bruins_111316

Hieno suomalaispäivä NHL:ssä. Tuukka Rask piti nollan ja nousi Carey Pricen kanssa tasoihin voitoissa tällä kaudella. Markus Granlund syötti yhden ja ratkaisi jatkoajalla Vancouverissa. Lauri Korpikoski teki maalin kolmannessa peräkkäisessä ottelussaan. Patrik Laine onnistui NHL-uransa ensimmäisessä voittomaalikisassa. Mikael Granlund ja Erik Haula pohjustivat Matthew Dumban jatkoaikamaalin Ottawassa. Antti Raanta sai aloittaa Edmontonissa ja otti erinomaisen voiton.

Pelatut ottelut ja suomalaiset
Winnipeg Jets - Los Angeles Kings 3-2 vl
NHL:n maalipörssin ykkönen Patrik Laine harhautti Los Angeles Kingsin maalivahti Petr Budajn valelaukauksella ja laukoi kiekon tämän polvisuojusten välistä maaliin, ja pistepörssin kärkimies Mark Scheifele ratkaisi voittomaalikisan Winnipegille. Jets teki kaksi maalia ylivoimalla ja on nyt voittanut kaikki viisi otteluaan, joita se on johtanut kahden erän jälkeen. Patrik Laineen peliaika oli 20.02, kahden minuutin rangaistus jatkoajalla.

Vancouver Canucks - Dallas Stars 5-4 JA
Vancouver nousi 3-1 tappioasemasta ja Markus Granlund ratkaisi jatkoajalla kuuden ottelun ja viiden tappion pelikiertueelta kotiin palanneelle Canucksille, joka on nyt voittanut kaksi viimeisistä 10 ottelustaan. Ryan Miller torjui 17 laukausta voitossa. Lauri Korpikoski teki maalin kolmannessa peräkkäisessä ottelussaan, peliaikaa 18.55. Kari Lehtonen torjui 25 kertaa. Granlund 1+1= 2, 14.26.

Ottawa Senators - Minnesota Wild 1-2 JA
Matthew Dumba ratkaisi jatkoajalla Erik Haulan ja Mikael Granlundin esityöstä ja Minnesota otti kauden kahdeksannen voittonsa. Kaatumaisillaan ollut Granlund antoi kiekon maalin eteen, josta Dumba sai tehtyä osuman ennen omaa kaatumistaan. Darcy Kuemper otti voiton 35 torjunnalla. Mikko Koivun peliaika 21.41, Granlundin 21.26 ja Haulan 17.33.

Colorado Avalanche - Boston Bruins 0-2
Lauantaina Arizonassa 31 torjunnalla voiton ottanut Tuukka Rask ei osoittanut väsymyksen merkkejä, vaan piti nollan 21 torjunnalla Denverissä. David Krejci teki maalin avauserässä ja Dominic Moore kaunisteli lopussa tyhjiin Bostonille. Raskin kolmas nollapeli tällä kaudella ja 33. NHL-uralla. Mikko Rantasen peliaika 19.36.

Chicago Blackhawks - Montreal Canadiens 3-2
Lännen konferenssin ykkösjoukkue voitti idän ykkösen, kun Patrick Kane teki yhden kauden hienoimmista maaleista kolmannen erän lopussa. Kane huijasi puolustaja Jeff Petryn ja vippasi kiekon maaliin Max Pacioretty roikkuessa hänen selässään. Shea Weber teki kauden seitsemännen maalinsa, millä hän johtaa puolustajien maalipörssiä. Chicagosta kotoisin oleva Al Montoya otti voiton 33 torjunnalla; toisessa päässä Montrealista kotoisin oleva Corey Crawford torjui 21 kertaa.

Edmonton Oilers - New York Rangers 1-3
Lauantaina Calgaryssä voittanut Rangers vei Albertasta kaksi pistettä lisää hienolla pelillä. NHL:n eniten maaleja tekevä New York on nyt voittanut seitsemän viimeisistä kahdeksasta ottelustaan. Viime kaudella Torontossa 9 maalia tehnyt Michael Grabner teki kaksi maalia, ja on nyt tehnyt kymmenen kauden ensimmäisissä 16 ottelussa. Oilers hävisi kolmannen peräkkäin. Antti Raanta torjui 38 kertaa voitossa. Jesse Puljujärven peliaika 10.06.