Perron

St. Louis Bluesin David Perron avasi kauden maalitilinsä komeasti hattutempulla, kun Blues kaatoi Calgary Flamesin 6-4. Hän merkkautti myös syöttöpisteen. Suomalaisista tehopisteille pääsivät Carolinan Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen, Tampa Bayn Valtteri Filppula, Vancouverin Markus Granlund ja Calgaryn Jyrki Jokipakka.

Illan suomalaissankari oli Nashvillen maalivahti Juuse Saros, joka joutui pikakomennuksella maalille, kun muiden muassa Pekka Rinne joutui jättämään ottelun väliin ruokamyrkytyksen takia.
Illan ottelut ja suomalaiset:
Chicago Blackhawks - Toronto Maple Leafs 54 vl
Blackhawks oli vielä kolmannessa erässä kahden maalin takaa-ajoasemassa, mutta nousi tasoihin, kun Artem Anisimov ja Richard Panik osuivat minuutin sisällä erän lopulla. Jatkoaikakin pelattiin tasan, joten ratkaisu saatiin vasta voittolaukauskilpailussa, jossa Blackhawksille osuivat Jonathan Toews ja Artem Panarin. Maple Leafsiltä osui Auston Matthews, joka varsinaisella peliajalla syötti molemmat William Nylanderin maalit.

Anisimov_1

Maple Leafsin Leo Komarov pelasi 20.03 ilman tehopisteitä. Hän blokkasi kuusi laukausta.
Washington Capitals - New York Rangers 2-4
Capitals johti 2-0 ensimmäisen erän jälkeen, mutta Bradon Pirrin osuma ja tulokas Jimmy Veseyn kaksi maalia toisessa erässä käänsivät ottelun Rangersille. Rick Nash viimeisteli Rangersin vierasvoiton loppunumeroiksi 4-2, kun ottelua oli jäljellä kuusi sekuntia.

rangers_102216

Rangersin Antti Raanta oli luukkuvahtina.
Boston Bruins - Montreal Canadiens 2-4
Canadiens vahvisti asemaansa Atlantin divisioonan kärjessä ottamalla vierasvoiton Bruinsista. Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen Canadiens teki toisessa kaksi maalia ja piti Bruinsin takanaan jatkaen vierasvoittojensa putkea Bruinsin kotihallissa TD Gardenissa. Canadiens on nyt voittanut yhdeksän peräkkäistä runkosarjan ottelua TD Gardenissa, sillä Bruinsin viimeisin kotivoitto Canadiensista on tammikuulta 2012.

Canadiens Bruins

Candiensin Artturi Lehkonen (13.32 minuuttia) jäi ilman tehopisteitä. Bruinsin Tuukka Rask oli luukkuvahtina.
Philadelphia Flyers Carolina Hurricanes 6-3
Flyers katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa voittamalla Hurricanesin 6-3. Jakub Voracek teki Flyersille kaksi maalia sekä syötti yhden ja toinen kolmen pisteen pelaaja oli Shayne Gostisbehere, joka osui kerran ja antoi kaksi maalisyöttöä.
Sebastian Aho sai toisessa erässä syöttöpisteen Justin Faulkin ja Jordan Staalin maaleihin, joilla Hurricanes siirtyi runsaassa kolmessa minuutissa 2-0 -johtoon, mutta sitten Flyers aloitti kirinsä ja meni menojaan. Teuvo Teräväinen merkkautti kakkossyötön Faulkin ylivoimalla tekemään avausmaaliin.

Aho

Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 1-4
Kauden kolmannen osumansa tehnyt Valtteri Filppula viimeisteli loppunumeroiksi 4-1, kun Lightning haki vierasvoiton Senatorsista. Hän sai myös syöttöpisteen Alex Killornin 3-1 -maaliin. Lightningin voittomaalin teki kapteeni Steven Stamkos, joka iski kauden kolmannen maalinsa.

Filppula_1

Chris Neil teki Senatorsin ainoan maalin.
Florida Panthers - Colorado Avalanche 5-2
Tulokas Shane Harper oli Panthersin sankari tehtyään NHL-uransa kaksi ensimmäistä maalia. Suomalaisista Aleksander Barkov jäi ilman tehopisteitä ja Jussi Jokinen oli sivussa kokoonpanosta. Jokinen sai mailasta kasvoihinsa torstaisessa ottelussa Washington Capitalsia vastaan, ja hänen hampaitaan paikattiin perjantaina. Jokinen ei kuitenkaan ollut sivussa hampaidensa vaan World Cupissa saadun alavartalovamman takia.

