granlund iso

Markus Granlund onnistui maalinteossa, kun Vancouver Canucks voitti Chicago Blackhawksin. Patrik Laineen ja Sami Nikun Winnipeg Jets kukisti vieraskaukalossa Los Angeles Kingsin. Vegas Golden Knights löi San Jose Sharksin selvin lukemin. NHL:n kärkijoukkue Tampa Bay Lightning jatkoi vakuuttavia otteitaan ja varmisti runkosarjan voiton kaatamalla Coyotesin.

Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks 2-3 ja.
Canucksin Markus Granlund katkaisi 15 ottelun maalittoman putkensa toisessa erässä, kun hän iski kauden 10. osumansa Brock Boeserin ja Elias Petterssonin syötöstä. Vierailijoiden sankariksi nousi kahden tehopisteen Bo Horvat (1+1), joka ratkaisi ottelun jatkoajalla. Blackhawksin Patrick Kane syötti isäntien molemmat osumat ja rikkoi 100. tehopisteen rajan kolmantena pelaajana tällä kaudella.

CHI-VAN: Pettersson tekee Canucksin tulokasennätyksen

Tampa Bay Lightning - Arizona Coyotes 4-1
Kärkijoukkue Lightning nappasi maanantain kierroksella jo viidennen peräkkäisen voittonsa ja varmisti runkosarjan voiton ensimmäistä kertaa seuran historiassa. Coyotes sai otteluun hyvän alun, kun Clayton Keller vei vierailijat johtoon ajassa 05.03. Steven Stamkos kuitenkin tasoitti ottelun vain vajaat kaksi minuuttia Kellerin osuman jälkeen. Tampa meni ottelussa johtoon, kun Victor Hedman onnistui maalinteossa kolmannen erän alussa. Anthony Cirelli sekä Yanni Gourde viimeistelivät loppulukemat tyhjään maaliin. Andrei Vasilevski pysäytti isäntien maalilla 27 laukausta.

TBL-ARI: Stamkos tekee maalillaan Lightning-historiaa

Los Angeles Kings - Winnipeg Jets 2-3
Jets sai otteluun hyvän alun, kun joukkue karkasi Kevin Hayesin ja Kyle Connorin osumilla kahden maalin johtoon. Kings nousi kuitenkin vielä otteluun mukaan, kun Sean Walker ja Dustin Brown toivat kotijoukkueen tasoihin. Tyler Myers vei vieraat toisen erän lopussa uudelleen johtoon, eikä Kings pystynyt enää nousemaan peliin mukaan. Jetsin Patrik Laine ja Sami Niku jäivät ottelussa ilman tehopisteitä, mutta heille kirjattiin plus-miinuslukemat +1.

LAK-WPG: Myers onnistuu ylivoimahyökkäyksestä

San Jose Sharks - Vegas Golden Knights 3-7
Golden Knightsin hurja vire oli liikaa Sharksille maanantain huippuottelussa. Sharks sai otteluun vahvan alun, kun Logan Couture vei kotijoukkueen johtoon vain 30 sekunnin pelin jälkeen. Avauserässä mätettiin maaleja oikein urakalla, sillä Golden Knights lähti erätauolle 3-2 johtolukemista. Couture iski päätöserässä vielä illan toisen osumansa, mutta se ei riittänyt voittoon asti. Golden Knightsin tehoketjuna hääri William Karlssonin (1+1), Reilly Smithin (1+3) ja Jonathan Marchessault'n (2+2) ykkösvitja, joka keräsi ottelussa peräti 10 tehopistettä.

SJS-VGK: Karlsson alustaa Smithin maalin

Vancouver Canucksin ruotsalaistulokas Elias Pettersson syötti joukkueensa toisen osuman Chicago Blackhawksia vastaan pelatussa ottelussa. Syöttöpiste tarkoitti samalla sitä, että Pettersson rikkoi Canucksin tulokaspelaajien piste-ennätyksen ja ohitti tilastossa Ivan Hlinkan ja Pavel Buren. Petterssonin tehopisteet tältä kaudelta ovat 27+34=61.
- Tässä on sulateltavaa. Tämä on iso juttu minulle ja olen todella ylpeä siitä, mutta nyt minun täytyy vain keskittyä seuraavaan peliin, totesi Pettersson.
Tampa Bay Lightningin Steven Stamkos iski Arizona Coyotesia vastaan käydyssä kamppailussa uransa 384. runkosarjamaalin. Samalla hän nousi Lightningin kaikkien aikojen maalipörssin kärkeen ohi Vincent Lecavalierin.
- Tämä tilanne kolahti minuun silloin kun videot alkoivat pyöriä videotaululla. En oikein tiennyt, miten reagoida, mutta päässä pyöri paljon tunteita. Olen kiitollinen ystävien, perheen, joukkuekavereiden ja valmentajien tuesta. Oli toisaalta ironista, että Rick Tocchet (Coyotesin valmentaja) oli toisella puolella katselemassa, sillä hän auttoi minua paljon, kun tulin nuorena pelaajana tähän sarjaan, ihmetteli Stamkos.