Richard_Maurice_8448321_MTL_1950s

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 12.12.
1953: Maurice Richard nousi NHL:n kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen tehtyään maalin ja syötettyään kaksi, kun Montreal Canadiens kaatoi kotonaan New York Rangersin lukemin 7-2.

Richard teki yhden Montrealin kolmesta toisen erän osumasta ja tarjoili kaksi maalisyöttöä päätöserässä. Nuo tehot nostivat Richardin uran saldon 611 pisteeseen eli yhdellä ohi Elmer Lachin, joka oli pitänyt ennätystä hallussaan helmikuusta 1952 lähtien. Yleensä Richardin ketjukaverina pelannut Lach oli loukkaantuneena "Rocketin" saavuttaessa merkkipaalunsa.
Richard oli noussut NHL:n kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi uransa 325. osumallaan vain hieman yli kuukausi ennen edellä mainittua tapausta.
MUITA MERKKIPAALUJA
1942: Boston Bruins voitti Montreal Canadiensin maalein 3-2 seurojen historian ensimmäisessä iltapäiväottelussa. Ottelun tuotot lahjoitettiin Amerikan Punaiselle Ristille.
1971: Brad Parkista tuli ensimmäinen hattutempun tehnyt New York Rangersin puolustaja. Hän laukoi kolme maalia ja syötti yhden, kun Rangers kukisti Pittsburgh Penguinsin Madison Square Gardenissa lukemin 6-1.
1981: Los Angeles Kingsin puolustaja Ian Turnbull latoi neljä maalia, kun Kings voitti Vancouver Canucksin Inglewoodin Forumilla maalein 7-5. Turnbull oli ensimmäinen hattutempun tehnyt Kings-pakki, mutta neljä maalia ei suinkaan ollut hänen yhden illan ennätyksensä. Noin viisi vuotta aiemmin Turnbull oli takonut yhdessä ottelussa Toronto Maple Leafsin verkkoon peräti viisi maalia.
1986: Mario Lemieux teki neljä maalia - joista kolme avauserässä - ja syötti kaksi, kun Penguins kaatoi Maple Leafsin Civic Arenalla pelatussa ottelussa 8-3. Lemieux sivusi kuudella pisteellään seuran yhden ottelun piste-ennätystä. Super-Mario iski uransa kolmannen hattutempun ennen kuin ottelu oli ehtinyt vanheta edes 14 minuuttia. Neljännen osumansa Lemieux teki toisessa erässä.
1999:Patrick Roy torjui uransa 424. voiton ja nousi NHL-maalivahtien kaikkien aikojen voittotilastossa kolmanneksi ohi Tony Espositon. Milan Hejduk teki maalin, kun jatkoaikaa oli pelattu 1.36. Tuo osuma varmisti Colorado Avalanchelle 3-2 vierasvoiton Vancouver Canucksista.