mcdavid2

Edmonton Oilers menetti perjantaina valtavan tilaisuuden laittaa Anaheim Ducks selkä seinää vasten NHL:n pudotuspeleissä. Kolmen maalin johtoasemansa menettänyt Edmonton taipui vieraissa Anaheimille toisen jatkoerään venyneessä kamppailussa 3-4 ja nyt itse pakkovoittojen edessä.
Edmonton johti vielä neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä 3-0, mutta Anaheim tuli väkisin rinnalle. Oilersin ilta synkkeni lopullisesti ajassa 86.57, kun Corey Perry veivasi Ducksin voittomaalin.

• Eipä tästä voi paljon sanoa juuri nyt. Tämä on syvältä, mutta me tulemme tänne takaisin (seiskapeliin) keskiviikkona, voittoa seuraavasta ottelusta lupaillut Edmontonin supertähti Connor McDavid totesi median myllytyksessä ottelun jälkeen.
    McDavidin lupaus ei ehkä tullut samalla painolla kuin New York Rangersin Mark Messierin legendaarinen vakuutus voitosta Itäisen konferenssin finaaleissa keväällä 1994. Edmontonin päävalmentaja Todd McLellan piti kuitenkin Oilers-kapteenin sanoista.
    - Tykkään siitä, että johtajamme sanoo noin. Nyt meidän pitää vain tehdä se, McLellan totesi lauantaina seuran verkkosivuilla.
    Myös McLellan oli muotoillut jonkinlaisen voittolupauksen jo perjantain lehdistötilaisuudessa.
    - Emme olleet tyytyväisiä siihen, mitä tapahtui Edmontonissa (keskiviikkona). Vastasimme pelaamalla hitonmoisen ottelun. Meidän pitää tehdä sama homma uudestaan. Meillä on kyvyt siihen ja me tulemme tekemään sen, McLellan vakuutteli.
    Ottelusarjan ensimmäinen kotivoitto vei Anaheimin johtoon voitoin 3-2. Oilers isännöi kuutospeliä sunnuntaina.
    - Ei meidän tarvitse oikeastaan muuttaa mitään. Tilanne oli ottelussa juuri sellainen kuin halusimme, mutta annoimme sen valua pois, McDavid näki.

