MTL-WPG: Armia taituroi komean alivoimaosuman

NHL:n pudotuspeleissä pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua. Montreal Canadiens otti jo kolmannen kiinnityksen jatkopaikkaan kaataessaan Winnipeg Jetsin vaivattomasti. Täsmälleen sama lopputulos saatiin Nevadassa, missä Vegas Golden Knights ylsi tärkeässä taistossa nappisuoritukseen ja tasoitti lukemat Colorado Avalanchea vastaan pelattavassa sarjassa.

Montreal Canadiens - Winnipeg Jets 5-1 (voitot 3-0)
Canadiens voitti jo kuudennen peräkkäisen pudotuspelinsä, kun Joel Armia johdatti kanadalaiset 5-1 voittoon Jetsistä. Suomalaishyökkääjä oli pitelemätön kerätessään kolme tehopistettä, joista kaksi oli alivoimamaaleja.
Armia alusti Corey Perryn viimeistelemän avausmaalin ennen kuin Artturi Lehkonen tuplasi kotijohdon. Muutamaa minuuttia myöhemmin Armia vei Canadiensin alivoimalla jo 3-0 johtoon, eikä Jets enää toipunut. Viimeisen kerran Armia iski alivoimalla tyhjään maaliin kolmannen erän lopulla.

Joel Armian kommentit Montrealin alivoimapelistä

Canadiensin erikoistilannepelaaminen oli kohdallaan, sillä joukkue teki viidestä maalistaan kolme alivoimalla tai ylivoimalla. Se tappoi molemmat omat jäähynsä, yllätti osumalla toiseen päätyyn ja hyödynsi yhden Jetsin viidestä rangaistuksesta.
Edellinen kaksi alivoimamaalia samassa playoff-ottelussa tehnyt pelaaja oli Los Angeles Kingsin Dustin Brown vuonna 2012.
Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche 5-1 (voitot 2-2)
Avalanchen arvokas avausmaali jäi laihaksi lohduksi T-Mobile Arenassa. Avausmaalin jälkeen vieraat jäivät jyrän alle ja Vegas Golden Knights tasoitti sarjan.
Brandon Saad iski Avalanchen 1-0 johtoon alle kahden minuutin kohdalla, mutta Jonathan Marchessault tasasi puntit nopeasti. Marchessault'sta tulikin ottelun ykköstähti, sillä Vegas-hyökkääjä onnistui maalinteossa jokaisessa erässä. Toisessa erässä Marchessault teki 3-1 maalin ylivoimalla ja kolmannessa ratkaisevan tuntuisen 4-1 osuman päästäessään kauden ennätysyleisön (18 081 katsojaa) juhlimaan hattutemppua.

Marc-Andre Fleury selvisi Vegasin maalilla 17 torjunnalla, kun taas Philipp Grubauer joutui torjumaan 30 kertaa. Ritarien William Karlsson puolestaan kirjautti kolme maalisyöttöä. Coloradon suomalaiset Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi jäivät sekä pisteittä että tehotilastossa pakkaselle, mikä tarkoitti Rantasen 17 pudotuspelin pisteputken päättymistä.