Harper
  • Ei mitään vakavaa, Panthersin valmentaja Gerard Gallant kommentoi Jokisen vammaa lauantaina aamujäiden jälkeen.
    Detroit Red Wings - San Jose Sharks 3-0
    Jimmy Howard torjui Red Wingsille neljännen peräkkäisen voiton, kun joukkue nollasi viime kaudella Stanley Cup -finaalissa pelanneen Sharksin. Gustav Nyquist teki kaksi maalia toisessa erässä ja Andreas Athanasiou teki kauden avausmaalinsa kolmannessa.
Nyquist_2

Sharksin Joonas Donskoi pelasi 12.19 minuuttia ilman tehopisteitä.
New Jersey Devils - Minnesota Wild 2-1 ja
Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 29 sekuntia, kun kesällä Edmontonista hankittu Taylor Hall iski voittomaalin, joka oli hänen kauden kolmas osumansa. Wildin tulokas Joel Eriksson Ek teki NHL-uransa ensimmäisen maalin, mutta se ei riittänyt. Wildin kolmen ottelun voittoputki katkesi.

Eriksson_Ek

Wildin suomalaiset Mikko Koivu, Teemu Pulkkinen ja Mikael Granlund jäivät ilman tehopisteitä. Erik Haula oli sivussa kokoonpanosta alavartalovamman takia.
Nashville Predators - Pittsburgh Penguins 5-1
Penguinsin Scott Wilson teki avausmaalin ajassa 0.58, mutta Predatorsin Viktor Arvidsson tasoitti runsaat kaksi minuuttia myöhemmin. Toisessa erässä Predators iski neljä maalia, ja ottelu oli sillä selvä.

Arvidsson_2

Predatorsin kokoonpanosta puuttuivat perjantaina Detroitissa alkunsa saaneen ruokamyrkytyksen takia kapteeni Mike Fisher, hyökkääjät Colton Sissons ja Craig Smith sekä maalivahti Pekka Rinne. Farmijoukkue Milwaukeesta nostettiin ylös viisi pelaajaa, mukaan lukien maalivahti Juuse Saros, joka torjui 34 kertaa toisessa NHL-ottelussaan. Hänet valittiin ottelun kolmostähdeksi.
Torstaisesta loukkaantumisestaan säikähdyksellä selvinnyt Penguinsin puolustaja Olli Määttä pelasi 17.45 minuuttia.
Dallas Stars - Columbus Blue Jackets 0-3
Blue Jackets otti kauden toisen voittonsa, kun Sergei Bobrovski torjui 32 kertaa ja nollasi Starsin. 11.48 minuuttia pelannut puolustaja Markus Nutivaara jäi ilman tehopisteitä.
Starsin maalilla Kari Lehtonen torjui 23/25 kertaa ja Antti Niemi oli luukkuvahtina. Hyökkääjä Lauri Korpikoski pelasi 14.31 ja puolustaja Esa Lindell oli sivussa kokoonpanosta
Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 4-3 vl
Canucksin kiri ei ihan riittänyt, sillä Tanner Pearson ratkaisi voiton Kingsille voittolaukauskilpailussa. Kings johti ensimmäisen erän jälkeen 2-0 ja siirtyi Dustin Brownin maalilla jo 3-0 johtoon, kun toista erää oli pelattu 33 sekuntia. 16.41 pelannut Markus Granlund avasi kauden toisella osumallaan Canucksin maalihanat toisessa erässä ajassa 8.40, ja Canucks kiri tasoihin viime hetkillä, kun Alexander Edler teki ylivoimalla tasoitusmaalin kolmannessa erässä ajassa 19.25. Canucks ei kuitenkaan osunut voittolaukauksilla.

GRANLUND

Calgary Flames - St. Louis Blues 4-6
David Perron teki Bluesin avausmaalin ylivoimalla, kun ensimmäistä erää oli pelattu 6.04. Sen jälkeen ottelu olikin hänen näytöstään. Hän teki hattutempun ja syötti vielä kolmannen erän viimeisellä minuutilla Alexander Steenin maalin, joka viimeisteli loppunumeroiksi 6-4.

David Perron Blues Flames

15.55 pelannut Flamesin puolustaja Jyrki Jokipakka sai syöttöpisteen Micheal Ferlandin toisen erän maaliin.