Tavares_2

Den amerikanska söndagen innefattade fyra matcher, varav den första spelades under söndag kväll, svensk tid, när Edmonton och Winnipeg gjorde upp i den första utomhusmatchen för säsongen. Övriga matcher spelades "normal" tid.

Winnipeg Jets - Edmonton Oilers 0-3 (0-0, 0-3, 0-0)
Det blev gästernas match på Investors Group Field. Jets satte fart direkt men i Edmontons mål var Cam Talbot omutlig. Han räddade tio skott i den första perioden, vilket frustrerade hemmalaget.

GettyImages-617617692

I den andra perioden såg Mark Letestu, Darnell Nurse och Zach Kassian till att Edmonton byggde en fin ledning. Siffrorna höll sig matchen ut och Edmonton tog därmed sin femte seger på sex matcher.
Talbot räddade 31 skott och höll nollan. Connor Hellebyuck i Jets' mål räddade 29 av 32 skott.
New York Islanders - Minnesota Wild 6-3 (0-0, 3-2, 3-1)
I Barclays Center sökte Islanders offensiv styrka och det fann man, till slut.
Efter en mållös förstaperiod exploderade matchen fullständigt i mittakten. Zach Parise gav gästerna ledningen efter en dryg minut men Islanders vände med mål genom John Tavares (04:23) och Calvin De Haan (04:57). Drygt två och en halv minut senare utökade Johnny Boychuck ledningen till 3-1 innan Parise reducerade med sitt andra mål för kvällen.
Rookien Alan Quine gjorde det matchvinnande 4-2-målet efter 06:29 av den tredje perioden. Thomas Hickey gjorde 5-3 drygt två minuter senare innan Nino Niederreiter reducerade med knappa tre minuter kvar av matchen, men Tavares fick sista ordet med sitt 6-3-mål i tom bur med 1:43 kvar.

Quine

Tomas Greiss räddade 26 av 29 skott för Islanders. Darcy Kuemper noterades för 27 räddningar.
New York Rangers - Arizona Coyotes 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)
Gästernas Radim Vrbata och hemmalagets Josh Jooris gjorde var sitt mål i den första perioden i Madison Square Garden. Vrbata inledde målskyttet redan efter 33 sekunder och Jooris kvitterade efter drygt tolv minuter.
Även den andra perioden slutade 1-1. J.T. Miller gav Rangers ledningen med 05:45 spelat innan Vrbata gjorde sitt, och Coyotes', andra mål för kvällen.
Endast ett mål föll i den tredje perioden. Comebackande backen Dan Girardi avgjorde med ett mäktigt slagskott efter 1:55, när han klippte till från högerkanten på en puck som kom från rundeln. Skottet borrade sig förbi Louis Domingue och betydde 3-2, vilket också blev matchens slutresultat.

rangers_102316a

Domingue räddade 23 av 26 skott och i hemmalagets mål noterades Henrik Lundqvist för 27 räddningar på 29 skott.
Anaheim Ducks - Vancouver Canucks 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)
Anaheim tog en välbehövlig seger när man tryckte tillbaka Vancouver Canucks hemma i Honda Center.
Andrew Cogliano öppnade målskyttet redan efter 33 sekunder när han gjorde 1-0 för hemmalaget - hans tredje mål för säsongen. Det såg också ut att bli det enda målet i perioden men med 33 sekunder kvar kvitterade Vancouver genom Bo Horvat, som i sin tur gjorde sitt tredje mål för säsongen.
Cam Fowler gav Ducks ledningen 18 sekunder in i den andra perioden. Målet föll i powerplay och blev det enda i mittakten.
I den tredje kvitterade Canucks genom Henrik Sedin, framspelad av Loui Eriksson, men Ducks skulle få sista ordet. Nick Ritchie gjorde 3-2 efter 11:24 och Corey Perry satte spiken i kistan efter 18:43. 4-2 till Ducks, som vann skotten med 37-19.

Sedins_Edler

Gästernas Ryan Miller noterade för 33 räddningar och John Gibson motade 17 skott.
Nattens tre stjärnor:
John Tavares, New York Islanders, 2 mål, 1 assist
Ryan Getzlaf, Anaheim Ducks, 0 mål, 3 assist
Cam Talbot, Edmonton Oilers, 31 räddningar och hållen nolla
Så gick snacket:
"Vi hade gärna gett fansen något att jubla över." - Winnipeg Jets' tränare Paul Maurice efter 0-3-förlusten i Heritage Classic mot ärkerivalen Edmonton Oilers.
"Jag är väldigt glad för hans skull. Han gjorde ett bra träningsläger men blev skadad direkt. Självklart är det roligt att han får avgöra matchen." Henrik Lundqvist om lagkamraten Dan Girardi.
"De var först på alla puckar ikväll. VI kämpade hårt för att komma tillbaka in i matchen och vi hade kunnat få med oss en poäng." Vancouver Canucks' Henrik Sedin efter 2-4-förlusten borta mot Anaheim Ducks.
Vad är på gång?
Natten mot tisdag bjuder på två drabbningar när Philadelphia Flyers tar emot Montreal Canadiens (01:30, svensk tid) och Chicago Blackhawks välkomnar Calgary Flames (02:30, svensk tid).