Forsberg

Första kassen för Forsberg, ny seger för Price och Blue Jackets hade återigen målkalas. Här är en summering av nattens matcher i NHL:

Nashville Predators - Anaheim Ducks 5-0 (1-0, 3-0, 1-0)
Äntligen(!) gjorde Filip Forsberg sitt första mål för säsongen. Efter 17 minuter i den andra perioden avslutade han sin måltorka genom att sätta 4-0 till Predators. Från den vänstra tekningscirkeln direktsköt 22-åringen in pucken bakom John Gibson som då också lämnade över gästernas målbur till Jonathan Bernier.

Forsberg gjorde även en assist i matchen när han assisterade till Ryan Ellis 1-0-mål.
Viktor Arvidsson stod för två assist, dels till James Neals 2-0-mål och dels till Colton Sissons 3-0-puck. På det målet hade även Mattias Ekholm en passningspoäng.
Nashville vann tillslut med 5-0 efter att James Neal, i powerplay, satt sitt sjätte mål för säsongen.
Calgary Flames - New York Rangers 1-4 (0-2, 0-2, 1-0)
Henrik Lundqvist vaktade buren, gjorde 35 räddningar och såg till att hans Rangers fick segerjubla för 11:e gången den här säsongen.

Jesper Fast och Mika Zibanejad hade varsin assist för Rangers vars mål gjordes a fyra olika målskyttar. Michael Grabner inledde målskyttet i den första perioden, assisterad av Fast, och Derek Stepan ökade på till 0-2 innan perioden var slut. Jimmy Vesey gjorde sitt sjunde för säsongen efter 9.26 i den andra perioden och bara minuter senare ökade Pavel Buchnevich på till 4-0, assisterad av Zibanejad och Mats Zuccarello.
Micheal Ferland reducerade i den tredje perioden men närmare än så kom aldrig Flames.
Rangers har vunnit sex av sina sju senaste matcher.
Montreal Canadiens - Detroit Red Wings 5-0 (3-0, 2-0, 0-0)
Montreal Canadiens bara vinner och vinner. I natt kom deras 13:e seger av 15 möjliga när Red Wings blev en munsbit hemma i Bell Centre. Carey Price startade sin tionde match för säsongen och tog som första målvakt någonsin i NHL sin tionde raka seger.

GettyImages-622874924

Pricken över i:et var att han dessutom höll nollan efter att han stoppat samtliga 25 Red Wings-skott.
Price närmar sig nu Jonas Hillers 14 matcher långa segersvit som han hade under säsongen 13/14.
Canadiens hade fem olika målskyttar. Philip Danault, Paul Byron och Shea Weber nätade i den första perioden medan Andrew Shaw och Max Pacioretty fastställde slutresultatet i den andra.
Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks 1-3 (0-2, 0-1, 1-0)
Förra säsongen var San Jose Sharks ligans bästa bortalag. Den här säsongen har börjat i samma takt. I natt kom säsongens totalt femte och den tredje bortasegern på rad.
Sharks inledde bäst i Amalie Arena. Patrick Marleau såg med sitt fjärde mål för säsongen att ge gästerna ledningen efter 7.18 innan Tommy Wingels ökade på ledningen till 0-2 efter 10.04. I den andra slog Marc-Edouard Vlasic till i powerplay och satte 3-0 till Sharks.

Anton Strålman reducerade till 1-3 efter 5.43 i den tredje perioden men närmare än så kom in Lightnings.
Strålman lämnade matchen med fem minuter kvar att spela men vad orsaken var hade Lightnings inga kommentarer till direkt efter matchen.
Florida Panthers - New York Islanders 3-2 (0-1, 0-1, 2-0, 1-0)
Med 45 sekunder kvar att spela i förläningen avgjorde Denis Malgin för Florida Panthers. Vincent Trochecks skott mot mål täcktes av Islanders-backen Thomas Hickey men hamnade hos Malgin, som stod placerad bredvid mål. Malgin hade därifrån inga problem att sätta pucken bakom Jaroslav Halak i gästernas kasse.

