San Jose åkte i natt på ännu en tung förlust. Florida Panthers vann med 5-1 hemma i BB&T Center och Sharks har nu tolv insläppta på sina två senaste matcher.
Det blev ingen rolig resa genom Florida för San Jose Sharks. I lördags förlorade de mot Tampa Bay Lightning med hela 7-1 och i natt alltså med 5-1 mot Panthers.

• Jag är besviken på samma grejer som i går. Jag tror de gjorde mål på sina första skott i matchen. Vi fick jaga redan från start. Det är svårt att göra det på bortaplan. Jag tyckte vi hängde i och fortsatte jobba, men det var inte tillräckligt, sa lagets coach Peter DeBoer.
    1-0 till Panthers kom efter 4.31 genom Keith Yandle och närmare fyra minuter senare ökade Aleksander Barkov på till 2-0.
    Sharks reducerade visserligen innan första perioden var slut genom Kevin Labanc. Målet kom i powerplay och för första gången sedan den 21 november släppte Panthers in ett mål i numerärt underläge. Reduceringen var dock allt Sharks skulle mäkta med i målväg. Innan matchen summerades hade hemmalagets Mike Matheson, Brett Connolly och Frank Vatrano hittat nätmaskorna bakom Martin Jones.
    Sharks har inte vunnit på sina senaste fyra matcher (0-3-1). Panthers däremot har vunnit tre av sina fyra senaste. För andra matchen i rad spelade Sergei Bobrovsky bra mellan stolparna och räddade 30 puckar. På sina två senaste matcher har han släppt in två av 65 skott.
    - Det kändes kanon där ute. Det var kul att stå i kväll också och få tävla med laget. Jag kände mig kanske lite sliten fysiskt, men jag tyckte vi stod upp tillsammans. Det var två viktiga poäng för oss, summerade den ryske målvakten.

WPG-ANA: Scheifele nätar PP-mål från höga slottet

Winnipeg Jets - Anaheim Ducks 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)
Jets tog i natt sin 12 seger på sina 17 senaste matcher. Matchvinnare blev Mark Scheifele som gjorde matchens första och sista mål. Scheifele gav hemmalaget ledningen efter 9.02 av den första perioden på ett direktskott, men bara 32 sekunder senare fixade Rickard Rakell och Jakob Silfverberg 1-1-kvitteringen.
Adam Lowry och Devin Shore såg sedan till att ställningen blev 2-2 innan Scheifele klev fram på nytt. Scheifele avgjorde matchen i powerplay med 4.22 kvar att spela av matchen. Målet var hans 13:e för säsongen och betydde hans 400:e poäng i NHL-karriären.
Ducks har förlorat dina fem senaste bortamatcher (0-3-2) och är 2-5-2 på sina nio senaste.

WPG-ANA: Silfverberg slår in pass från Rakell

Vegas Golden Knights - New York Rangers 0-5 (0-2, 0-2, 0-1)
Alexander Georgiev storspelade i natt för sitt Rangers. Med 38 räddningar höll han nollan och såg till att Rangers tog sin sjätte seger på de senaste nio matcherna. Georgiev hade främst att göra i den första och andra perioden. Vegas sköt då 17 respektive 15 skott utan att lyckas överlista honom.
Fem olika målskyttar, Artemi Panarin, Chris Kreider, Jacob Trouba, Jesper Fast och Mika Zibanejad, gjorde mål för Rangers som så sent som för en vecka sedan förlorade med 4-1 mot Vegas. För Fast var det mål nummer fyra för säsongen och för Zibanejad mål nummer sju. Den sistnämnde har dessutom fem poäng på sina fem senaste matcher.
Vegas kasse vaktades av Malcolm Subban som stod för 20 räddningar. Deras poängsvit på fem matcher spräcktes i och med förlusten

VGK-NYR: Rangers gör två mål på 14 sekunder

Chicago Blackhawks - Arizona Coyotes 3-4 str (3-1, 0-2, 0-0, 0-0, 0-1)
Trots en 3-1-ledning efter den första perioden lyckades Blackhawks inte stänga igen hemma mot Coyotes. Gästerna från Arizona visade styrka när de lyckades hämta upp underläget i den andra perioden. Spelaren bakom upphämtningen var Carl Söderberg som med ett mål och en assist såg till att Coyotes kom i fatt. Svensken spelade först fram Conor Garland i powerplay efter 6.32. Efter 8.53 satte han själv sedan 3-3 i samma spelform med ett skott från den högra tekningscirkeln.
Robin Lehner, som vaktade Chicagos kasse, stoppade Clayton Keller från att föra 3-4 med en fin räddning efter 9.18, men den tredje perioden bjöd inte på några mål.
Matchen gick istället till sudden och straffar. Där satte både Nick Schmaltz och Garland sina straffar vilket bäddade för gästernas seger.
I hemmalaget stod Jonathan Toews för tre poäng (1+2), Lehner räddade 44 puckar.

CHI-ARI Söderberg gör PP-mål via backens klubba

Edmonton Oilers - Buffalo Sabres 2-3 ot (0-2, 2-0, 0-0, 0-1)
Jack Eichel förlängde sin poängsvit till 13 matcher när han och Marcus Johansson förarbetade Colin Miller till det avgörande 3-2-målet i sudden. Sviten är den längsta i Eichels karriär. Under sin svit har amerikanen gjort tio mål och 13 assist.
Sabres inledde bäst och hade 2-0 med sig från den första perioden. Men efter en stark mittenakt av Oilers kom laget ikapp. Joakim Nygård gjorde ett mål och en assist för hemmalaget och är nu uppe i fyra poäng den här säsongen.
Nygårds 2-2-puck var det sista som hände i målväg under ordinarie speltid. Leon Draisaitl hade en puck i stolpen i tredje perioden, men varken han eller Connor McDavid skrev in sig i poängprotokollet. Det var fjärde gången den här säsongen som båda gick poänglösa från en match.

EDM-BUF: Miller sätter matchvinnaren på övertid

SÅ GICK SNACKET:
"Tur. Jag skulle inte kalla det teknik. Det var en sådan match där puckarna kom till mig hela kvällen"
- Robin Lehner om sin räddning på Clayton Kellers försök.
"En vacker seger, speciellt med tanke på karaktären vi visade för att ta den. Vi kom ut och hade en bra start och fram till åtta minuter in i andra perioden spelade vi stabilt. Vi släppte lite, men jag älskar hur vi kom tillbaka i tredje"
- Sabres coach Ralph Krueger.
"De spelar en snabb hockey. De skapar många chanser på kontring. Det är kul att spela i den här arenan. Vi ville göra en stabil insats idag"