Hagg

Spektakulära mål stod på menyn när NHL avrundade ytterligare en rejäl omgång med hela tolv matcher och 24 lag aktiva. Bland målskyttarna av dessa spektakulära kassar hittar vi svenskar som Robert Hägg och André Burakovsky som båda lirkade upp hela motståndarlag innan de lade pucken i nät. Dessutom hittar vi en rysk milstolpe hos Capitals, en matchens första stjärna för Mikael Backlund och en explosiv femmålsperiod av Winnipeg Jets i nattens NHL.

Nedan finner ni en summering av nattens tolv drabbningar:
Ottawa Senators - Philadelphia Flyers 3-5 (1-2, 0-0, 2-3)
Matchen mellan Senator och Flyers skulle komma att bli en riktig delikatess för den som gillar läckra hockeymål. Först stod svenske backen Robert Hägg för ett vackert solonummer då han 7.14 in på första perioden tog ner pucken i mittzon, dribblade sig förbi hela Senators försvar och sprätte dit pucken i nät via ett snärtigt handledsskott. Målet betydde 2-0 till Flyers och ett kopplat grepp redan från start.
4.15 in på den tredje perioden visade sedan Claude Giroux att gammal är äldst då veteranen stod för en riktigt len frilägesfint som placerade Senators målvakt Craig Anderson på läktaren. Trots desperat jagande från Senators vid ledningen 5-1 för Flyers kom man inte närmare än 5-3 till slut.

Washington Capitals - Buffalo Sabres 5-1 (1-0, 1-0, 3-1)
I en match där Alex Ovechkin tangerade legendariska backen Calle Johansson för Capitals klubbrekord sett till matcher spelade (983) var det inte så konstigt att det mesta i matchen skulle komma att handla om Washingtons ryske kapten. Med två mål i drabbningen mot Buffalo Sabres befäste han sin ledning i NHLs målliga med totalt 38 fullträffar och såg även till att leda sitt lag till en 5-1-seger.
Hemmalagets André Burakovsky noterades även för ett spektakulärt solomål som lär vevas flitigt bland nattens höjdpunkter.

Florida Panthers - Pittsburgh Penguins 6-5 (2-1, 2-1, 2-3)
I en av kvällens svängigaste matcher var det Florida Panthers som gick segrande ur mötet med Pittsburgh Penguins efter att ha överlevt en formidabel anstormning i den tredje perioden. Panthers, som inför tredje hade ledningen i matchen med 4-2, blev hårt ansatta av ett Pittsburgh anförda av Evgeni Malkin. När Evgenii Dadonov satte sitt tredje mål för kvällen (6-5) med 1.53 kvar att spela tycktes dock proppen gå ur Penguins som inte orkade komma tillbaka igen.
Relaterat material: [Penguins nya centerdjup inger respekt]
Patric Hörnqvist och Carl Hagelin noterades för varsitt mål hos gästande Penguins.

Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)
Vid ställningen 1-1 med halva den andra perioden spelad var det tre svenskar som, i powerplay, bestämde sig för att kliva fram och avgöra matchen. Niklas Kronwall spelade från sin blålinjeposition ner till Gustav Nyquist vid högra tekningscirkeln som i sin tur skickade en puck på mål som styrdes in av Henrik Zetterberg. Tiden för målet skrevs till 13.22 och det blev det matchavgörande. Matchen slutade till sist 3-1 till hemmalaget Detroit.

