SUI_FIN_517

Suomi hävisi jääkiekon MM-turnauksen puolivälieräottelunsa Sveitsille maalein 2-3 (1-0, 0-3, 1-0) ja jäi mitalipelien ulkopuolelle. Päävalmentaja Lauri Marjamäen neljä arvoturnausta käsittänyt jakso päävalmentajana ei tuonut Suomelle yhtään mitalia.

Sveitsi puolusti kurinalaisesti ja iski voittoon tarvittavat maalit neljän minuutin sisällä toisessa erässä.
- Pelaajat ovat esittäneet hienoja otteita, ja nälkä kasvaa syödessä. Pettymys tulee odotusarvoista. Harmittaa pelaajien puolesta. Pelasimme kauden aikana 30 ottelua ja voitimme niistä 21. Hävisimme sitten vääriä pelejä, Marjamäki viittasi C Moren haastattelussa kauden kahden arvoturnauksen puolivälierätappioihin.
- Paljon oli kuitenkin hyviä asioita Suomi-kiekossa. Tässä on maajoukkueen runko moneksi vuodeksi eteenpäin, hän jatkoi.
Suomi karkasi johtoon ensimmäisen erän alkupuolella. Miika Koivisto tarjoili paikan Markus Nutivaaralle, joka viimeisteli turnauksen kolmannen täysosumansa. Koiviston lisäksi myös Mikko Rantanen saalisti syöttöpisteen 1-0 maaliin.
Leijonat hallitsi erää muutenkin ja laukoi 13 kertaa kohti Leonardo Genonin vartioimaa Sveitsin maalia. Harri Säteri torjui avauserässä kuusi kertaa.
Toisen erän alussa Suomi pääsi pelaamaan ensimmäistä kertaa ylivoimaa, kun Sveitsin Timo Meier otti kaksiminuuttisen koukkaamisesta. Leijonat pyöritti ylivoimaa hyvin, mutta ei päässyt kunnolla maalintekosektorille.
Alivoimansa jälkeen Sveitsi sai otetta pelistä, ja Säteri joutui venymään parhaimpaansa Suomen maalilla. Enzo Corvi iski lopulta lähietäisyydeltä Sveitsin tasoituksen. Sveitsi jatkoi hyvää otettaan tasoituksen jälkeen ja teki johtomaalin erän puolivälin jälkeen. Joel Vermin voitti kaksinkamppailun Miika Koivistoa vastaan ja yllätti Säterin.

Gregory Hofmann tuplasi Sveitsin johdon paluukiekosta vain 36 sekuntia Corvin maalin jälkeen. Sveitsin tahti oli hurja, kun se teki kolme maaliaan vajaassa neljässä minuutissa.
- Aloitettiin hyvin ja ensimmäinen erä oli ihan mallikas. Toisessa erässä oli vähän kiire hyökätä ja kohellettiin itseämme pihalle. Taisi tulla neljään minuuttiin ne kaikki kolme maalia. Se oli synkkä jakso, ja vastustaja oli tehokas. Etäisyydet kasvoivat, ja kamppailupeli oli heikompaa, Marjamäki sanoi.
Kolmannessa erässä Sveitsi säikäytti kahdella nollaa vastaan -hyökkäyksellään, mutta Säteri selvitti tilanteen ja piti Suomen pelissä mukana. Ennen erän puoliväliä Michael Fori otti 2+2 minuutin rangaistuksen, jota Suomi ei jättänyt hyödyntämättä. Sebastian Aho ja Veli-Matti Savinainen rakensivat tilanteen, ja Mikko Rantanen viimeisteli alivoimanelikon keskeltä 2-3 kavennuksen.
- Kolmas erä oli taas mallikas, mutta ei saatu enempää kavennusta. Kaikki nämä ovat maalin pelejä kuten tämäkin. Sveitsi oli hyvä luisteluvoimainen joukkue kuten tiedettiin, Marjamäki totesi.
Sveitsi kohtaa välierässä Kanadan, joka kukisti Venäjän 5-4. Kanadan sankariksi nousi Ryan O'Reilly, joka iski ratkaisumaalin jatkoajalla. Kanukkien tehomies oli kolme syöttöpistettä rohmunnut Connor McDavid. Kolmannessa erässä joukkueet iskivät neljä maalia reilussa seitsemässä minuutissa. Venäjä nousi päätöserässä kahdesti tasoihin, mutta haaveet MM-kullasta haihtuivat jatkoajalla.
Ruotsi voitti omassa puolivälierässään Latvian maalein 3-2. Ruotsin maalintekijät olivat Filip Forsberg, Viktor Arvidsson ja Oliver Ekman-Larsson.

Tre Kronor kohtaa Yhdysvallat, joka voitti Tshekin maalein 3-2. Yhdysvallat johti jo 2-0, mutta Michal Repik ja Martin Necas toivat Tshekin tasoihin. Kolmannessa erässä Patrick Kane viimeisteli ottelun toisen maalinsa, joka jäi lopulta Yhdysvaltojen voitto-osumaksi. Derek Ryan alusti Kanen 1-0 ja 3-2 maalit.