Edmontonin veräjänvartija Cam Talbot torjui peräti 60 laukausta. Hän näytti menevän jo kohti playoff-kevään kolmatta nollapeliään ennen kuin joutui antautumaan kolmesti kolmen minuutin ja yhden sekunnin aikana.
- Suututtaahan se, että he tekivät maaleja. Mutta on aivan turha olla vihainen kenellekään yksittäiselle pelaajalle, sillä ne osumat tulivat Anaheimin vahvasta yrityksestä, McLellan antoi synninpäästön.
Edmonton ei ollut ennen keskiviikkoa hävinnyt kertaakaan kahta peräkkäistä ottelua kevään pudotuspeleissä. Nyt tappioita on tullut jo kolme putkeen.
- Olemme vastanneet pudotuspeleissä tappioihin hyvin, mutta emme loistavasti. Jos olisimme olleet siinä loistavia, niin johtaisimme yhdellä voitolla emmekä olisi tappiolla yhdellä, McLellan muistutti lauantaina.
Edmonton-leirissä ei sulatettu Anaheimin 3-3 tasoitusta, joka syntyi vain 15 sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä. Maalia tarkasteltiin videolta ennen kuin se hyväksyttiin. Anaheimin Ryan Kesler näytti pitävän kiinni Talbotin patjasta. NHL katsoi kuitenkin, että Oilers-pakki Darnell Nurse oli työntänyt Keslerin päin Talbotia.
- Rehellisesti sanoen en enää tiedä, mitä maalivahdin häirintä on nykyään. On täysi vitsi, että kaksi todella hyvää erotuomaria ei pysty oikeaan tuomioon, Edmontonin laitahyökkääjä Milan Lucic savusi.
Jopa Edmontonin GM Peter Chiarelli avasi sanaisen arkkunsa lauantaina ja rauhoitteli tilannetta.
- Turhautuminen kasvaa, mutta se ei johdu lainkaan NHL:n toiminnasta. Se johtuu siitä, että tuomiot ovat olleet meitä vastaan, Chiarelli sanoi.
Myös Talbot oli luonnollisesti turhautunut tuomiosta, mutta muistutti kylmistä tosiasioista.
- Meillä oli 3-0 johto kolme ja puoli minuuttia ennen loppua. Meillä oli kaikki mahdollisuudet voittaa tuo ottelu. Ducks sai onnekkaan pompun (ensimmäisessä maalissa), ja homma alkoi purkautumaan siitä, Talbot myönsi.
- Päällimmäisenä mielessä ovat turhautuminen ja pettymys. Mutta sarja katkeaa neljällä voitolla, ja heillä on vain kolme, Talbot jatkoi.
Edmonton hävisi videotarkistuksen mahdollisesta maalivahdin häirinnästä myös edellisessä ottelussa. Kaksi päivää aikaisemmin hyväksytty osuma aloitti Anaheimin nousun 0-2 tappioasemasta.
- Tämä on rankkaa. Mikään johtoasema ei ole turvallinen tässä liigassa. Mutta tässä ottelusarjassa voi tapahtua mitä tahansa kuten olemme nähneet. Meidän pitää vain nousta takaisin ratsaille, Chiarelli sanoi.
Toisessa erässä syntyneistä Edmontonin maaleista vastasivat Leon Draisaitl, kahden miehen ylivoimalla osunut Connor McDavid ja Drake Caggiula. McDavid hankki lisäksi jäähyn, joka toi Oilersille viidellä kolmea vastaan -ylivoiman.
McDavid säväytti myös Edmontonin 3-0 maalissa. Hän jätti omalla alueella helposti Getzlafin taakseen ja tarjoili vastahyökkäyksen päätteeksi kiekon Caggiulalle.
McDavid on heiluttanut verkkoa monipuolisesti pudotuspeleissä. Oilers-kapteenin viisi maalia ovat syntyneet alivoimalla, tyhjiin, tasavajaalla, viidellä viittä vastaan ja nyt viidellä kolmea vastaan.
Edmonton pelasi lähes koko ottelun viidellä puolustajalla. Andrej Sekera loukkaantui alle kuuden minuutin pelin jälkeen eikä palannut enää kaukaloon. Adam Larsson joutui urakoimaan Oilersin takalinjoilla mielipuoliset minuutit, 44.58.
- Nuo viisi pelasivat sisukkaasti koko ottelun ja taistelivat kovaa. Jätkät tekivät uskomatonta työtä, Talbot kiitteli puolustajiaan.
Myös Edmontonin puolustajat Matt Benning, Oscar Klefbom ja Kris Russell kokivat välillä kovia, mutta palasivat kaukaloon ja pystyivät pelaamaan loppuun saakka. Laitahyökkääjä Benoit Pouliot kävi hoitamassa muutaman vaihdon Oilersin puolustuksessa.
Sekeran tilanteesta ei saatu uutta tietoa vielä lauantaina. Mikäli slovakkipakki ei pysty pelaamaan, ottaa hänen paikkansa todennäköisesti Eric Gryba.

Edmonton on nyt hävinnyt kolme ottelua peräkkäin. Neljäs peräkkäinen tietäisi kesäloman alkua sunnuntaina.
- Olemme vielä mukana tässä ottelusarjassa ja pääsemme kotihalliimme. Meidän täytyy pelata paras pelimme ja antaa itsellemme mahdollisuus voittaa, Lucic vaati.
Edmonton on joka tapauksessa uuden tilanteen edessä tämän kevään pudotuspeleissä, sillä sen olisi nyt otettava ensimmäistä kertaa pakkovoitto. Sunnuntaina nähdään, miten nuori Oilers-ryhmä reagoi, kun selkä on seinää vasten.
- Tiedämme, mitä on panoksena. Pelaajiemme täytyy ymmärtää, että meidän ei tarvitse voittaa sunnuntaina kahta ottelua. Meidän täytyy voittaa vain yksi. Se on tavoitteemme, McLellan paalutti.