Unlucky Rantanen

Läntisen konferenssin kärkeä kohti ulkojäällä pyrkinyt Colorado Avalanche pettyi raskaasti ja valahti sarjataulukossa alaspäin. Los Angeles oli nimittäin tyly vieras ja voitti lauantaina pelatun Stadium Series -kamppailun 3-1.
Avalanchen hyökkääjä Mikko Rantanen harmitteli eniten sitä, etteivät he pystyneet huiman tunnelman luoneiden faniensa iloksi ottamaan voittoa Kingsistä.
- Onhan tämä raskas pettymys, mutta ei auta jäädä pyörittelemään sitä. Mennään eteenpäin, ja kahden päivän kuluttua on seuraava ottelu, hän tuumi häviön jälkeen.

Avalanchella oli mahdollisuus kivuta lännen huipulle, kun joukkue pelasi NHL:n runkosarjaottelun korkeammalla kuin koskaan aikaisemmin, 1 986 metriä merenpinnan yläpuolella kotiosavaltionsa Colorado Springsissä.
Ihanteelliset olosuhteet eivät kuitenkaan auttaneet korkeaan ilmanalaan tottunutta Avalanchea, joka jäi Kingsin jalkoihin Falcon Stadiumilla. Los Angeles kesti Coloradon ensimmäisten minuuttien hurjan pyörityksen ja voitti ottelun 3-1 Tyler Toffolin iskettyä ensimmäisen hattutempun NHL:n ulkoilmaottelujen historiassa.

COL-LAK: Girard seuraa tilanteen loppuun asti

Ottelu näytti jo menevän jatkoajalle, kun Toffoli iski 54 sekuntia ennen päätöserän loppua tilanteeksi 1-2.
- Harmittaa erityisen paljon, kun häviää viimeisellä minuutilla, Rantanen myönsi.
Avalanche (33-18-6, 72 pistettä) ei saavuttanut kaksi pistettä edellään ollutta St. Louis Bluesia, eikä siinä ollut vielä kaikki. Illan karvasta pettymystä lisäsi se, että Dallas Stars kukisti Montreal Canadiensin jatkoajalla 4-3 ja nousi Avalanchen ohi kakkoseksi niin Central-divisioonassa kuin Läntisessä konferenssissa.
Avalanche ei saanut maalihanoja auki pelin alussa
Ennen lauantaita kuudesta viime ottelustaan viisi voittanut Colorado vannoi ulkoilmaottelun alla, että torstaina Washington Capitalsille kärsitystä 2-3 tappiosta on otettu opiksi. Avalanche oli tuossa ottelussa jo 2-0 johdossa, sillä joukkue oli maineensa veroinen ja iski heti ottelun alussa. Avalanche kun oli ennen Kingsin kohtaamista tehnyt tällä kaudella ensimmäisissä erissä kaikkiaan 63 ja toisissa erissä 80 maalia - eniten koko liigan joukkueista.
Kingsiä vastaan mikään ei kuitenkaan mennyt niin kuin piti. Avalanchen ainoa maali syntyi toisen erän viimeisellä minuutilla, ja sen enempää 32 laukausta torjunut Jonathan Quick ei heille sitten antanutkaan.
- Turhauttavaa, Avalanchen kapteeni Gabriel Landeskog avautui tunteistaan.

COL-LAK: Toffoli iskee hattutempun ulkoilmaottelussa

Hän jatkoi, että pelaaminen omien fanien edessä oli hienoa, mutta se harmitti, etteivät he pystyneet palkitsemaan fanejaan voitolla.
- Vähän jäi paha maku suuhun, ruotsalaiskippari harmitteli.
Avalanchen maalivahti Philipp Grubauer loukkaantui ottelun kolmannen erän alkuminuuteilla. Päävalmentaja Jared Bednar ei osannut heti pelin jälkeen sanoa muuta kuin että kyseessä on alavartalovamma, jota tutkitaan tarkemmin sunnuntaina.
Avalanche ja Kings kohtasivat lauantai-iltana ensimmäisen kerran tällä kaudella. Rantasen ja kumppaneiden ei tarvitse kauaa märehtiä tappiotaan, sillä joukkueet kohtaavat uudelleen 22. päivä tätä kuuta Los Angelesissa ja vielä kolmannen kerran 9. maaliskuuta Denverissä.