hedman vasilevskiy

Tampa Bay Lightning har skaffat sig ett bra läge i matchserien mot Boston Bruins. Bolts vann med 4-1 på bortais i TD Garden i Boston på torsdagsmorgonen, och leder nu matchserien med 2-1.
Svenske backen Victor Hedman var en jätte i Tampas bakre led med i särklass mest istid och med ett monsterpass på 4.25 mitt i den värsta Bostonpressen.

Ondrej Palat gjorde två snabba mål för Tampa, och efter det fick Boston jaga för att komma in i matchen: Palat gjorde 1-0 efter bara 1.47 av första perioden, ett frilge tillsammans med Tyler Johnson efter slarvigt spel i Bostons försvar. Palat utökade till 2-0 efter 3.19, när han styrde in Victor Hedmans skott. Palats båda mål är de sjunde snabbaste någonsin av en spelare i en slutspelsmatch.
- Det går ju inte att snacka bort den starten, sade Bolts back Ryan McDonagh till NHL.com. Den fick upp alla på tårna direkt i matchen. Vi höll verkligen fast vid vårt spelsystem och vår struktur och genomförde allt med väldigt hög precision. Det var inget tjusigt, vi bara tog hand om puckarna och vi tog till vara på våra chanser.
Relaterat material: [Tampa Bay Lightning vinner Match 3]
Efter de snabba ledningsmålen fick Boston jaga, men Tampas Vezina Trophy-nominerade målvakt Andrei Vasilevskiy gjorde 28 räddningar. Efter Patrice Bergerons reducering till 2-1 i power play efter en knapp kvart av första perioden, kunde Anthony Cirelli skicka Bolts till pausvila med en två-målsledning efter sitt 3-1-mål, 16.43 in på perioden. Tampas toppkedja med Steven Stamkos, Nikita Kucherov och J.T. Miller kunde sedan, efter två mål- och poänglösa matcher mot Boston, skriva in sig i målprotokollet i matchserien när Stamkos gjorde 4-1 i tomt mål med 42 sekunder kvar att spela, framspelad av Miller och Hedman.
- Vi gjorde några misstag tidigt i matchen, och de lyckades vi aldrig komma tillbaka från, sade Bruins anfallare Brad Marchand. Vi hade några framstötar under matchen där deras målvakt gjorde några bra räddningar. Så´nt här händer ibland.
Boston tryckte på rejält i början av andra perioden, men Tampa stod emot. Främst genom suveräna insatser av backarna Victor Hedman och Ryan McDonagh. Uner Bostonpressen gjorde Hedman ett monster-ispass på 4.25 (!) och McDonagh var inne på 3.24 under den tiden, den största delen mot Bostons förstakedja med Brad Marchand, Patrice Bergeron och David Pastrnak. Trion fick iväg nio skott, men bara två mot mål: Hedman täckte två skott.

• Det finns ju en anledning till att en av de där backarna är nominerad till Norris Trophy (Hedman) och den andra bara har varit fenomenalt bra (McDonagh som kom till Bolts från New York Rangers före trade deadline i februari), sade Tampas tränare Jon Cooper. De hittar ett sätt att lösa problemen. Det som hände där och då avgjorde matchen. Vi gjorde en riktigt bra första period och när Boston pressade på så stängde de där grabbarna matchen.
    Victor Hedman kom upp i en total istid på 26.18, i särklass mest i laget.
    Det var Tampas andra raka seger efter Bostons övertygande 6-2-vinst i den första matchen i playoffserien: 4-2 hemma i Amalie Arena blev nu 4-1 i TD Gardens där matchserien fortsätter på fredagskvällen (läs: lördag morgon svensk tid, matchstart kl. 01.00).
    Jon Cooper var nöjd med det han fått se:
    - Varje match är en stor match, och Boston kom in och vann en match på vår hemmais. Vi var tvungna att sno en match här, och det gjorde vi, sade Cooper. Vi är mitt uppe i en playoff-serie och vi åker skridskor, vi spelar fysiskt, vi spelar ansvarsfullt. Det är inte lätt att komma upp i nivå i match efter match. Men de här grabbarna, de har hittat ett sätt att göra det.
    För Boston var förlusten en tankeställare. Bara tre gjorda mål på de två senaste matcherna oroar lagets spelare.
  • Det är klart att varje gång man får pucken på klubbladet och är i slottet framför målet, så vill man ju göra mål. Vi lyckades inte med det. Vi måste göra det här bättre till nästa match, vara mer skärpta. Välja tillfället och få pucken i mål, sammanfattade Bruins centern David Krejci spelarnas tankar.
    Bruins har litat hårt på toppkedjan med Marchand, Bergeron och Pastrnak som var så oerhört effektiva i första slutspelsomgången, när Boston slog ut Toronto Maple Leafs med 4-3 i matcher. Trion har gjort 17 poäng (4+13) i de tio matcherna i slutspelet hittills; resten av spelarna i Boston har gjort sammanlagt nio poäng (5+4).
    I Tampa Bay Lightning har andra spelare klivit fram; laget har visat en stor bredd när toppkedjan med Stamkos, Kucherov och Miller hållits hårt: 25 poäng (9+16) från spelare utanför toppkedjan. Därav tre spelare med minst fyra poäng: Palat 3+1, Brayden Point 1+3 och Victor Hedman 0+4.
    - Vi bryr oss inte så mycket om vem som gör vad när det handlar om att komma med i poängprotokollet, sade Ryan McDonagh. Vi vet att vår förstakedja spelar på rätt sätt och att de genererar chanser i power play. Men nyckeln till vår framgång nu är att alla spelare verkligen köpt idén om att det här är ett spel som pågår över hela banan.