NYR-PIT: Kakko ohjaa voittomaalin jatkoajalla

New York Rangersin tulokashyökkääjä Kaapo Kakko vietti NHL-uransa ensimmäistä kahden maalin iltaa ja ratkaisi joukkueelleen voiton jatkoajalla. Joonas Donskoi keräsi kolme tehopistettä, kun Colorado Avalanche jyräsi Winnipeg Jetsin. Aleksander Barkov pääsi pisteille kuudennessa ottelussa peräkkäin, kun hän johdatti Florida Panthersin hirmunousuun Boston Bruinsia vastaan käydyssä kamppailussa.

New York Rangers - Pittsburgh Penguins 3-2 ja.
Kaapo Kakko vei kauden viidennellä maalillaan Rangersin johtoon avauserässä. Adam Fox tuplasi johdon, mutta Penguins nousi rinnalle toisessa erässä. Tämän jälkeen Rangersin maalivahti Aleksandar Georgijev (30 torjuntaa) ei ollut enää yllätettävissä. Maalittoman kolmannen erän jälkeen ottelu eteni jatkoajalle, jonka ratkaisijaksi nousi Kakko. Hän yllätti Penguinsin maalivahti Matt Murrayn (24 torjuntaa) jatkoajan puolivälissä.
Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 0-4
Joonas Donskoi voitti suomalaisten maalintekokilvan, kun hän viimeisteli Avalanchen viimeisen osuman Jetsin verkkoon. Patrik Laineen ja koko Jetsin ruuti oli märkää, mutta osansa oli myös Avalanchen huippuvireisellä maalivahti Adam Wernerillä. Ruotsalainen torjui NHL-debyytissään 40 laukausta ja nollapelin. Donskoin (1+2) iltapuhde oli mainio, sillä hän merkkautti lisäksi syöttöpisteet Nathan MacKinnonin (2+2) maaleihin.

WPG-COL: Donskoi tekee ylivoimamaalin päätöserässä

Boston Bruins - Florida Panthers 4-5 vl.
Bruins johti kahden erän jälkeen 4-0, mutta Panthers kampesi kolmannessa erässä tasoihin Keith Yandlen (1+2), Jonathan Huberdeaun (0+3) ja Aleksander Barkovin (0+2) johdolla. Ottelu venyi voittolaukauskilpailuun, missä Mike Hoffman teki Panthersille ratkaisevan maalin. Tuukka Raskille kertyi Bruinsin maalilla 25 torjuntaa. Urho Vaakanainen luuti Bruinsin alakerrassa 16.55 minuuttia.
Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets vl. 3-2
Canadiens oli varsinaisella peliajalla kaksi kertaa maalin tappiolla, mutta punnersi tasoihin ensin Brendan Gallagherin ja sitten Tomas Tatarin maalilla. Voittolaukauskilpailussa Jonathan Drouin teki ratkaisevan maalin Canadiensille. Kotijoukkueen Joel Armia ja Artturi Lehkonen jäivät pisteittä. Joonas Korpisalo oli sinitakkien luukkuvahtina ja Markus Nutivaara poissa kokoonpanosta. Canadiensin Jesperi Kotkaniemi on loukkaantuneena.
St. Louis Blues - Arizona Coyotes 2-3 vl.
Coyotesista tuli se joukkue, joka pystyi katkaisemaan Bluesin voittoputken. Blues taipui seitsemän peräkkäisen voiton jälkeen vasta voittolaukauksilla, kun Coyotesin Nick Schmaltz ja Conor Garland tekivät riittävät maalit. Blues jäi voittolaukauskilpailussa maaleitta. Varsinaisella peliajalla Blues johti kaksi kertaa, mutta Coyotes nousi tasoihin Clayton Kellerin (1+1) ja Garlandin maaleilla. Darcy Kuemper urakoi Arizonan maalilla 33 torjuntaa.

Vancouver Canucks - Nashville Predators 5-3
Predatorsin vaikea vieraskiertue jatkui, kun Canucks upotti vieraansa Elias Petterssonin johdolla. Ruotsalainen teki Canucksin 2-1 ja 4-2 maalit Pekka Rinteen selän taakse. Rinteelle kertyi 21 torjuntaa. Predatorsin Mikael Granlund jäi pisteittä.
Anaheim Ducks - Detroit Red Wings 2-3 ja.
Viime viikolla tappioputkensa katkaissut Red Wings otti kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun Dennis Cholowski viimeisteli voittomaalin Ducksin verkkoon. Varsinaisella peliajalla Red Wings oli 1-3 tappiolla, mutta nousi Andreas Athanasioun ja Dylan Larkinin täysosumilla tasoihin. Valtteri Filppula saalisti syöttöpisteen Athanasioun toisen erän lopun 2-3 kavennukseen.
Los Angeles Kings - Minnesota Wild 3-1
Wild pommitti Kingsin maalia, mutta vain Matt Dumba onnistui ohittamaan hyvävireisen Jonathan Quickin (27 torjuntaa). Anze Kopitar ja Sean Walker keräsivät kumpikin tehot 1+1. Wildin Mikko Koivu jäi pisteittä.

LAK-MIN: Kopitar iskee irtokiekon maaliin

San Jose Sharks - Edmonton Oilers 6-3
Oilersin Leon Draisaitl venytti pisteputkensa kymmenen ottelun mittaiseksi, mutta 1-4 kavennus toisen erän puolivälissä oli laiha lohtu. Saksalainen pohjusti kolmannen erän alussa vielä Zack Kassianin 2-5 kavennuksen, mutta Sharksin karkumatka riitti. Kotijoukkue sai laajasti onnistumisia, kun peräti 13 kenttäpelaajaa pääsi pisteille. Puolustaja Erik Karlsson rohmusi kolme syöttöpistettä.
Kaapo Kakko kasvatti kauden maalisaldonsa kuuteen, kun hän teki kaksi täysosumaa Penguinsin verkkoon.
- Ensimmäisessä maalissa vastustaja hyökkäsi vähän liikaa ja katsoin, että on paikka. Tällä kaudella ei ole kauheasti tuollaisia lättyjä tippunut, mutta hyvä että tänään tuli lapaan ja ihmettelin, että jäi haltuun. Oli aika kova syöttö. Sitten vain eteenpäin niin kovaa kuin pääsin, läpiajosta viimeistellyt Kakko tuumi.
Rangers otti jatkoaikavoiton, kun Kakko viimeisteli ratkaisumaalin taidokkaalla ohjauksella.
- Jatkoajan alussa meidän ensimmäinen kolmikko joutui puolustamaan aika kauan. Odotin vähän aiemmin syöttöä, mutta kyllä tuokin kelpaa. Ei tarvitse kuin osua kiekkoon, niin menee tyhjään maaliin. Siitä kaikki positiivinen palaute (Adam) Foxille. Kyllä se sen maalin melkein teki. Oli aika hieno syöttö, Kakko kiitteli joukkuetoveriaan.
- Aina kun saa ensimmäiseen erään pisteen tai maalin, niin se tuntuu aika hyvältä. Aika helppo jatkaa. Tiesin, että jatkoajalla on aika hyvä mahdollisuus saada maali, jos vain pääsee pelaamaan. Hyvä fiilis voiton jälkeen, ja vielä kun saa muutaman onnistumisen, niin se on aika hienoa, Kakko jutteli ottelun jälkeen.