Calgary Flames - Colorado Avalanche 5-1 (2-1, 1-0, 2-0)
Det var ingen lyckosam kväll för Colorados målvakt Semyon Varlamov som tvingades släppa första pucken förbi sig redan 0.18 in i första perioden. Trots mål från Avalanche superstjärna Nathan MacKinnon ledde hemmalaget Calgary Flames med 2-1 efter den första perioden, en ledning man sedan aldrig släppte.
Tongivande för Flames var Mikael Backlund som utsågs till matchens förste stjärna efter att ha stått för två målgivande passningar och ett mål i lagets 5-1-seger.
New Jersey Devils - New York Islanders 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)
Det tycks inte finnas någon som helst hejd på New Jersey Devils' Taylor Hall just nu. Stekhete Hall såg med sina två assist på Kyle Palmieris mål i den tredje perioden (6.35 respektive 11.11 in) till att leda sitt Devils till seger över New York Islanders, samtidigt som han för egen del gjorde poäng i sin 21:a raka match.
Imponerande av Hall samt av Devils som fortsätter stärka sina slutspelsaktier.
Dallas Stars - Winnipeg Jets 3-5 (1-0, 1-5, 1-0)
Explosiva Winnipeg Jets lät inte en sådan petitess som att hemmalaget Dallas Stars hade ledningen med 1-0 efter den första perioden rubba dem. Nej, istället gick Jets ut i den andra perioden och chockade Stars genom att skicka in totalt fem kassar. Bland hjältarna hos bortalaget märktes Patrik Laine som stod för två av målen, Dustin Byfuglien som stod för tre assist, Nikolaj Ehlers som gick 1+2 samt Tobias Enström som faktiskt stod för säsongens första mål.
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 4-3 (2-2, 1-1, 1-0)
I ett klassiskt möte mellan två klassiska lag var det Toronto Maple Leafs som drog det längsta strået i denna Atlantic Division-match. Med Auston Matthews åter på skadelistan var det upp till spelare som William Nylander och Mitchell Marner att leverera och som man gjorde det. Nylander stod för två primära assist medan Marner hade poäng på alla fyra av Leafs mål och avslutade kvällen som matchens lirare med siffrorna 1+3.
Avgörande 4-3 för Leafs gjorde av veteranbacken Ron Hainsey med enbart 1.23 kvar att spela av den tredje perioden, framspelad av just Nylander och Marner.
Relaterat material: [Matthews missar minst tio dagar]
Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 3-4 (1-1, 2-1, 0-1, 0-0, 0-1)
I en av kvällens enda matcher att behöva mer än 60 minuter för att avgöras var det bortalaget Tampa Bay Lightning som drog det längsta strået efter straffläggning. Efter att lagens tunga pjäser Max Pacioretty (Montreal) och Nikita Kucherov (Tampa) duellerat och stått för ett mål och en assist vardera under matchens första tre perioder, var det Brayden Point som med sitt straffmål tillslut noterades som matchvinnare.

Columbus Blue Jackets - Chicago Blackhawks 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)
Det tycks inte finnas någon hejd på den svacka forna mästarlaget Chicago Blackhawks är inne i just nu. Lagets målvakt Anton Forsberg (tidigare i just Columbus) kämpade visserligen tappert men det räckte inte mot ett beslutsamt Columbus. Segersiffrorna för hemmalaget från Eastern Conference skrevs slutligen till 3-2 efter att tuffingen Josh Anderson nätade med 11.14 spelat av den tredje perioden.
Arizona Coyotes - Anaheim Ducks 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
I en av omgångens mest målsnåla matcher lyckades tabelljumbon Arizona Coyotes hålla undan och vinna 2-0 mot ett vilt kämpande Anaheim Ducks. Bortalaget Ducks, som var i desperat behov av poäng då man förblir intrasslade i ett tight race kring slutspelsstrecket, fick helt enkelt inte hål på en storspelande Antti Raanta i Coyotes-kassen.
Niklas Hjalmarsson noterades för en assist hos hemmalaget.
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 3-4 (0-1, 1-2, 2-1)
Adam Larsson stod för en assist när bortalaget Edmonton Oilers gick segrande ur Western Conference-mötet med Los Angeles Kings. Oilers höll i taktpinnen under större delar av matchen och Kings kom egentligen bara riktigt nära när Dustin Brown reducerade till 3-4 med 0.18 kvar att spela av den tredje perioden. Oilers lyckades dock hålla undan och inkassera två poäng.
Så gick snacket:
Barry Trotz om Ovechkins bedrift att tangera klubbrekordet för matcher spelade med 983:
- I dessa tider är det inte många spelare som uppnår något sådant med ett och samma lag. De dagarna är lite förbi. Jag tycker milstolpar är viktiga när du så tydligt är ansiktet utåt för ditt lag.
André Burakovsky om sitt solomål:
- Jag har bra självförtroende just nu och det känns bra med pucken. Jag hade en del andra möjligheter ikväll dessutom. Det är lite konstigt hur ett sådant där läge går in medan några av de tydligare chanser jag haft tidigare inte blivit mål. Det är som det är.
Claude Giroux om sin läckra dragning:
- Jag såg att jag hade mycket tid på mig så jag tänkte att jag gör en liten extra dragning. Han [Anderson] är en riktigt bra målvakt så jag visste att det skulle krävas något extra.