blue jackets 0405

NHL:ssä pelattiin perjantaina kolmen ottelun kierros. Columbus Blue Jackets venyi voittoon ja varmisti samalla paikkansa kevään pudotuspeleissä. Chicago Blackhawks jyräsi tähtiensä johdolla Dallas Starsin. Anaheim Ducks kaatoi Los Angeles Kingsin Kalifornian paikalliskamppailussa.

New York Rangers - Columbus Blue Jackets 2-3 vl.
Blue Jackets varmisti perjantaina pudotuspelipaikkansa, mutta helpolla se ei irronnut. John Tortorellan suojatit karkasivat päätöserässä 2-1 johtoon Ryan Dzingelin ja Artemi Panarinin osumilla, mutta Rangersin Pavel Butshnevitsh tasoitti ottelun vain seitsemän sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Ratkaisu venyi lopulta voittolaukauskilpailuun, jossa Columbus nappasi voiton Panarinin maalilla. Rangersin maalivahti Aleksandar Georgijev pysäytti ottelussa 39 laukausta. Markus Nutivaara pelasi vieraiden takalinjoilla 20.07 ja jäi ilman tehopisteitä. Blue Jacketsin hyökkääjä Alexandre Texier pelasi uransa ensimmäisen NHL-ottelun, kellotti minuutit 11.49 ja laukoi kolmesti kohti Rangersin maalia.

NYR-CBJ: Panarinin upea osuma

Chicago Blackhawks - Dallas Stars 6-1
Blackhawks kaatoi Starsin vakuuttavalla esityksellä. Ottelu ratkesi käytännössä jo toisessa erässä, kun Blackhawks takoi taululle kolme maalia ja karkasi 4-0 johtoon. Kun Slater Koekkoek vei kolmannen erän avausminuutilla kotijoukkueen jo 5-0 johtoon, ottelu oli viimeistään taputeltu. Starsin ainoasta maalista vastasi Joel L'Esperance. Blackhawksin tehomiehinä toimivat kaksi maalia iskenyt Patrick Kane sekä tehot 0+2 merkkauttaneet Jonathan Toews, Brent Seabrook ja Drake Caggiula. Starsin suomalaisten iltapuhde oli vaikea, sillä kaikki kolme jäivät ottelussa ilman tehopisteitä. Miro Heiskasen plus-miinustilasto oli ottelun jälkeen murheellinen -5 ja , kun taas Roope Hintz jäi pakkaselle kolmen pykälän verran.

CHI-DAL: Kane vie Blackhawksin johtoon

Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 5-2
Ducks on yltynyt kauden lopulla hienoon vireeseen, sillä voitto Kingsistä oli joukkueelle jo kolmas peräkkäinen. Vierailijat aloittivat ottelun hyvin, kun Mike Amadio vei Kingsin johtoon ajassa 11.51, mutta Carter Rowneyn tasoitusosuma vain reilu kaksi minuuttia myöhemmin lopetti juhlat lyhyeen. Sen jälkeen ankkalauma meni menojaan, kun Korbinian Holzer, Dan Sprong ja Sam Steel kasvattivat johdon jo kolmeen maaliin. Kings tuli ottelun lopussa vielä kahden maalin päähän, mutta Jakob Silfverberg lopetti kuninkaiden pyristelyt iskemällä kiekon tyhjään rysään. Maalivahti John Gibson oli 41 torjunnallaan yksi Ducksin voiton takuumiehistä.

ANA-LAK: Silfverberg alustaa Steelin maalin

Blue Jacketsin pudotuspelipaikan varmistuminen oli melkoisen jännitysnäytelmän takana. Ottelu venyi lopulta voittolaukauskilpailuun, jossa Artemi Panarin päästi sinitakit pälkähästä. Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen oli ottelun jälkeen helpottunut.
- Tunne on hyvä, mutta ihan näin jännää ei tarvitsisi kyllä olla. Tällaista tämä on. Jälkeenpäin on varmasti hieno miettiä, että oli kyllä aika jännät paikat, kun he tasoittivat ottelun seitsemän sekuntia ennen loppua ja sitten venyttiin vielä rankkareille asti. Tämä oli yksi jännittävimmistä paikoista urallani, mutta hienoa, että tämä päättyy näin päin, huokaisi Kekäläinen.
Columbuksen suomalaispuolustaja Markus Nutivaara ruoti tiukkaa kamppailua ja peilasi sitä koko runkosarjaan.
- Ottelu kuvasti koko meidän kautta, ollaan menty vaikeimman kautta koko vuosi. Ei olla päästy helpolla kertaakaan ja tänään kävi ihan samalla tavalla, totesi Nutivaara.