Barkov

Aleksander Barkov nappasi avauserässä kaksi syöttöpistettä ja oli johdattamassa Florida Panthersia karkumatkalle. Tampa Bay Lightning kuitenkin nousi lopulta voittoon. Tuukka Rask torjui voiton Boston Bruinsille ja Juuse Saros Nashville Predatorsille.

Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 3-2
Aleksander Barkov saalisti avauserässä syöttöpisteet Jaromir Jagrin ja Mark Pysykin maaleihin, mutta johtoasema luhistui toisessa erässä. Nikita Kutsherov ja Yanni Gourde nostivat Lightningin tasoihin. Päätöserässä voittomaaliksi jääneen osuman viimeisteli Lightningin Ondrej Palat, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä reilut kaksi minuuttia.

Panthersille tappio oli viides peräkkäinen, ja joukkueella on pudotuspelipaikkaan matkaa seitsemän pistettä. Kaksi maalia syöttänyt ja plus-miinuslukeman +2 saanut Barkov pelasi 21.01 ollen Panthersin työllistetyin hyökkääjä. Jussi Jokinen pelasi joukkueen hyökkäyksessä 15.53, mutta ei päässyt pisteille. Jokisen plus-miinuslukema oli -1.
Boston Bruins - Philadelphia Flyers 2-1
Bruinsin sankariksi nousi hyökkääjä Drew Stafford, joka iski voittomaaliksi jääneen 2-1-osuman vain 5.6 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Ottelun kaksi aiempaa maalia syntyivät ensimmäisessä ja toisessa erässä. David Pastrnak teki Bruinsille 1-0-johtomaalin, ja Flyersin Jordan Weal tasoitti. Bruinsin maalilla Tuukka Rask torjui 26 kertaa. Flyersin Valtteri Filppula pelasi 17.41 ja jäi pisteittä. Filppulan plus-miinuslukema oli -1. Hän oli kentällä Bruinsin tehdessä voittomaalinsa.

Buffalo Sabres - Columbus Blue Jackets 5-3
Blue Jackets johti toiseen erään lähdettäessä jo 3-0, mutta Rasmus Ristolaisen Sabres kampesi tasoihin ja ohi. Ristolainen nappasi syöttöpisteet Sam Reinhartin 3-3 ja Evander Kanen 4-3-maaleihin, jotka huipensivat joukkueen nousun. Loppulukemat teki Jack Eichel tyhjään maaliin. Blue Jacketsin maalilla Joonas Korpisalo torjui 26 kertaa. Suomalaiskenttäpelaajista Markus Nutivaara sekä Lauri Korpikoski jäivät pisteittä. Nutivaaran plus-miinuslukema oli komea +3.

San Jose Sharks - Nashville Predators 1-3
Predators katkaisi neljän ottelun tappioputkensa noustuaan takaa-ajoasemasta voittoon Ryan Johansenin, James Nealin ja Viktor Arvidssonin täysosumilla. Joukkueen maalilla Juuse Saros torjui 25 kertaa. Sharksin Joonas Donskoi pelasi 15.30, mutta ei päässyt pisteille.
Winnipeg Jets - Calgary Flames 0-3
Yhdeksännen peräkkäisen voiton ottanut Calgary Flames jätti Patrik Laineen ja Joel Armian Jetsin tehoitta. Flames osui jokaisessa erässä Mikael Backlundin, Michael Frolikin ja Alex Chiassonin toimiessa maalintekijöinä. Puolustaja Dougie Hamilton saalisti kolme syöttöpistettä. Flamesin maalilla Brian Elliott torjui toisen peräkkäisen nollapelin. Hän venyi kiekon tielle 31 kertaa.
Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs 2-3 ja.
Teuvo Teräväinen teki Hurricanesille 2-1-johto-osuman toisen erän alussa. James van Riemsdyk kuitenkin tasoitti, ja maalittoman kolmannen erän jälkeen ottelu eteni jatkoajalle. Siellä voittomaalin teki Maple Leafsin Morgan Reilly. Hurricanesin Sebastian Aho ja Maple Leafsin Leo Komarov jäivät pisteittä.

Colorado Avalanche - Ottawa Senators 2-4
Senators otti jo kuudennen peräkkäisen voiton ja nousi Atlantic-divisioonan kärkeen tasapisteisiin Montreal Canadiensin kanssa. Senators nousi tappioasemasta reiluun johtoon Fredrik Claessonin, Alexandre Burrowsin, Mike Hoffmanin ja Ryan Dzingelin maaleilla. Avalanche ei enää toipunut tästä ja kärsi seitsemännen tappion viimeisten kymmenen ottelun aikana. Mikko Rantanen pelasi Avalanchen hyökkäyksessä 15.49 ja jäi pisteittä. Jyrki Jokipakka ei mahtunut Senatorsin kokoonpanoon.
St. Louis Blues - New York Islanders 4-3
Vladimir Tarasenko teki Bluesille 1-0 ja 3-1-maalit ollen joukkueensa ykköstykki, kun Blues otti neljännen peräkkäisen voiton. Islanders säikäytti päätöserässä kahdella kavennusosumallaan, mutta tasoihin asti kiri ei riittänyt. Jori Lehterä ei mahtunut Bluesin kokoonpanoon.

Arizona Coyotes - New Jersey Devils 5-4
Devilsiä koitellaan nyt kovasti. Joukkue nousi 0-4-takaa-ajoasemasta maalin päähän ja kavensi vielä Coyotesin 5-3-osumankin jälkeen, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä viisi minuuttia. Ajassa 57.22 Taylor Hall pääsi vetämään rangaistuslaukauksen, mutta Coyotesin Mike Smith torjui sen. Parempaa tilaisuutta tasoihin nousemiselle ei enää tullut, ja Devils kärsi jo kymmenennen peräkkäisen tappion.
Vancouver Canucks - Pittsburgh Penguins 0-3
Penguins ei antanut armoa pudotuspelihaaveita elättelevälle Canucksille, vaikka lukemat pysyivät tasaisina päätöserän loppupuolelle saakka. Penguinsin maalintekijänä kunnostautui toisessa erässä Ian Cole, ja kolmannen erän loppupuolella osuivat Jake Guentzel ja Conor Sheary. Maalivahti Matt Murrayn nollapeliin riitti 27 torjuntaa. Markus Granlund ei ollut Canucksin kokoonpanossa.

Los Angeles Kings - Washington Capitals 4-2
Capitals johti ottelua kaksi kertaa Jakub Vranan ja T.J. Oshien maaleilla, mutta Kings nousi tasoihin Marian Gaborikin ja Anze Kopitarin täysosumilla. Päätöserän puolivälissä Adrian Kempe vei Kingsin 3-2-johtoon. Loppulukemat teki tyhjään maaliin Jeff Carter.