Firma Demoličné práce bratov Tkachukovcov sa v zápase USA - Fínsko postarala o zbúranie všetkých súperových nádejí. Americkí súrodenci Brady a Matthew boli v noci na piatok najväčším dôvodom, prečo sa druhý duel 4 Nations Face-Off skončil brutálnym rozobratím európskeho outsidera v pomere 6:1.
Bolo to poriadne drsné.
Obaja Tkachukovci strelili Fínom dva góly, odhodlaného škandinávskeho protivníka okrem ich klasickej razancie zmietla aj gólová fujavica v tretej tretine.
"Toto bol najväčší zápas v mojej kariére," povedal Brady Tkachuk. "Som nadšený, že som to mohol zažiť."
Súrodenci z tímov NHL Florida Panthers a Ottawa Senators nezačínali zápas jednej formácii. Brady naskočil v treťom útoku s J.T. Millerom a Mattom Boldym, ale od druhého dejstva ho povýšili o útok vyššie k Matthewovi a Jackovi Eichelovi.
Práve tento trénerský ťah Američanom vyhral zápas, pretože Tkachukovci v tretej dvadsaťminútovke nazbierali spolu štyri body.
"Sú to dvaja veľkí chalani, ktorí v sebe spájajú šikovnosť a tvrdú prácu," ocenil ich spoluhráč Zach Werenski, ktorý tiež nazbieral tri asistencie. "Zaslúžia si pochvalu, pretože hrali skvele."