CAR-LAK: Niederreiter iskee avausmaalin

Lauantain NHL-kierroksella pelattiin yksitoista kovaa kamppailua. Teuvo Teräväinen oli hyvässä vireessä, kun Carolina Hurricanes kaatoi Los Angeles Kingsin. Olli Määttä onnistui maalinteossa, kun Chicago Blackhawks kellisti Anaheim Ducksin.

Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings 2-0
Carolina Hurricanes jatkoi vahvoja otteitaan, kun joukkue kaatoi Los Angeles Kingsin. James Reimer nousi ottelun hahmoksi torjumalla 41 laukausta ja pelaamalla nollapelin. Hurricanesin maaleista vastasivat Nino Niederreiter ja Teuvo Teräväinen (1+1). Sebastian Aho syötti isäntien avausmaalin, Erik Haula jäi ilman tehopisteitä.
New York Islanders - Boston Bruins 2-3 ja.
Tuukka Rask oli vahvassa vireessä, kun Boston Bruins kaatoi New York Islandersin. Rask pysäytti ottelussa 35 laukausta ja syötti voittomaalin jatkoajalla, kun Bruins nappasi arvokkaan voiton. Islanders taisteli ottelun komeasti jatkoajalle Mathew Barzalin (1+1) kolmannen erän osumalla, mutta Patrice Bergeronin taito oli liikaa isännille jatkoajalla.
Bruinsin puolustaja Torey Krug merkkautti syöttöpisteen 500. NHL-ottelussaan. Islandersin Leo Komarov jäi ottelussa ilman tehopisteitä.
Ottawa Senators - Montreal Canadiens 1-2 ja.
Carey Pricen huimat otteet Montreal Canadiensin maalilla takasivat joukkueelle täyden pistepotin Ottawa Senatorsia vastaan. Price venyi lauantaina kiekon tielle hurjat 41 kertaa. Canadiens karkasi Nick Suzukin osumalla avauserässä johtoon, mutta Drake Bathersonin osuma tasoitti ottelun kolmannessa erässä. Canadiensin sankariksi nousi jatkoajalla Ilja Kovaltshuk.

OTT-MTL: Kovaltshuk ratkaisee ottelun

Canadiensin Artturi Lehkonen ja Jesperi Kotkaniemi jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.
Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning 0-1
Tampa Bay Lightning kaatoi Philadelphia Flyersin lauantain kierroksella. Joukkueen sankariksi nousi maalivahti Andrei Vasilevski, joka pysäytti 23 laukausta ja pelasi nollapelin. Tampan ainoasta maalista vastasi Pat Maroon. Voitto oli vierailijoille jo kymmenes peräkkäinen.
Washington Capitals - New Jersey Devils 1-5
New Jersey Devils vastasi kierroksen jättiyllätyksestä, kun joukkue jyräsi vieraskaukalossa Washington Capitalsin. Devilsin ottelun hahmoksi nousi kaksi maalia iskenyt Nico Hischier. Devils ratkaisi ottelun toisessa erässä, kun joukkue karkasi ottelussa kolmen maalin johtoon.
Devilsin Sami Vatanen jäi lauantaina ilman tehopisteitä.
St. Louis Blues - New York Rangers 5-2
St. Louis Blues ei jättänyt New York Rangersille mitään mahdollisuuksia. Rangers karkasi ottelussa aikaiseen johtoon Filip Chytilin osumalla, mutta Blues käänsi ottelun itselleen jo avauserässä nousemalla takaa-ajoasemasta 2-1 johtoon. Bluesin laajuus nousi hyvin esiin, sillä joukkueella löytyi lauantaina viisi eri maalintekijää. Jordan Binnington pysäytti 21 laukausta ja pelasi vahvan ottelun.

STL-NYR: Sanford iskee maalin

Rangersin Kaapo Kakko ja Bluesin Niko Mikkola jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.
Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks 4-2
Chicago Blackhawksin Dominik Kubalik nousi lauantaina joukkueensa sankariksi iskemällä kaksi täysosumaa, kun Blackhawks kaatoi Anaheim Ducksin. Blackhawks karkasi ottelussa 3-1 johtoon, mutta Ducks nousi kolmannessa erässä Rickard Rakellin osumalla maalin päähän. Ottelun viimeisen niitin iski suomalaispuolustaja Olli Määttä.
Calgary Flames - Edmonton Oilers 4-3
Calgary Flames oli vahvempi Albertan paikallistaistossa, kun joukkue kaatoi Edmonton Oilersin. Joukkueen hahmoksi nousi Elias Lindholm, joka iski ottelun voittomaalin kolmannen erän alussa ylivoimalla. Mikko Koskinen pysäytti Oilersin maalilla 29 laukausta ja pelasi vahvan ottelun.
Vegas Golden Knights - Columbus Blue Jackets 0-3
Elvis Merzlikins jatkoi vahvaa maalivahtien kierrosta pysäyttämällä 27 laukausta ja pelaamalla NHL-uransa ensimmäisen nollapelin, kun Columbus Blue Jackets kaatoi Vegas Golden Knightsin. Blue Jackets nappasi lauantaina arvokkaan voiton. Vierailijoiden maaleista vastasivat Emil Bemström, Pierre-Luc Dubois ja Alexander Wennberg.

VGK-CBJ: Bemström maalaa ylivoimalla

Blue Jacketsin Markus Nutivaara jäi ottelussa ilman tehopisteitä.
San Jose Sharks - Dallas Stars 2-1
San Jose Sharks nappasi henkisesti arvokkaan voiton, kun joukkue kaatoi lauantaina Dallas Starsin. Joukkueen sankariksi nousi Patrick Marleau, joka iski voittomaalin ottelun toisessa erässä. Marleau pelasi lauantaina NHL-uransa 1 700. runkosarjaottelun.
Starsin ainoasta osumasta vastasi Jamie Benn. Miro Heiskanen keräsi ottelussa tililleen yhden syöttöpisteen. Esa Lindell ja Roope Hintz jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.
Buffalo Sabres - Vancouver Canucks 3-6
Vancouver Canucks nappasi arvokkaan vierasvoiton, kun joukkue kaatoi Buffalo Sabresin. Vierailijoiden sankariksi nousi kaksi maalia iskenyt Brock Boeser.

BUF-VAN: Boeser onnistuu maalinteossa

Rasmus Ristolainen syötti isäntien kolmannen osuman. Henri Jokiharju jäi ottelussa ilman tehopisteitä.
Ilja Kovaltshuk nousi Canadiensin sankariksi, kun joukkue katkaisi tappioputkensa ja nappasi henkisesti arvokkaan voiton jatkoaikavoiton ansiosta.
- Päätin, että lauon tästä paikasta. Tuntuu hyvältä tehdä ensimmäinen maali tässä joukkueessa, etenkin jatkoajalla, Kovaltshuk myhäili.
Tampa jatkoi voittoputkeaan jo kymmeneen otteluun, kun joukkue kaatoi Philadelphia Flyersin.
- Tunnelma pukukopissa on tällä hetkellä erinomainen. Kaikki ovat mukana juonessa, tämä on tällä hetkellä erittäin hauskaa, Tampan Yanni Gourde totesi.