Stars voitti Wildin kutospelissä ja eteni jatkoon

Dallas Stars jatkaa Stanley Cup -jahtiaan toiselle playoff-kierrokselle. Minnesota Wildin kausi päättyi kuuden ottelun sarjaan, jonka Stars löi poikki perjantaina vieraskentällä.

Wild oli parempi joukkue sarjan alkuvaiheessa ja kävi jopa otteluvoitoissa 2-1 johtoasemassa, mutta mitä pidemmälle pelit etenivät, sitä vahvemmalta Stars alkoi näyttää. Kaksi viimeistä koitosta texasilaiset veivät nimiinsä yhteismaalein 8-1.
- Tämä oli kova sarja, ja Wild ansaitsee siitä kehut. He ovat todella hyvä joukkue ja meille kova koetinkivi. Olen todella ylpeä, Starsin päävalmentaja Peter DeBoer sanoi.
Stars ratkaisi perjantain ottelun kahden ensimmäisen erän aikana. Roope Hintz iski ottelun avausmaalin nopeasti, ja toisessa erässä Wyatt Johnston sekä Mason Marchment kasvattivat johdon 3-0 lukemiin.
Wild vaihtoi kolmanteen erään maalivahtia, mutta se ei ollut läheskään riittävän väkevää käärmekeittoa pelin kääntämiseksi ja sarjan pidentämiseksi. Kavennusmaali sytytti vain vaisun toivonkipinän, jonka sammutti viimeistään Max Domi laittamalla kiekon tyhjään maaliin loppunumeroiden sinetöimiseksi.

Hintz hurjasteli kaksi pistettä per peli
Hintzin 1-0 maali oli jatkoa väkeville esityksille Wild-sarjassa. Hän jäi kuudessa ottelussa ilman tehopisteitä vain kerran. Stars teki sarjassa 21 maalia, ja Hintz oli mukana niistä valtaosassa. Hän oli syöttänyt kolme maalia kolmesta sarjan neljännessä ottelussa ja kolme maalia neljästä viidennessä ottelussa. Hurjimmat tehot Hintz paukutteli sarjan toisessa ottelussa, jonka Dallas voitti maalein 7-3. Tuossa mittelössä joukkueensa ykkössentteri iski hattutempun ja saalisti lisäksi vielä yhden syöttöpisteen.

MIN-DAL: Hintz kiertää puolustajan ja tekee maalin

• Mitä Roopesta voisi sanoa? Hän oli fantastinen koko sarjan ajan ja nousi aivan uudelle tasolle, DeBoer hehkutti tähteään.
    Hintz nousi perjantaisella maalillaan 12 tehopisteeseen (5+7) ja otti pudotuspelien pistepörssin piikkipaikan yksi haltuunsa. Lukema jäi yhden päähän Dennis Marukin nimissä olevasta Starsin ja sen edeltäjän Minnesota North Starsin historian yksittäisen playoff-sarjan ennätyksestä. Maruk takoi 13 pistettä yhdessä sarjassa North Starsissa keväällä 1986.
    Hintz on nyt myös vain yhden pisteen päässä omasta yksien pudotuspelien ennätyksestään. Kun Dallas marssi vuonna 2020 Stanley Cup -finaaleihin, Hintz tehtaili 25 ottelussa 13 pistettä. Nyt kasassa on täysi tusina jo kuuden ottelun jälkeen.
    - Useimmat jääkiekkofanit ovat varmasti pelanneet NHL-videopelejä. Roope on sellainen pelaaja, jonka moni yrittää luoda konsolilla. Hänellä on kaikkea: nopeutta, kokoa, peliälyä, kilpailuviettiä ja uskomaton laukaus. Hän on aika lailla täydellinen jääkiekkoilija, joukkuetoveri Max Domi kuvaili Hintziä muutamaa päivää aiemmin Starsin verkkosivuilla.
    Hintz rohmusi tällä kaudella runkosarjassa 73 ottelussa 75 tehopistettä, joista 37 oli maaleja. Nyt tahti on ollut selvästi sitäkin hurjempi. Dallasin toiseksi tehokkain pelaaja, Hintzin ketjun vasen laitahyökkääjä Jason Robertson, on viisi pistettä perässä.

Oettinger pudotti entisen suosikkinsa
Jake Oettinger otti Dallasin maalilla perjantaina 23 torjuntaa. Ainoa päästetty maali syntyi seitsemän minuuttia ennen ottelun ja sarjan päättymistä, kun Frederick Gaudreau toi Minnesotan kahden maalin päähän.
Ennen 1-3 maalia Oettinger oli pelannut yli 114 minuuttia päästämättä ainoatakaan maalia.
- Heidän maalivahtinsa oli paras maalivahti. Itse asiassa hän oli paras pelaaja. Siksi hävisimme tämän sarjan kuudessa ottelussa, totesi Wildin päävalmentaja Dean Evason.
Oettinger säväytti viime keväänä pelatessaan seitsemän pudotuspeliä torjuntaprosentilla 95,4. Otteet poikivat tuolloin uuden kolmivuotisen sopimuksen. Wild-sarjan alkupää painaa 24-vuotiaan pudotuspelitilastoja alaspäin vielä tällä hetkellä, mutta pari viimeistä ottelua näyttivät taas viime vuoden ihmemieheltä.
\[Lue uusimmat uutiset otteluparista Stars - Wild\]
- Halusin vain pelata parhaalla tasollani ja pitää hauskaa. En halunnut antaa tilaa ulkopuolisille häiriötekijöille. Joukkueemme pelasi koko sydämellään, ja olen vain äärettömän onnellinen koko porukkamme puolesta, Wildia nuorena kannattanut ja Minnesotassa syntynyt Oettinger sanoi hänelle erityisen sarjan päätyttyä.
Stars saa nyt levätä hetken ja antaa pelaajilleen aikaa palautua sekä kuntoutua. DeBoer oli toiveikas esimerkiksi Joe Pavelskin toipumisen suhteen konkarihyökkääjän oltua sivussa Wild-sarjan viidestä viimeisestä ottelusta.
Dallasin pelit jatkuvat toisella kierroksella ensi viikolla. Vastaan tulee Seattle Krakenin ja Colorado Avalanchen välisen sarjan seitsemännen ottelun voittaja.