dallas_25

Helmikuuhun asti sitä piti odottaa, mutta juuri nyt Dallas Starsin ympärillä riittää hyvää pöhinää. Peli kulkee, pistetili karttuu ja menestyminenkin alkaa taas tuntua mahdolliselta.

Stars kaatoi maanantaina Arizona Coyotesin maalijuhlassa lukemin 5-4. Voitto oli dallasilaisille jo viides peräkkäinen, eikä moinen putki tuntunut mitenkään todennäköiseltä vielä pari viikkoa sitten. Starsin kausi on ollut vaikea, mutta nyt näyttää jo paljon paremmalta.
Ennen nykyistä voittokulkua Stars hävisi neljä kertaa peräkkäin ja kuudesta kamppailusta viisi. Se oli pystynyt voittamaa kolme peräkkäistä ottelua vain kahdesti aiemmin tällä kaudella.
- Hienoa, että olemme nyt pystyneet voittamaan erilaisia otteluita. Ylivoima toimi, alivoima toimi, näin paljon positiivisia asioita, joiden varaan voimme rakentaa jatkossa. Pidin erityisesti henkisestä kestävyydestämme, Starsin päävalmentaja Jim Montgomery totesi.
Eikä maanantain voitto todellakaan tullut helpolla. Arizona teki ottelun avausmaalin ja meni uudelleen johtoon toisessa erässä. Sen jälkeen Starsin pakkaa sekoitettiin vielä isolla rangaistuksella.

DAL-ARI: Seguin vie Starsin johtoon päätöserässä

Kolmannessa erässä Dallas kuitenkin rakenteli huippuhetken, joka nosti sen 1-2 tappioasemasta 4-2 johtoon reilussa minuutissa. Kaikki maanantain maalit olivat eri pelaajien tekemiä, ja Stars sai tehopisteitä peräti 12 pelaajalle.
- Kaikki tuntevat vastuunsa ja ovat valmiit kantamaan sen. Emme pelanneet ottelun alkuvaiheessa vahvasti, mutta sitten niitä vastuunkantajia alkoi löytyä. Se on hieno nähdä. Tuemme toisiamme ja löydämme avaimet voittoon, Starsin kapteeni Jamie Benn kiitteli.
Starsia on ryöpytelty monella tavalla kauden mittaan. Se on kärsinyt avainpelaajien loukkaantumisista, jotka ovat verottaneet iskukykyä, sekoittaneet kokoonpanoa ja kiistatta myös koetelleet uskoa.
Jos nykyinen vire jatkuu ja Dallasin onnikin kääntyy pidemmällä tähtäimellä, sillä on mahdollisuudet vielä vaikka mihin. Tällä hetkellä Stars on Läntisen konferenssin kuudenneksi eniten pisteitä kerännyt joukkue, eikä kolmospaikkakaan ole kuin seitsemän pisteen päässä. Runkosarjaa on jäljellä vielä lähes 30 ottelua, joten kerättävissä oleva potti on vielä valtava.
Viimeisissä voitoissaan Stars on todistanut, että ainakin joukkueen sisällä usko on kova. Se on nimittäin onnistunut vääntämään voiton ratkaisevilla hetkillä vaikka väkisin.
Maanantaina Coyotesista otettu voitto ei nimittäin suinkaan ollut ensimmäinen, jonka Dallas kahmaisi itselleen juuri kolmannen erän suonenvedolla. Viime perjantaina se lähti Minnesota Wildin kanssa päätöserään tasatilanteessa, mutta vei voiton kolmannen erän kahdella maalilla. Täsmälleen sama kaava toistui lauantaina.
- Ero kauden aiempiin vaiheisiin on suorastaan uskomaton. Sen aistii pukukopissa ja vaihtoaitiossa. Kaikki uskovat ja luottavat toisiinsa. Kaikista välittyy itseluottamuksen ja yhdessä tekemisen asenne, sanoi Montgomery.
Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]
Eikä kyse ole pelkästä uskosta tai tuurista. Stars on selvästi parantanut peliään. Se pystyy pitämään kiekkoa hyökkäysalueella ja tuottamaan laadukkaita maalipaikkoja.
Seuraavaksi Stars pääseekin todelliseen testiin, sillä edessä on ankara vieraspelikiertue. Ensimmäisenä etappina odottaa perjantaina Nashville Predators, viimeisenä puolentoista viikon kuluttua Carolina Hurricanes. Reissunsa aikana Stars pelaa peräti kuusi ottelua ja kohtaa matkan varrella myös koko liigan kärkijoukkue Tampa Bay Lightningin.