GettyImages-622874100

Islanders hade en 2-0-ledning efter mål från Brock Nelson och Nick Leddy men Florida hämtade in underläget i den tredje perioden tack vare att Kyle Rau och Jonathan Marchessault gjorde varsitt mål. Marchessaults mål kom med bara 14 sekunder kvar att spela när hans skott på något sätt hittade in bakom Halak, som gjorde 40 räddningar i matchen.
New Jersey Devils - Buffalo Sabres 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)
Fyra olika spelare gjorde mål och Corey Schneider gjorde 21 räddningar när Devils tog sin fjärde raka seger. Kyle Quincey, Nick Lappin, Kyle Palmieri och John Moore gjorde mål, men Adam Henrique, Taylor Hall och Damon Severson var minst lika delaktiga i målskörden med sina två assist vardera.

palmieri-GettyImages-622874390

I Buffalo fick Marcus Foligno och Matt Moulson göra mål men de fick också förlora för sjätte gången den här säsongen. Devils har 8-3-3 så här långt in i säsongen.
Philadelphia Flyers - Minnesota Wild 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)
I en tät och jämn match i Wells Fargo Center drog hemmalaget det längsta strået tack vare att Brayden Schenn satte 3-2 i powerplay efter 8.43 i den tredje perioden och för att Steve Mason gjorde en enastående räddning i slutsekunderna.

Wild Flyers preview 111216

Wild pressade i Flyers zon när Eric Staal fick pucken i den nedre delen av den högra tekningscirkeln. Staal hade öppet mål men på något sätt kunde Mason sträcka ut sitt vänstre benskydd och stoppa pucken från att gå över mållinjen.
Brandon Manning och Michael Del Zotto blev de övriga målskyttarna för hemmalaget där Mason, som hoppade in efter 20 minuter, gjorde 19 räddningar.
Nino Niederreiter och Mikael Granlund gjorde mål för Minnesota där Devan Dubnyk gjorde 33 räddningar.
Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs 4-1 (0-1, 2-0, 2-0)
Med två mål i den andra och två mål i den tredje vände Pittsburgh på det underläge som Zach Hyman sett till att de hamnat i, i den första perioden. Hyman gjorde sitt andra mål för säsongen redan efter 1.22 och gav Leafs en drömstart på matchen.
Evgeni Malkin och Chris Kunitz såg till att det var helt andra förutsättningar till den tredje perioden med sina mål i den andra. Matt Murray gjorde totalt 35 räddningar i matchen för Penguins som i den tredje perioden satte in dödsstöten efter mål från Bryan Rust och Sidney Crosby. Crosbys mål var hans tionde för säsongen och kom med 10.14 kvar att spela.

GettyImages-622879566

I gästernas mål stod Frederik Andersen som trots fyra insläppta mål räddade 45 skott.
Carolina Hurricanes - Washington Capitals 5-1 (2-1, 2-0, 1-0)
Snacka om islossning för hemmalaget Carolina Hurricanes. Efter att laget bara mäktat med fem mål på sina tre senaste matcher gjorde laget lika många på ett av ligans bästa försvar, Washington Capitals.
Gästerna tog visserligen ledningen genom Evgeny Kuznetsov men Sebastian Aho kvitterade bara 35 sekunder senare och därefter lyfte Carolina. Teuvo Teravainen gav hemmalaget ledningen innan den första perioden var slut efter assist från Aho och Jordan Staal.
Nyss nämnde Staal såg till att ställningen blev 3-1 innan Victor Rask kunde göra sitt sjätte mål för säsongen fram till 4-1 Sebastian Aho gjorde sitt andra för matchen och säsongen efter 16.10 i den tredje perioden och fastställde slutresultatet 6-1.

Elias Lindholm och Klas Dahlbäck stod för varsin assist i matchen.
Columbus Blue Jackets - St. Louis Blues 8-4 (3-1, 4-1, 1-2)
Blue Jackets har en förmåga att få målskyttet att lossna rejält när det väl händer. Ni minns kanske 10-0-segern emot Montreal i förra veckan? I natt hade laget nytt målkalas när de satte åtta på St. Louis Blues.
De spred ut sitt målskytte. Inte mindre än sju olika spelare gjorde mål; Sam Gagner 2, Nick Foligno, Alex Wennberg, Brandon Dubinsky, Markus Nutivaara, William Karlsson och Zach Werenski nätade för Blue Jackets.

Blues vs. Blue Jackets

Gästerna matchade bägge sina målvakter, Jake Allen och Carter Hutton. Bägge släppte in fyra mål vardera. Blue Jackets har nu sju segrar under den här hösten.
Arizona Coyotes - Boston Bruins 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)
Nattens målsnålaste möte var det i Gila River Arena. Ryan Spooner och David Pastrnak gjorde varsitt mål i den andra perioden för Boston vilket skulle räcka till seger. Mycket tack vare Tuukka Rask som gjorde 30 räddningar och vann sin nionde match för säsongen.

GettyImages-622880822

Rask fick bara kapitulera vid ett tillfälle, när Radim Vrbata reducerade i powerplay med 7.55 kvar att spela. Oliver Ekman-Larsson noterades för en assist på reduceringsmålet.