Islanders Westfall 1975

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 26.4.
1975: New York Islandersista tuli NHL:n pudotuspelihistorian toinen joukkue, joka on voittanut paras seitsemästä -järjestelmällä pelatun pudotuspelisarjan hävittyään sarjan kolme ensimmäistä ottelua. Isles kukisti Pittsburgh Penguinsin Civic Centerissä pelatussa puolivälieräsarjan seitsemännessä ottelussa 1-0.
Penguins hallitsi kaukalon tapahtumia kahden ensimmäisen erän ajan, mutta maaleja joukkue ei pystynyt tekemään. Islandersin kapteeni Ed Westfall teki ottelun ainoan osuman puolustaja Bert Marshallin syötöstä maalivahti Gary Innessin taakse, kun päätöserää oli jäljellä 5.18. Glenn Resch torjui 30 kertaa ja kirjautti Islandersin seurahistorian ensimmäisen playoff-nollapelin, joka oli myös NHL-historian ensimmäinen tulokasmaalivahdin torjuma nollapeli playoff-sarjan seitsemännessä ottelussa.

• Kun hävisimme kolme peliä, meihin ei uskonut enää kukaan. Mutta meidän upeat pelaajamme eivät luovuta koskaan, sanoi valmentaja Al Arbour jälkeenpäin.
    Islanders toisti Toronto Maple Leafsin tempun vuodelta 1942, jolloin Maple Leafs nousi kolmen Detroit Red Wingsille kärsityn tappion jälkeen vielä Stanley Cup -finaalien voittoon.
    MUITA MERKKIPAALUJA
    1983: Glenn Anderson iski neljä maalia ja Mark Messier kolme, kun Edmonton Oilers voitti vierasjoukkue Chicago Blackhawksin Campbell-konferenssin toisessa finaalissa 8-2. Kyseessä oli playoff-historian kolmas ottelu, jossa saman joukkueen kaksi pelaajaa tekee vähintään kolme maalia mieheen. Anderson teki kaksi osumaa sekä avaus- että päätöserässä. Messier puolestaan teki kaksi maalia ensimmäisessä erässä ja viimeisteli hattutemppunsa kolmannessa (15.09).
Glenn-Anderson

1988: Boston Bruins kukisti Montreal Canadiensin playoff-sarjassa ensimmäistä kertaa 45 vuoteen. Steve Kasper ja Cam Neely tekivät kumpikin kaksi maalia, kun Boston voitti Forumissa pelatun Adams-divisioonan viidennen finaalin 4-1 ja vei ottelusarjan nimiinsä samoin lukemin. Samalla katkesi Montrealin 18 pudotuspelisarjan mittainen voittoputki Bostonista.
1993: Washington Capitaslin puolustaja Al Iafrate iski hattutempun, kun Capitals kaatoi New York Islandersin Patrick-divisioonan viidennessä välieräottelussa 6-4. Islandersin kaikki maalit teki keskushyökkääjä Ray Ferraro, joka oli ollut ratkaisumaaleillaan kahden edellisen kamppailun jatkoeräsankari. Kyseessä oli toinen kerta NHL:n historiassa, kun eri joukkueiden pelaajat tekevät vähintään kolme maalia samassa playoff-ottelussa.
2010:Montrealin Jaroslav Halak torjui 53 kertaa, kun Canadiens voitti Bell Centressä pelatussa Itäisen konferenssin kuudennessa puolivälieräottelussa Capitalsin 4-1. Halak otti nimiinsä NHL:n laajennusaikakauden ennätyksen varsinaisella peliajalla voittoon päättyneen playoff-ottelun torjuntamäärässä. Halak torjui ensimmäisessä erässä 18 laukausta, toisessa 14 ja kolmannessa 21. Ainoastaan Eric Fehr pääsi yllättämään Halakin 4.50 ennen loppusummeria.

Halak Canadiens

2011:Philadelphia Flyersin maalivahti Brian Boucher torjui 26 kertaa, kun Flyers voitti Buffalo Sabresin Itäisen konferenssin ensimmäisen playoff-kierroksen seitsemännessä pelissä 5-2. Boucher oli viimeksi pelannut seiskapelin playoffeissa toukokuussa 2000. Boucherin 10 vuoden ja 11 kuukauden tauko seiskapelien starteissa on NHL-historian pisin. Boucher torjui edellisen kerran playoff-sarjan seitsemännessä ottelussa, kun Flyers hävisi New Jersey Devilsille vuoden 2000 Itäisen konferenssin ratkaisevassa finaalissa 1-2.
2012: New York Rangers voitti pudotuspelisarjan seitsemännen ottelun ensimmäistä kertaa vuoden 1994 Stanley Cup -finaalien jälkeen. Rangers eteni playoffien toiselle kierrokselle voittamalla Ottawa Senatorsin Madison Square Gardenissa Dan Girardin ja Marc Staalin maaleilla 2-1.