KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 10.5.
Boston Bruins eli parhaimmista parhaita ja synkimmistä synkimpiä hetkiä tasan yhdeksän vuoden välein.
1970:Bobby Orr tekee yhden NHL-historian legendaarisimmista maaleista, kun jatkoaikaa on pelattu 40 sekuntia, ja nostaa Boston Bruinsin 4-3 voittoon St. Louis Bluesista. Bruins voittaa Stanley Cup -finaalin puhtaalla pelillä 4-0 ja ottaa ensimmäisen mestaruuden 29 vuoteen. Orr saa Derek Sandersonilta syötön maalin takaa ja ehtii vetää kiekon ohi maalivahti Glenn Hall juuri ennen kuin Bluesin puolustaja Noel Picard kamppaa hänet. Urheiluhistorian yksi tunnetuimmista valokuvista on Orr, joka lentää ilmassa ja juhlii samalla mestaruuden tuonutta maaliaan.

1979:Boston Bruins johtaa semifinaalin seiskaottelua 4-3 Montreal Canadiensia vastaan ja saa jäähyn, koska jäällä on liian monta pelaajaa. Kolmatta erää on jäljellä 2.34. Montrealin tähtipelaajan Guy Lafleurin lämäri oikealta kaarelta ohittaa Gilles Gilbertin ja tasoittaa tilanteeksi 4-4, kun peliaikaa on jäljellä 1.14. Montreal hallitsee jatkoaikaa ja Yvon Lambertin 5-4 maali vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen vie Canadiensin finaaliin. Stanley Cup -finaalissa Montreal kaataa New York Rangersin ja ottaa neljännen peräkkäisen mestaruutensa. Montrealista tulee NHL-historian ensimmäinen joukkue, joka voittaa seiskapelin oltuaan kolmannessa erässä monen maalin tappioasemassa.
MUITA MERKKIPAALUJA:
1954:Detroit Red Wingsin Red Kelly saa ensimmäisen liigan parhaalle puolustajalle annettavan Norris Trophyn.
1973:Montreal Canadiensin Yvan Cournoyer tekee voittomaalin ja merkkauttaa kaksi syöttöä, kun Chicago Blackhawks kaatuu 6-4 Stanley Cup -finaalin kuudennessa ottelussa. Canadiens voittaa mestaruuden. Cournoyer tekee maalinsa kolmannessa erässä ajassa 8.13 ja vie Montrealin 5-4 johtoon. Vajaat viisi minuuttia myöhemmin hän alustaa Marc Tardifin maalin. Canadiens on ensimmäisessä erässä tappiolla 0-2 mutta nousee voittoon siitä huolimatta, että Chicagon keskushyökkääjä Pit Martin tekee hattutempun. Montrealin Henri Richard voittaa pelaajana ennätyksellisen 11. mestaruutensa.

050317Cournoyer

1984:Grant Fuhr torjuu 34 kertaa NHL-uransa ensimmäisessä nollapelissä, kun Edmonton Oilers voittaa New York Islandersin 1-0 Stanley Cup -finaalin ensimmäisessä ottelussa. Kyseessä on Oilersin seurahistorian ensimmäinen pudotuspelien nollapeli. Kevin McClelland ohittaa Billy Smithin kolmannen erän alkupuolella ja tekee ottelun ainoan maalin.
2001:Darius Kasparaitis on Pittsburgh Penguinsin seurahistorian ensimmäinen puolustaja, joka tekee jatkoerämaalin pudotuspeleissä. Hän iskee maalin ajassa 13.01 ja vie vierasjoukkue Penguinsin 3-2 voittoon Buffalo Sabresista Itäisen konferenssin semifinaalin seiskaottelussa. Penguins kuroo Sabresin kiinni tilanteissa 0-1 ja 1-2, ja sitten Kasparaitis vetää kiekon Dominik Hasekin selän taakse ja tekee kevään 2001 pudotuspelien ensimmäisen maalinsa.
2010: Brian Boucher ja ja Michael Leighton ovat NHL:n pudotuspelihistorian toinen maalivahtikaksikko, joka yhdessä merkkauttaa nollapelin. Philadelphia Flyers nollaa Boston Bruinsin 4-0 Itäisen konferenssin semifinaalin viidennessä ottelussa. Boucher torjuu yhdeksän kertaa ennen kuin hän loukkaa vasemman jalkansa yhteentörmäyksessä ja jättää pelin kesken toisessa erässä. Leighton on juuri parantunut nilkkavammastaan, jonka takia hän oli sivussa 21 ottelua. Hän tulee maalille ja torjuu 14 kertaa. Edellisen kerran maalivahdit torjuvat yhdessä nollapelin 22. maaliskuuta 1955, kun Montreal Canadiensin Jacques Plante ja Charlie Hodge jättävät Bruinsin nollille maalein 2-0.

050317FlyersBruins1

2014: Maalivahti John Gibson on ennen tätä iltaa aloittanut kolme NHL:n runkosarjan ottelua. Hän debytoi pudotuspeleissä näyttävästi ja torjuu kaikki 28 laukausta auttaen Anaheim Ducksin 2-0 voittoon Los Angeles Kingsistä Läntisen konferenssin pudotuspelien toisen kierroksen neljännessä ottelussa. Hän on kuudes maalivahti viimeisten 60 vuoden aikana, joka on torjunut nollapelin ensimmäisessä NHL:n pudotuspelissään. Gibson (20 vuotta ja 330 päivää) on nuorin pudotuspeliottelun voittanut maalivahti sitten Montreal Canadiensin Carey Pricen, joka merkkautti nollapelin 24. huhtikuuta 2008.