Panthers Game 2 postgame 5824

Boston Bruins ryösti Florida Panthersilta kotiedun maanantaina Itäisen konferenssin toisen playoff-kierroksen ottelusarjan avauksessa. Bostonilaiset jatkoivat vahvoja otteitaan keskiviikkona Floridassa pelatun toisen osaottelun ensimmäisessä erässä, kun keskushyökkääjä Charlie Coyle vei vierasjoukkueen johtoon ensimmäisessä erässä.

Panthersin haalariosaston Steven Lorentz ohjasi kuitenkin tasoituksen heti toisen erän alussa, ja erän puolivälissä kapteeni Aleksander Barkov vei pantterilaumansa johtoon. Näiden maalien jälkeen jäällä oli käytännössä vain yksi joukkue.

Ottelun jälkimmäisellä puoliskolla Panthers riisui Bruinsin aseista ja voitti maalia kohti ammutut laukaukset 21-5. Loppusummerin soidessa tulostaululla komeilivat kotijoukkueen tylyt 6-1 voittolukemat. Maalijuhlien maestrona hääri Barkov, jolle kirjattiin kaksi maalia ja kaksi syöttöpistettä. Lisäksi hän jakoi yhdeksän taklausta ja kaivoi aloitukset joukkueelleen erinomaisella 72,7 prosentin varmuudella.

FLA-BOS: Barkov tekee kaksi maalia ja syöttää kaksi

– He pääsivät johtoon ensimmäisessä erässä, mutta emme muuttaneet mitään. Jatkoimme omaa peliämme, pelasimme kovaa ja menimme maalille, Barkov summasi.

– ”Stevien” (Lorentz) tasoitusmaali oli tärkeä. Tarvitsimme sen, jotta saimme koneemme käyntiin. Hallitsimme peliä, mutta kiekko ei vain pomppinut meille, hän lisäsi.

Barkov pelasi NHL-uransa 12. vähintään kahden tehopisteen playoff-ottelun ja nousi jakamaan seuraennätystä laitahyökkääjä Carter Verhaeghen kanssa. Kolmeen viime otteluun Panthersin suomalaiskapteeni rohmunnut kahdeksan (4+4) pistettä.

Bakov nousi keskiviikkona Verhaeghen ohi Panthersin kaikkien aikojen playoff-pistepörssin kärkeen (53 ottelua, 13+30=43). Piikkipaikka saattaa kuitenkin vaihtaa omistajaa vielä useamman kerran kevään mittaan Verhaeghen (44 ottelua, 20+21=41) ja Barkovin välillä.

Tehokasta iltaa viettivät myös hyökkääjä Sam Reinhart (0+4) ja puolustaja Brandon Montour (1+2). Reinhartista tuli kautta aikain ensimmäinen Panthersin pelaaja, joka on syöttänyt neljä maalia yhdessä playoff-ottelussa. Sekä Barkov että Reinhart pääsivät pisteille tasakentällisin, ylivoimalla ja alivoimalla, mikä sekin oli ensimmäinen kerta seuran historiassa.

Toisen maaliin johtaneista syötöistään Barkov jakoi kolmannen erän alussa Eetu Luostariselle, joka viimeisteli Floridan neljännen osuman. Kolmosvitjassa ja alivoimalla töitä paiskiva suomalaislaituri avasi maalitilinsä tämän kevään playoffeissa.

FLA-BOS: Luostarinen viimeistelee Barkovin syötöstä päätöserässä

Bruinsin tulikuuma maalivahti Jeremy Swayman osoittautui keskiviikon kamppailussa tavalliseksi kuolevaiseksi. Hän pystyi pitämään bostonilaiset mukana pelissä 40 minuuttia, mutta puolustaja Gustav Forslingin toisen erän viime hetkillä tulittama Panthersin kolmas maali alkoi tehdä jo suurempaa lovea joukkueiden välille.

Kun Luostarinen ohitti Swaymanin heti päätöserän alussa, Bruinsin päävalmentaja Jim Montgomery otti tämän vaihtoon ja komensi tolppien väliin Linus Ullmarkin. Siitä ei ollut apua, sillä Panthers iski kiekon vielä kahdesti ruotsalaisveskarinkin taakse.

– Hyökkääjämme tekivät hyvää työtä ja menivät veskarin eteen, sillä siten tehdään maaleja playoffeissa. Parin pelaajan pitää tehdä maskia, ettei maalivahti näe kiekkoa. Puolustajat saivat toimitettua kiekkoa hyvin maalille, Forsling sanoi.

Montgomeryn mukaan kaikki näytti Bruinsin kannalta hyvältä toisen erän alkuun saakka.

– Pelasimme hyvin siihen saakka kunnes he tekivät maalin. Sitten asiat kääntyivät toisin päin, hän summasi.

– Voitimme täällä yhden ottelun niin kuin pitikin. Nyt suuntaamme takaisin Bostoniin, hän jatkoi.

Panthersin ja Bruinsin sarja on osoittautunut alusta saakka rajuksi taisteluksi, jossa vastustajia pehmitetään oikein urakalla. Kakkospelin ahkerin taklaaja oli Barkov yhdeksällä niitillään, ja Bruinsin tshekkitähti David Pastrnakia lukuun ottamatta kaikki kaukalossa viilettäneet pelaajat taklasivat vähintään kerran. Keskiviikon kuumassa kamppailussa taklattiin yhteensä huimat 146 kertaa ja jaettiin 148 jäähyminuuttia.

Anton Lundell kirjautti syöttöpisteen Forslingin tekemään Floridan kolmanteen maaliin. Niko Mikkola jäi tehopisteittä, mutta osallistui aktiivisesti Panthersin kuudetta maalia seuranneeseen "keskustelutilaisuuteen", josta jaettiin yhteensä 72 jäähyminuuttia. Samassa tilanteessa nyrkkihippasille äityivät myös Panthersin Matthew Tkachuk ja harvemmin hanskojaan heittävä Pastrnak.

Sarjan kolmas ottelu pelataan perjantaina Bostonin TD Gardenissa.