Swedish Roundup Prime

Tre lag. Tre viktiga segrar. Tre nollor.
När Carolina Hurricanes tog två tunga poäng i bortasegern mot Colorado Avalanche stod Petr Mrazek för en fantastisk insats. Framåt gjorde Andrei Svechnikov två mål och en assist men det var under långa stunder Colorados dynamiska offensiv mot Petr Mrazek och tjecken storspelade. Mrazek räddade samtliga 38 skott och höll nollan för fjärde gången i år - och tredje gången på sina åtta senaste starter.

• Det känns ganska bra. Det var två viktiga poäng och det var det vi ville ha, sa Mrazek diplomatiskt efteråt.
    San Jose Sharks burväktare Martin Jones har inte haft den bästa av säsonger. Men när Sharks besegrade Minnesota Wild med 3-0 och övertog ledningen i Western Conference storspelade han, inte minst i den första perioden när Eric Fehr fick ett öppet läge och Wild trycke på för ett ledningsmål. Totalt motade Jones 24 skott och Sharks kunde ta femte raka segern. På sina senaste tre matcher har Jones stoppat 106 av 112 skott (94,64%).

MIN-SJS: Martin Jones rånar Fehr med fräck räddning

• Jag tror alla stänger till lite när det närmar sig slutspel. Vi har vunnit på alla möjliga sätt den här säsongen så det var skönt att få det här att bygga på, sa han själv efter matchen.
    - Wild spelade riktigt bra ikväll och Jones var vår bäste spelare, berömde lagkamraten Logan Couture.
    Även Thomas Greiss stod för en fin insats när hans New York Islanders tog två tunga poäng mot Columbus Blue Jackets Greiss stoppade samtliga 31 skott när Isles 2-0-vann och höll fyrapoängsmarginalen ner till nyss nämnda Carolina Hurricanes. Det var Greiss femte nolla för året och Islanders nionde.
    - Han spelade stort när vi behövde honom som mest, speciellt i den tredje perioden, berömde Ryan Pulock.
    - Alla spelade bra ikväll. Det var en otrolig kämpainsats från alla, sa Greiss själv.
    Här följer en sammanfattning från nattens matcher:
    Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 2-6 (0-2, 1-3, 1-1)
    Tampa Bay Lightning sparade inte på krutet mot Leafs. Tyler Johnson och Cedric Paquette gjorde två mål vardera och även Ondrej Palat och Anthony Cirelli nätade. Yanni Gourde, Jan Rutta och Ryan McDonagh hade två assist vardera. Auston Matthews och Connor Brown gjorde mål för Toronto. Bolts tog därmed sin 53:e seger för säsongen och 24:e seger på bortaplan. Förra säsongen vann Bolts 54 matcher, varav 25 på bortaplan.

TOR-TBL: Matthews dansar runt försvaret och gör mål

New York Islanders - Columbus Blue Jackets 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
Columbus öste på och skapade flera bra lägen men när inte Thomas Greiss var i vägen var målramen det. Ryan Pulock gjorde 1-0 sex minuter in i matchen men det dröjde till slutet av densamma innan tvåan kom. Anders Lee spikade slutresultatet med en och en halv minut kvar när han gjorde mål i tom bur..
Philadelphia Flyers - Ottawa Senators 3-2 (0-1, 3-0, 0-1)
Chris Tierney gav gästerna ledningen i den första perioden men en stark mittperiod säkrade segern för Flyers. Oskar Lindblom gjorde sitt 13:e mål för året när han kvitterade drygt två minuter in i perioden. Michael Raffl gav Flyers ledningen efter sex minuter och i slutet av perioden kunde Scott Laughton utöka densamma - Raffl fick en assist på det målet. Filip Chlapik reducerade med knappt tre minuter kvar av matchen. Det var hans första NHL-mål.

Chicago Blackhawks - Arizona Coyotes 7-1 (2-1, 4-0, 1-0)
Den forne Hawks-spelaren Richard Panik gav gästerna ledningen efter fyra och en halv minuts spel men sedan var det roliga slut för Coyotes. Brendan Perlini gjorde hat trick och Brandon Saad, Chris Kunitz, Patrick Kane och Jonathan Toews gjorde mål för Hawks. Jonathan Toews nådde 30 mål för tredje gången i karriären när han tryckte in en straff. Perlini fullbordade sitt hat trick med tre sekunder kvar av matchen.

CHI-ARI: Kane gör mål efter samarbete med Anisimov

Colorado Avalanche - Carolina Hurricanes 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)
Andreis Svechnikov gjorde två mål och en assist för Canes. Även Dougie Hamilton gjorde mål för Hurricanes som tog viktiga poäng i kampen om slutspelsplatserna. Teuvo Teräväinen stod för två assistpoäng och har nu gjort 47 målgivande passningar i år. Petr Mrazek höll nollan för tredje gången på sina åtta senaste starter.

COL-CAR: Mrazek rånar Wilson med fin klubbräddning

Edmonton Oilers - New York Rangers 3-2 (2-0, 0-1, 0-1, 1-0)
Både Connor McDavid och Leon Draisaitl förlängde sina poängsviter i övertidssegern mot Rangers. Draisaitl, som gjorde ett mål och två assist, har nu gjort poäng i 14 raka matcher. McDavid, som gjorde ett mål och en assist, har gjort poäng i nio raka matcher och minst två poäng i fem raka. Matt Benning nätade även för Oilers. Brendan Lemieux och Brett Howden gjorde mål för Rangers. Oscar Klefbom klev av efter att ha täckt ett skott och återvände inte.
Minnesota Wild - San Jose Sharks 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)
Barclay Goodrow gav gästerna ledningen i mittperioden när han styrde in Marc-Edouard Vlasics skott från distans. Thomas Hertl utökade densamma i slutperioden innan Logan Couture spikade slutresultatet på straff. Martin Jones motade samtliga 24 skott.
SÅ GICK SNACKET:
"De kämpar om en slutspelsplats och de spelade tungt hela matchen. Vi kämpar om jobb nästa år just nu och vi försöker att spela så bra vi kan för varandra." - Cody Ceci,
"Vi måste spela mycket bättre. Det här var en väckarklocka för oss. Vi var inte redo inför matchen och de slog oss på fingrarna." - Auston Matthews
"Det känns som att de här två poängen är mer värda än bara två. Det var en viktig match ikväll." - Anders Lee
"De var som Harlem Globetrotters stundtals och de gjorde några fina mål." - Calvin Pickard