Hurricanes karkasi voitollaan sarjassa jo 2-0 johtoon

Carolina Hurricanes otti toisen kiinnityksen jatkopaikkaan kaatamalla New York Islandersin Itäisen konferenssin toisen playoff-kierroksen otteluparin toisessa kohtaamisessa maalein 2-1. Islandersin turmioksi koitui kolmannen erän alun musta hetki, jonka aikana Hurricanes iski kaksi maalia 48 sekunnin sisään.

Hurricanesin maalivahti Petr Mrazek loukkasi itseään toisessa erässä, kun hän yritti pysäyttää Islandersin suomalaishyökkääjä Leo Komarovin laukausta. Mrazek luisteli harmissaan vaihtoon, ja hänen tilalleen tuli Curtis McElhinney, joka joutui kovan paikan eteen. Ensimmäisen ottelunsa 22 päivään pelannut 35-vuotias konkariveskari pelasi kuitenkin vuorenvarmasti, torjui 17 laukausta ja piti maalinsa puhtaana koko ottelun ajan.
- Curtis (McElhinney) on ollut loistava koko kauden ajan, joten meitä ei huolestuttanut laittaa häntä maalille. Pidin siitä, että hän oli heti valmiina taisteluun, kehui Hurricanesin päävalmentaja Rob Brind'Amour.

NYI-CAR: Foegelen ja Niederreiterin pikamaalit

Brind'Amourin suojatit ovat osoittaneet viime otteluiden aikana, että he ovat henkisesti todella vahva ryhmä. Hurricanes on nyt voittanut pudotuspeleissä neljä ottelua putkeen eikä ole hävinnyt seitsemästä viime matsistaan kuin yhden.
- En minä ole varsinaisesti yllättynyt tuloksista tai pelistämme, sillä olemme pelanneet pudotuspelikiekkoa jo puolen kauden ajan. Tämä on todella vahva ryhmä. Vaikka meillä on paljon loukkaantumisia jokaisessa ottelussa, muut nousevat silloin esiin. Olen todella ylpeä joukkueestamme, kehui Hurricanesin hyökkääjä Warren Foegele.
Islanders sai otteluun hyvän alun, kun Mathew Barzal vei isännät johtoon ylivoimaosumallaan ajassa 13.17. Barzal yritti hakea syötöllään Josh Baileyn lapaa, mutta kiekko pomppi sisään Hurricanes-pakki Jaccob Slavinin mailasta.
Devon Toews oli viedä Islandersin toisen erän lopussa jo 2-0 johtoon, mutta videotarkastuksen jälkeen huomattiin, että hän potkaisi kiekon maaliin luistimellaan, joten maali hylättiin.
- Kiekot eivät pomppineet meille tänään. Meillä oli tänään paljon mahdollisuuksia, mutta emme onnistuneet paikoistamme. Nyt meidän täytyy valmistautua vain kolmanteen otteluun, totesi Islandersin puolustaja Ryan Pulock.
Hurricanes teki kolmannen erän alussa kaksi todellista pikamaalia, kun ensiksi Foegele tasoitti ottelun vain 17 sekunnin pelin jälkeen ja sitten Nino Niederreiter ohjasi Teuvo Teräväisen laukauksen taidokkaasti ilmasta sisään vain 48 sekunnin kuluttua edellisestä. Siitä Islanders ei enää toipunut, vaan Hurricanes piti maalinsa koskemattomana ja nappasi toisen voiton Long Islandilta.
Islandersin Leo Komarov (14.34) ja Valtteri Filppula (13.12) pelasivat laadukkaan matsin omissa rooleissaan. Komarov rysäytti kuusi taklausta, ja Filppula puolestaan voitti aloitukset 70 prosentin tehokkuudella. Hurricanesin hyökkääjät Sebastian Aho ja Teräväinen raatoivat kaukalossa jälleen yli 20 minuuttia.
[Lue ottelusarjan NYI-CAR kaikki jutut täältä]
Saku Mäenalanen syötti Carolinan avausosuman, mutta loukkaantui kolmannen erän alussa ja joutui jättämään ottelun kesken ylävartalovamman takia. Hurricanes menetti ottelussa myös puolustaja Trevor Van Riemsdykin samasta syystä.
Ottelusarjan kolmas peli pelataan keskiviikkona Hurricanesin kotikaukalossa.