BarkovWIld

NHL:ssä vietettiin perjantaina melkoisia maalikarkeloita. Aleksander Barkov johdatti Florida Panthersin voittoon Minnesota Wildista. Winnipeg Jets murskasi Carolina Hurricanesin tylysti vieraskentällä. Montreal Canadiensin suomalaisten pudotuspelihaaveet kokivat kolauksen, kun Anaheim Ducks pyyhki kanadalaisilla lattiaa Kaliforniassa. Canadiensin tappio tarkoitti samalla sitä, että Tampa Bay Lightning varmisti ensimmäisenä joukkueena paikkansa pudotuspeleissä.

Florida Panthers - Minnesota Wild 6-2
Aleksander Barkovista tuli perjantaina Panthersin seurahistorian ensimmäinen pelaaja, joka on kerännyt viisi syöttöpistettä yhdessä ottelussa. Suomalaisen johtama ykkösketju oli muutenkin liekeissä, sillä hänen ketjukaverinsa Jonathan Huberdeau iski tehot 1+3=4 ja Jevgeni Dadonov keräsi tililleen kolme syöttöpistettä. Panthers löysi maalintekovoimaa puolustuspäästä, sillä MacKenzie Weegar ja Mike Matheson viettivät kahden maalin iltaa. Panthers katkaisi samalla kuuden ottelun tappioputkensa.

Carolina Hurricanes - Winnipeg Jets 1-8
Jets järjesti Carolinassa melkoiset maalikarkelot. Ottelu ratkesi käytännössä jo avauserässä, kun Jets karkasi 4-0 johtoon. Greg McKegg iski Hurricanesin ainoan maalin ottelun kolmannessa erässä, mutta sen jälkeen Jets takoi taululle vielä kolme lisäosumaa. Illan tehomies oli vieraiden Nikolaj Ehlers, joka nakutti pisteet 1+2. Patrik Laine nappasi syöttöpisteen joukkueensa toiseen osumaan. Hurricanesin Sebastian Ahon ilta oli murheellinen, sillä hänen plus-miinuslukemansa ottelussa oli -5.

CAR-WPG: Wheeler osuu estelyistä huolimatta

Washington Capitals - New Jersey Devils 3-0
Capitals voitti jo kuudennen kerran peräkkäin ja otti jälleen Metropolitan-divisioonan kärkipaikan. Braden Holtby torjui ottelussa 25 kertaa ja pelasi NHL-uransa 35. nollapelin. Samalla Holtby nousi Capitalsin seurahistorian nollapelitilaston jaetulle kärkipaikalle Olaf Kölzigin kanssa. Isäntien maaleista vastasivat Andrei Burakovsky, Nicklas Bäckström ja Lars Eller. Devilsille tappio oli jo viides peräkkäinen.

WSH-NJD: Burakovsky vie Capitalsin aikaiseen johtoon

Anaheim Ducks - Montreal Canadiens 8-2
Canadiens koki karun tappion Ducksin vieraana. Ottelu aaltoili tasaisena aina toisen erän puoleenväliin saakka, mutta sen jälkeen ankat kaatoivat ämpärikaupalla kylmää vettä vierailijoiden niskaan. Canadiens oli juuri kaventanut Ducksin johdon yhteen maaliin Shea Weberin ylivoimaosumalla, kun peli repesi. Ensiksi Troy Terry vei isännät 4-2 johtoon vain minuutti Weberin osumasta, ja kun Corey Perry lisäsi johdon kolmeen maaliin toisen erän lopussa, ottelu oli käytännössä taputeltu. Jesperi Kotkaniemi palasi Canadiensin kokoonpanoon katsomokomennuksen jälkeen, mutta jäi tehopisteittä ja plus-miinuslukemaan -3.

ANA-MTL: Jones iskee uransa ensimmäisen tyylillä

Torstaina katkeran tappion Boston Bruinsille kärsinyt Panthers tuli perjantain Wild-kamppailuun sisuuntuneena ja otti komean voiton kapteeni Aleksander Barkovin johdolla.
- Se oli varmasti rankin tappio, mikä meillä on ollut. Jäimme 30 sekunnin päähän täydellisestä pelistä erittäin hyvää joukkuetta vastaan. Kun tulimme tänne, meillä oli kaksi vaihtoehtoa: unohtaa edellinen ottelu ja pelata tänään sydämemme kyllyydestä, tai vain rypeä itsesäälissä. Minusta pelasimme tänään todellakin sielullamme ja ansaitsimme voiton, totesi Aleksander Barkov.
Viiden syöttöpisteen illasta ja seurahistorian tekemisestä Barkov oli paljon vaitonaisempi.
- Liikutin vain kiekkoa meidän pelaajillemme, ja he tekivät hyvin maaleja. Kiitos heille, tämä on kiva merkkipaalu, vaatimaton kapteeni sanaili.