime kesänä viisivuotisen sopimuksen Senatorsin kanssa solminut suomalaismaalivahti Joonas Korpisalo on löytänyt joukkueensa tapaan positiivisen nuotin pelaamiseensa runkosarjan viimeisellä neljänneksellä. Hän on ollut torjuntavastuussa nyt käynnissä olevan voittoputken aikana kaikissa kolmessa ottelussa ja voittanut kuudesta viime startistaan viisi.

BUF-OTT: Korpisalo torjuu 34 kertaa Ottawan voitossa

Kauden 22 ensimmäisestä ottelustaan Korpisalo voitti seitsemän ja hävisi 15. Esimerkiksi torjuntaprosentti näissä otteluissa oli kestämättömän heikko 88,7. Runkosarjan jälkimmäisellä puoliskolla Korpisalon peli on kuitenkin kulkenut tilastojen valossa huomattavasti mukavammin. Viimeisimmät 21 starttia ovat tuottaneet 11 voittoa (11-6-4), joten tilastorivi on kääntynyt synkän alkukauden jälkeen lievästi voittopuoliseksi.

Korpisalo on joutunut myös töihin, ja esimerkiksi viiden viime voittonsa aikana hän on joutunut torjumaan neljänä iltana yli 30 kertaa. Keskiviikkona Korpisalo pysäytti Buffalossa 34 laukausta.

– Rakensimme heti ottelun alussa mukavan johdon. Maalivahtipelimme oli tänään kunnossa. Hän (Korpisalo) teki muutamia avaintorjuntoja, Senatorsin päävalmentaja Jacques Martin kertasi kamppailua.

Senators aloitti keskiviikon ottelun äärimmäisen terävästi. Pelikello ei ollut ehtinyt tikittämään kymmentäkään minuuttia, kun vieraat olivat paenneet jo neljän maalin karkumatkalle.

BUF-OTT: Tkachuk ohjaa kiekon sisään mainion kuvion päätteeksi

Ottawan maalitalkoot aloitti puolustaja Artjom Zub ajassa 2.37, ja ajassa 8.49 Jakob Chychrun vei vieraat neljän maalin johtoon. Välissä maalit iskivät hyökkääjät Boris Katchouck ja Drake Batherson.

Erinomaista työtä Sabresin maalilla viime aikoina tehneen Ukko-Pekka Luukkosen ilta jäi vain vajaan yhdeksän minuutin mittaiseksi. Kun Senatorsin yhdeksästä ensimmäisestä kudista oli livahtanut suomalaisveskarin taakse neljä, hänen tilalleen luisteli Devon Levi.

Sabresin puolustajat ottivat katastrofaalisen alun omaan piikkiinsä.

– Olen todella pettynyt, että petimme ”Upin”. Hän on tämän joukkueen sydän ja sielu. Hän on pitänyt meidät mukana monissa peleissä, mutta nyt pelasimme välinpitämättömästi ja annoimme vastustajalle ilmaisia paikkoja, Sabresin maaleista toisen tehnyt puolustaja Connor Clifton manasi.

BUF-OTT: Batherson kääntää kiekon rystylle ja tekee maalin

Samoilla linjoilla oli myös Buffalon ykköspuolustaja Rasmus Dahlin.

– Hän (Luukkonen) on pelastanut meidän moneen kertaan. Nyt me pelasimme ala-arvoisesti, Dahlin ruoti.

Synkän alun jälkeen Sabres sai tilkittyä omaa puolustusaluettaan paremmin, mutta Brady Tkachuk lisäsi vieraiden johdon viiteen maaliin vielä avauserän viimeisellä minuutilla. Toisessa erässä JJ Peterka ja Clifton nostivat Sabresin täysosumillaan kolmen maalin päähän, mutta sen lähemmäs Buffalo ei enää yltänyt.

Koska Sabresilla oli vielä mahdollisuudet pudotuspeleihin, vedettiin Levi maaliltaan hyvissä ajoin kolmannessa erässä, sillä Buffalolle olisi kelvannut ottelusta lopputulokseksi vain voitto. Sabresin pyristely päättyi kuitenkin reilut kolme minuuttia ennen summeria, kun hyökkääjä Shane Pinto (1+3) naulasi loppulukemat 6-2 tyhjään rysään.

BUF-OTT: Chychrun täräyttää pikkumustan pömpeliin

– Tämä oli tärkeä ottelu kautemme kannalta. Saimme vieraaksemme joukkueen, jota vastaan olemme pelanneet jo kolmesti aiemmin tällä kaudella. He tulivat kovaa peliin ja pitivät meitä pilkkanaan, eikä meillä ollut vastauksia. Kun antaa vastustajalle viisi maalia, peli on taputeltu, Clifton huokaisi.

Tappion myötä Sabresin ohuet pudotuspelisaumat ohenivat entisestään. Päävalmentaja Don Granato ei ollut lainkaan tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen.

– Yksinkertaiset rutiininomaiset asiat eivät onnistuneet. Totta kai se turhauttaa, Granato harmitteli.