Laine

Winnipeg Jetsin suomalaisílla oli tehokas ilta, sillä Patrik Laine teki kaksi maalia ylivoimalla ja Joel Armia sai kauden ensimmäisen syöttöpisteensä. Myös Minnesota Wildin Mikko Koivu ja San Jose Sharksin Joonas Donskoi osuivat.
Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosby pelasi toisen ottelunsa ja jatkoi siitä mihin jäi kauden debyytissään. Hän teki voittomaalin ja kirjautti syöttöpisteen.
Illan ottelut ja suomalaiset:

Pittsburgh Penguins - New York Islanders 4-2
Sidney Crosby vei Penguinsin 3-2 -johtoon, kun kolmatta erää oli jäljellä runsaat kaksi minuuttia, ja Phil Kessel viimeisteli loppunumeroiksi 4-2 puolisen minuuttia myöhemmin. Lähes 21 minuuttia pelannut Olli Määttä jäi ilman tehopisteitä.

Hornqvist-1028

Buffalo Sabres - Minnesota Wild 0-4
Wildin Devan Dubnyk torjui 38 kertaa ja merkkautti joukkueelleen toisen peräkkäisen nollapelin. Sabres puolestaan kärsi kolmannen peräkkäisen tappionsa.
Wildin suomalaisista Mikko Koivu teki 0-4 -osuman, kun ottelua oli jäljellä runsas minuutti. Teemu Pulkkinen ja Mikael Granlund eivät saaneet tehopisteitä.
Philadelphia Flyers - Arizona Coyotes 4-5
Coyotes karkasi ensimmäisessä erässä 2-0 -johtoon, mutta Flyers ajoi tasoihin toisessa erässä. Kolmannessa Coyotes sitten nousi taas johtoon ja piti sen loppuun saakka, vaikka Flyers oli lähellä nousta tasoihin. Flyersin Wayne Simmonds teki ylivoimalla tilanteeksi 4-5, kun ottelua oli jäljellä viisitoista sekuntia.

HANZAL-1028-1

Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 3-2
Maple Leafs otti kauden toisen voittonsa kaataessaan Panthersin kotona. Voittomaalin teki Tyler Bozak, kun toista erää oli pelaamatta vajaat neljä minuuttia. Se oli hänelle ottelun toinen osuma.
Maple Leafsin Leo Komarov ja Panthersin Aleksander Barkov jäivät ilman tehopisteitä.
Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 3-1
Tampa johti toisen erän jälkeen 1-0, mutta Alex Galtshenjuk käynnisti Canadiensin kirin tasoittamalla ottelun, kun kolmatta erää oli pelattu kuusi minuuttia. Max Pacioretty ja Torrey Mitchell takasivat maaleillaan isäntien voiton.
Canadiensin Artturi Lehkonen ja Lightningin Valtteri Filppula eivät päässeet tehopisteille.

Max Pacioretty Canadiens Lightning

St. Louis Blues - Detroit Red Wings 1-2 vl
Ratkaisu löytyi vasta voittomaalikilpailussa, kun Henrik Zetterberg kuudentenatoista laukojana upotti kiekon Jake Allenin selän taakse. Voitto oli Red Wingsille kuudes peräkkäinen ja piti joukkueen idän kakkosena.
Bluesin Jori Lehterä jäi ilman tehopisteitä.
Winnipeg Jets - Dallas Stars 4-1
Jetsin tulokkaan Patrik Laineen ylivoimamaalit toisen erän alkupuolella ja kolmannen erän puolivälissä ratkaisivat ottelun. Hänellä on nyt yhteensä kuusi osumaa eli saman verran kuin Maple Leafsin tulokkaalla Auston Matthewsilla, Chicago Blackhawksin Richard Panikilla ja Tampa Bay Lightningin Alex Killornilla. Yhteensä Laineella on kahdeksan tehopistettä seitsemässä ottelussa. Joel Armia sai kauden ensimmäisen syöttöpisteensä, kun hän alusti Tyler Myersin avausmaalin.
Antti Niemi torjui Starsin maalilla 32 kertaa. Lauri Korpikoski ja Esa Lindell eivät päässeet tehopisteille.

20161027_jets_stars_in

Los Angeles Kings - Nashville Predators 3-2 ja
Predatorsin ahdinko syveni, kun joukkue hävisi jatkoajalla Kingsin Jeff Carterin ratkaistua ottelun runsaan neljän peliminuutin jälkeen. Predators on nimittäin jämähtänyt lännen toiseksi viimeiselle sijalle ennen Arizona Coyotesia.
Pekka Rinne torjui Predatorsin maalilla 42 kertaa.
San Jose Sharks - Columbus Blue Jackets 3-1
Sharksin Joonas Donskoi teki ensimmäisessä erässä ylivoimalla kauden avausmaalinsa ja Tomas Hertlin kaksi osumaa varmistivat joukkueen voiton.
Blue Jacketsin Markus Nutivaara jäi ilman tehopisteitä.