Blackhawks Bobby Hull

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 20.3.
1969: Chicago Blackhawksin Bobby Hull ja Boston Bruinsin Bobby Orr tekevät molemmat NHL-historiaa 5-5 tasapelissä Boston Gardenissa.
Hull tekee 55. osumallaan NHL:n yhden kauden maaliennätyksen ja rikkoo entisen, omissa nimissään kaudelta 1965-66 olleen ennätyksen. Hull iskee 54. maalinsa kolmannessa erässä ajassa 17.19 tasoittaen tilanteeksi 4-4 ja 55. maalinsa 13 sekuntia myöhemmin.

Hull on näin NHL-historian toinen pelaaja, joka on koonnut yhdessä kaudessa sata pistettä. Hän saavuttaa rajapyykin 18 päivää myöhemmin kuin sadan pisteen rajan ensimmäisenä rikkonut Bostonin Phil Esposito.
Orr iskee kauden 21. maalinsa ja tekee samalla NHL-puolustajien yhden kauden maaliennätyksen. Edellinen ennätys on Flash Hollettin nimissä kaudelta 1944-45. Orrin maali syntyy sekuntia ennen ottelun loppua.
MUITA MERKKIPAALUJA:
1918: Toronto Arenas (nykyisin Maple Leafs) on ensimmäinen NHL-joukkue, joka pelaa Stanley Cup -finaalissa. Arenas kaataa Pacific Coast Hockey Association-sarjassa pelaavan Vancouver Canucksin 5-3 Torontossa pelatussa ottelussa. Reg Noble näyttää muille mallia ja tekee kaksi maalia ja antaa yhden maalisyötön ensimmäisessä erässä.
1955:Detroit Red Wingsin Terry Sawchuk on kautta aikojen ensimmäinen NHL-maalivahti, joka on torjunut vähintään 40 voittoa kolme kertaa uransa aikana. Hän merkkauttaa kauden 1954-55 40. voittonsa nollaamalla Montreal Canadiensin 6-0 Olympia Stadiumilla. Ted Lindsay tekee NHL-uransa neljännen hattutempun ja antaa sen lisäksi kaksi maalisyöttöä. Sawchuk sivuaa omissa nimissään ollutta Red Wingsin yhdeksän peräkkäisen voiton seuraennätystä.
1971: Veljekset ottavat ensimmäistä kertaa toisistaan mittaa NHL-ottelun tolppien välissä. Montreal Canadiensin Ken Dryden torjuu Buffalo Sabresista 5-2 voiton Forumissa, ja Sabresin maalilla ollut veli Dave Dryden merkkauttaa tappion. Ken tulee maalille toisessa erässä loukkaantuneen Rogie Vachonin tilalle. Buffalon valmentaja Punch Imlach vaihtaa välittömästi Daven maalille tarjoillen faneille historiallisen makupalan.
1993:Mario Lemieux tekee toisessa peräkkäisessä ottelussa neljä maalia ja vauhdittaa Pittsburgh Penguinsin 9-3 voittoon Philadelphia Flyersista Civic Arenalla. Hän oli kaksi iltaa aikaisemmin osunut neljä kertaa Washington Capitalsin maaliin 7-5 voitossa.
1994: Wayne Gretzky tekee kaksi maalia ja jakaa Gordie Howen kanssa NHL:n maaliennätyksen 801. Hän osuu avauserässä ajassa 6.16 ja kolmannessa erässä ajassa 19.11. Los Angeles Kings tasaa näin pisteet San Jose Sharksin kanssa maalein 6-6.
2001: Ray Bourque tekee 41. (ja viimeisen) NHL:n runkosarjamaalinsa, kun Colorado Avalanche kukistaa San Jose Sharksin Pepsi Centerissä. Bourquella on eläkkeelle jäädessään hallussaan NHL-puolustajien maaliennätys, eikä kukaan ole vielä ohittanut häntä.