Laine WPG

Patrik Laine oli jälleen yksi Winnipegin avainpelaajista, kun Jets saalisti neljännen peräkkäisen vierasvoittonsa. Dallas Starsin Esa Lindell teki kauden neljännen maalinsa. Winnipeg, Vancouver ja Calgary ottivat pudotuspelipaikkojen kannalta tärkeät voitot.

Florida Panthers - Winnipeg Jets 1-4
Patrik Laine iski toisessa erässä Winnipegin 2-0-osuman, mikä jäi myös ottelun voittomaaliksi. Florida nousi maalin päähän toisen erän lopussa Greg McKeggin täysosumalla, mutta Winnipeg iski päätöserässä vielä kaksi maalia. Laine saalisti kakkossyötön Mark Scheifelen 4-1-maaliin ja kartutti kauden pistesaldonsa lukemiin 21+15=36.
Kolmannessa ottelussa peräkkäin pisteille päässeen Laineen joukkuetoveri Joel Armia ja Floridan Jussi Jokinen jäivät ottelussa pisteittä. Floridan Aleksander Barkov on edelleen sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Dallas Stars - Montreal Canadiens 3-4 ja.
Puolustaja Esa Lindell viimeisteli Dallasille tärkeän 3-3-tasoitusmaalin, jonka turvin Stars venytti ottelun jatkoajalle. Artturi Lehkosen Montreal kuitenkin otti lopulta voiton, kun 3-2-johtomaalinkin iskenyt Max Pacioretty teki jatkoajalla ottelun toisen osumansa. Pacioretty yllätti Dallasin suomalaisvahti Kari Lehtosen (29 torjuntaa), kun jatkoaikaa oli pelattu vain 19 sekuntia.
Anaheim Ducks - Detroit Red Wings 2-0
Antoine Vermette syötti Anaheimin molemmat maalit ottelussa Detroitia vastaan. Avauserässä viimeistelystä vastasi Nick Ritchie ja päätöserässä Ondrej Kase. Ducksin suomalaispuolustaja Sami Vatasen plus-miinuslukemaksi jäi +1. John Gibson tarvitsi nollapeliin 23 torjuntaa.
Philadelphia Flyers - New York Rangers 2-5
Michael Grabner (2+1) ja Kevin Hayes (2+0) olivat New York Rangersin ykköstykit Philadelphiaa vastaan. Hayes teki 1-0 ja 4-1-maalit. Grabner syötti Hayesin ensimmäisen ja iski itse 3-0 ja 5-2-maalit. Rangersille voitto oli tärkeä, koska joukkue kuroi Columbuksen sarjajohtoa pienemmäksi.

Vancouver Canucks - Arizona Coyotes 3-0
Markus Granlundin Vancouver nollasi Arizona Coyotesin maalivahtinsa Ryan Millerin (22 torjuntaa) johdolla. Canucksin Sven Bärtschi teki ensimmäisessä erässä ottelun avausmaalin, ja seuraavaa täysosumaa piti odottaa lähes 40 peliminuuttia. Vähän ennen päätöserän puoliväliä Brandon Sutter teki 2-0-maalin, ja erän puolivälin jälkeen Bo Horvat iski loppulukemat.
Calgary Flames - Colorado Avalanche 4-1
Coloradon Patrick Wiercioch pilasi Calgaryn maalivahti Brian Elliottin (17 torjuntaa) nollapelin puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Sitä ennen ottelu oli Calgaryn näytöstä. Joukkue laukoi 37 kertaa Coloradon maalia kohti ja yllätti Avalanche-maalivahti Calvin Pickardin neljästi. Coloradon Mikko Rantasen plus-miinuslukema oli -1. Jyrki Jokipakka ei mahtunut pudotuspelipaikan kannalta tärkeä voiton ottaneen Calgaryn kokoonpanoon.