Stars, Islanders ja Oilers voittivat vitospelit

NHL:n pudotuspelit etenivät tiistaina kolmen ottelun voimin. Carolina Hurricanes epäonnistui ensimmäisessä "ottelupallossaan", kun New York Islanders haki Raleigh'sta voiton maalein 3-2 ja kavensi ottelusarjan tilanteen samoihin lukemiin.

Loistavaan kevätvireeseen yltynyt Roope Hintz tahditti Dallas Starsin selkeää 4-0 kotivoittoa Minnesota Wildista ja nousi pudotuspelien pistepörssin kärkeen. Stars siirtyi voiton päähän paikasta pudotuspelien toisella kierroksella.
Los Angeles Kingsin maalivahti Joonas Korpisalolla oli vaihteeksi vaikeampi ilta, kun Kings taipui Edmonton Oilersin vieraana maalein 3-6. Korpisalo vaihdettiin Kingsin maalilta vajaan puolentoista erän ja neljän takaiskun jälkeen.
Carolina Hurricanes - New York Islanders 2-3, voitot 3-2
Maalihanat aukesivat ajassa 10.27, jolloin onnistui Islandersin Pierre Engvall. Osuma jäi ensimmäisen erän ainoaksi. Brock Nelson tuplasi Islandersin johdon toisessa erässä iskemällä kiekon ilmasta sisään, kun Engvallin laukaus oli osunut Hurricanesin Sebastian Ahoa kasvoihin. Vaikka Aho sai kiekosta ikävän näköisen osuman, hän pystyi palaamaan peliin käytyään pukukopin puolella tikattavana.
Hurricanesin 2-1 kavennuksesta vastasi Paul Stastny, kun toista erää oli pelattu 13.10. Osumaan saivat syöttöpisteet Jalen Chatfield ja pudotuspelien pistetilinsä avannut Jesse Puljujärvi. Islanders pääsi kuitenkin toiselle tauolle kahden maalin johdossa Mathew Barzalin yllätettyä Carolinan maalivahti Antti Raannan.
Aho viimeisteli kolmannessa erässä pudotuspelien kolmannen maalinsa Seth Jarvisin ja Jesperi Kotkaniemen syötöistä, mutta tasoitusosumaan eivät Hurricanesin eväät riittäneet. Raannalle merkittiin Hurricanesin maalilla 19 torjuntaa.

Islanders kairasi viitospelin pakkovoiton vieraissa

Dallas Stars - Minnesota Wild 4-0, voitot 3-2
Stars aloitti kamppailun vahvalla ylivoimapelaamisella. Tyler Seguin onnistui Jason Robertsonin ja Roope Hintzin syötöistä Wildin Marcus Folignon otettua rangaistuksen polvitaklauksesta. Toisesta ylivoimaosumasta vastasi Robertson, joka sai syötöt Miro Heiskaselta ja Hintziltä.
Hintzin syöttöshow jatkui toisessa erässä, ja Starsin kolmannen osuman teki Mason Marchment ajassa 21.19. Illan viimeinen osuma nähtiin kolmannen erän loppupuolella, jolloin Ty Dellandrea siirsi kiekon Wildin tyhjään maaliin.
Heiskanen sai jääaikaa muhkeat 28.20. Hyökkääjä Joel Kiviranta sekä puolustajat Esa Lindell ja Jani Hakanpää eivät saaneet tehopisteitä. Dallasin maalivahti Jake Oettinger saavutti nollapelin torjuttuaan 27 kertaa.

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 6-3, voitot 3-2
Maalijuhlat lähtivät käyntiin viiden maalin avauserällä. Kotijoukkue siirtyi johtoon Evander Kanen ylivoimamaalilla ja Leon Draisaitlin kuudennella pudotuspeliosumalla. Alex Iafallo iski Kingsille kavennuksen, mutta Brett Kulak palautti Oilersin kahden maalin johdon. Ennen ensimmäistä taukosummeria osui vielä Kingsin Adrian Kempe.
Toisessa erässä Nick Bjugstad teki tilanteeksi 4-2. Se riitti myös Kings-maalivahti Joonas Korpisalolle, jonka tilalle vaihdettiin Pheonix Copley. Hänen nollansa kesti vain nelisen minuuttia, sillä Zach Hyman vei Oilersin kolmen maalin johtoon ylivoimalla. Osuma oli erikoinen, sillä Evan Bouchardin laukaus kimposi Hymanin kasvojen kautta verkon perukoille.
Bjugstad lisäsi isäntien etumatkaa entisestään kolmannen erän edettyä runsaat neljä minuuttia. Kingsin Quinton Byfield kavensi vielä 6-3:een NHL-uransa ensimmäisellä playoff-osumalla.
Rasmus Kupari sai Kingin hyökkäyksessä jääaikaa 11.34.