Blues tar hem match 4, utjämnar serien mot Sharks

Western Conference fortsätter vara betydligt jämnare än sin östra motsvarighet. Efter att ha förlorat match 3 mot San Jose Sharks tog St. Louis Blues revansch i match 4 och inkasserade en 2-1-seger. Målskyttar för hemmalaget blev Ivan Barbashev - hans första för slutspelet - och Tyler Bozak. Men den stora hjälten hette Jordan Binnington.

Ett taggat St. Louis Blues kom ut med raketfart under skridskorna och attackerade gästande San Jose Sharks i vågor. Sporrade av hur match 3 slutade - i övertid med en misstänkt handpassning innan Erik Karlsson avgjorde - var Blues fast beslutna att utjämna serien.
- Det finns många olika sätt vi kunnat hantera det på, men jag tyckte vi gjorde det perfekt, säger Vladimir Tarasenko till NHL.com/sv. Atmosfären i omklädningsrummet var bra också, vi vill hålla ihop den här gruppen ett tag till.
- Vi pratade innan om att allt vi kan göra är att gå vidare, säger Blues tränare Craig Berube. Vi kan inte ändra på något som hänt. Vi hade ledningen i den matchen och borde ha stängt den, och vi gjorde det inte. Skillnaden ikväll var att vi tog ledningen och stängde matchen som vi skulle.
Fansen i Enterprise Center hade knappt hunnit sätta sig i sina stolar innan Ivan Barbashev gav hemmalaget ledningen med sitt första mål för slutspelet. Brent Burns fann sig tidigt bakom eget mål med pucken på sin klubba i tron om att han hade tid att spela ut den. Tji fick han då Alexander Steen kom farande som en ångvält och tacklade omkull Burns, vars rensning fångades upp av Barbashev längs sargen. Den 23-årige ryssen kastade in pucken mot mål och 1-0 var ett faktum efter bara 35 sekunders spel.

STL-SJS, M4: Barbashev nätar i matchens första minut

Tyler Bozak ökade sedan på Blues ledning till 2-0 i slutet av första perioden, detta i samband med en tilltrasslad situation där pucken hann studsa på flera Sharks-spelare innan den susade in bakom Martin Jones. Målet tillkom i spel fem mot fyra - en spelform där Blues haft det tufft tidigare i slutspelet.
- Vi pratar alltid om att få mer puckar och trafik på mål, säger Bozak. Vi har passat runt den på utsidan lite för mycket tidigare.
- En tuff förstaperiod för oss, säger Burns. Efter första tycker jag vi krigade på bättre och skapade chanser. Vi blev bättre ju längre matchen gick, men vi kan höja oss ytterligare en nivå. De har ett riktigt bra lag på andra sidan och vi söker fortfarande efter vår bästa nivå.
Andra perioden passerade dock utan mål och Jordan Binnington började se mer och mer omutlig ut för varje minut som gick.
[Här kan du läsa allt från serien SJS-STL]
6.48 in på tredje perioden fick så Sharks till slut hål på rookiemålvakten. Sharks superbackar Erik Karlsson och Brent Burns samspelade i powerplay innan Burns avlossade en kanon som Tomas Hertl vräkte sig fram och tryckte in bakom Binnington. Närmare än så kom dock inte Sharks som trots skottövertag 30-22 fick finna sig i en 2-1-förlust.
Ytterligare dåliga nyheter för Sharks: Erik Karlsson befann sig på bänken under långa stunder i tredje perioden, till synes i smärta. Visserligen fanns han på isen i slutminuten när Sharks satte in sista stöten mot kvittering, men tidigare skador tycks återigen hålla den offensivt begåvade backen tillbaka.
För målvaktshjälten Jordan Binnington, 29 räddningar kvällen till ära, var segern hans tionde för slutspelet - ett nytt målvaktsrekord i St. Louis Blues:

STL-SJS, M4: Binnington räddar Karlssons försök

• Naturligtvis en stor ära, säger Binnington. Det är roligt att vara en del av det här laget som gör ett så bra jobb framför mig. De begränsade [San Joses] chanser ikväll och vi spelade en bra match. Jag försöker bara göra mitt jobb.
    Efter fyra matcher står det nu 2-2 i serien - som vänder till San Jose för match 5.
    - Vi är i 2-2-läge mot ett väldigt bra och gediget lag i finalen i Western Conference, säger Sharks tränare Peter DeBoer. Vi är två segrar från en plats i Stanley Cup-final med hemmaplansfördel. Vi ser fram emot att göra en bra prestation framför våra fans i match 5. Det känns bra.