TOR-CAR: Ayres tekee hätävaramaalivahtina historiaa

Carolina Hurricanes kairasi lauantaina vierasvoiton Toronto Maple Leafsista, vaikka joutui turvautumaan hätäapumaalivahtiin James Reimerin ja Petr Mrazekin loukkaannuttua taistelun tiimellyksessä.
David Ayres, 42, hälytettiin vartioimaan Hurricanesin veräjää, kun toista erää oli jäljellä 8.41. Hän päästi toisessa erässä taakseen kaksi laukausta kolmesta, mutta torjui päätöserässä kaikki seitsemän kutia ja varmisti Carolinalle 6-3 voiton.

• Olihan se mahtavaa. Toisessa erässä oli luonnollisesti hieman tutinaa, mutta sanoin pojille pukukopissa erätauolla, että rauhoitun päätöserään ja olen valmis voittamaan ottelun, Ayres kertoi Sportsnetille.
    Ayres työskentelee Zamboni-jääkoneen kuljettajana AHL:n Toronto Marliesin leivissä, eikä hän ole koskaan aiemmin pelannut NHL-ottelussa.
    - Tämä oli elämäni huippuhetki. Olen ollut tällä jäällä monesti, kun katsomot ovat olleet tyhjillään. Mutta kun lehterit tulevat täyteen faneja, tilanne muuttuu täysin. Tällainen tilaisuus osuu kohdalle vain kerran elämässä, hän fiilisteli.
    *** ***Seuraa meitä [Facebookissa ja Twitterissä, niin pysyt ajan tasalla NHL:n tapahtumista! ]
    Reimer joutui jättämään ottelun kesken ensimmäisessä erässä saatuaan alavartalovamman. Mrazek puolestaan törmäsi toisessa erässä Maple Leafsin hyökkääjä Kyle Cliffordiin kiekontavoittelutilanteessa kaukana maaliltaan. Reimer ehti torjua kerran ja Mrazek 15 laukauksesta 14.
    - Sain useita tekstiviestejä, joissa minun käskettiin tulla avuksi. Joku tuli sanomaan, että minun pitää vetää tamineet niskaani, koska menisin jäälle. Olin tietenkin hieman shokissa, mutta rakastin jokaista hetkeä, Ayres kertoi.
    Carolina teki kolmannessa erässä kaksi maalia ja voitti erän laukaukset 9-7.
    - Nämä kaverit ovat ihan mahtavia. Itse asiassa rauhoituin silloin kun yksi heistä (Erik Haula) tuli sanomaan, että minun pitäisi vain pitää hauskaa jäällä. He eivät kuulemma välittäisi, vaikka imuroisin kymmenen maalia, Ayres jatkoi.
Ayres

Toronto Sunin mukaan Ayres on ollut silloin tällöin veskarin tuuraajana Maple Leafsin harjoituksissa viimeisten kahdeksan kauden aikana ja toiminut hätäapumaalivahtina Scotiabank Arenassa kolme vuotta.
- Davella on loistava asenne, olipa hän sitten Marliesin mukana tai täällä. Hän ottaa mielellään kuteja vastaan, Maple Leafsin päävalmentaja Sheldon Keefe sanoi 10. tammikuuta.
Chicago Blackhawks oli edellinen NHL-joukkue, joka joutui turvautumaan hätäapumaalivahtiin. Western Michigan Universityssa aikoinaan pelannut 36-vuotias kirjanpitäjä Scott Foster torjui seitsemän laukausta seitsemästä, kun Chicago voitti Winnipeg Jetsin 6-2 maaliskuussa 2018.