JuuseSaros

Nashville Predatorsin kausi on ollut kaikkea muuta kuin helppo, ja pahimmillaan joukkue on näyttänyt jo jäävän pudotuspelijunan kyydistä. Tällä erää joukkueen mahdollisuudet ovat kuitenkin hyvät, sillä Predators nousi tiistaina playoff-viivan paremmalle puolelle ensimmäistä kertaa sitten marraskuun 13. päivän.

Predators kaatoi Ottawa Senatorsin 3-2 ja nappasi toisen peräkkäisen kotivoittonsa. Yksi isoimmista tekijöistä oli taas maalivahti Juuse Saros, joka pysäytti kiekon 33 kertaa ja esitti tukun hyviä torjuntoja. Myös viime ottelussa Saros oli yksi merkittävimmistä hahmoista, kun hän merkkautti 40 torjuntaa Nashvillen kaataessa Columbus Blue Jacketsin voittolaukauskilpailussa. Saros valittiin molemmissa otteluissa kakkostähdeksi.
Predators on pystynyt parantamaan esityksiään John Hynesin hypättyä päävalmentajaksi, vaikka askeleita on välillä otettu taaksepäinkin. Nyt joukkueen meno näyttää kuitenkin melko lupaavalta, ja siihen yksi suurimmista syistä on parantunut puolustuspeli, jonka viimeisenä lukkona häärii kaksi suomalaismaalivahtia.
Saros on kuitenkin ottanut pienen yliotteen Pekka Rinteestä, ja lupaava veskari onkin ollut tolppien välissä viisi kertaa seitsemän viime ottelun aikana. Näistä otteluista Saros on torjunut joukkueelleen neljä voittoa ja päästänyt tänä aikana kiekon vain 12 kertaa selkänsä taakse.
Predatorsin vahvuudet tulivat hyvin esiin tiistainakin: joukkue puolusti tiiviisti ja maalivahtipeli oli loistavaa.

• Pelasimme todella vahvan toisen erän ja näytimme paljon luonnetta. Sama juttu kolmannessa erässä, kun emme päästäneet maaliakaan. Juuse torjui hienosti. Pelasimme hyvän 60-minuuttisen, kiteytti Predatorsin hyökkääjä Viktor Arvidsson, joka teki ottelun voittomaalin toisessa erässä.
    Ottawa sai hyvän alun vääntöön, ja se pääsikin toiseen erään 2-1 johdossa. Toisessa erässä kelkka kääntyi, kun Mikael Granlund alusti ensiksi Ryan Ellisin tekemän tasoitusmaalin ja hetkeä myöhemmin Ellis teki esityön Arvidssonin voitto-osumaan.
    Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta viime aikoina, kun Nashville aloittaa hitaasti mutta lopettaa vahvasti. Se onkin yksi ominaisuus, johon joukkueen päävalmentaja Hynes on omalla tavallaan tyytyväinen.
    - Alkumme ei ehkä ollut paras mahdollinen, mutta Ottawa tuli otteluun vahvasti ja pääsi johtoon. Pystyimme kuitenkin vastaamaan haasteeseen. Keksimme keinoja ottelun edetessä ja ymmärrämme ne asiat, joita meidän täytyy tehdä paremmin. Kun pelaamme hyvin, jatkamme pelaamista samalla tavalla, mutta kun kaikki ei mene nappiin, vastaamme eri tavalla, Hynes analysoi.
    Ellis tuonut lisää tulivoimaa
    Nashvillen tiistain sankareihin lukeutui ehdottomasti puolustaja Ryan Ellis, joka pelasi kolmannen ottelun pitkän sairauslomansa jälkeen. Ellis loukkaantui tammikuussa ja oli sivussa lähes kaksi kuukautta.
    Taitava puolustaja on tuonut paljon Predatorsin kiekolliseen peliin, ja hän onkin tehnyt kahdessa viime ottelussa tehot 1+2. Tiistaina Ellis teki tärkeän tasoitusosuman ja syötti Arvidssonin voittomaalin.

NSH-OTT: Ellis osuu ranteella ylivoimalla

• Pelasimme hyvin. Ottawa on nuori joukkue, joka tekee paljon töitä. Puhuimmekin paljon taistelutahdosta, ja se oli meillä kunnossa tänään. Sen täytyy olla jatkossakin, Ellis muistutti.
    Ellis myöntää, että Predatorsin leirissä on tällä hetkellä hyvä meininki päällä ja että suunta on oikea.
    - Asiat näyttävät olevan paremmalla tolalla, ja jokainen jätkä on alkanut paiskia hommia kovemmin. Mielestäni olemme oikealla polulla.
    Arvidssonille helpottava osuma
    Predators on nyt Läntisen konferenssin kahdeksas ja Central-divisioonan neljäs. Taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista käy todella kuumana, ja jokaisen joukkueen täytyy pystyä pelaamaan loppukausi vahvalla tasolla, mikäli kevään tosipelit kiinnostavat. Nashvillen takana olevat Winnipeg Jets ja Arizona Coyotes ovat keränneet yhtä monta pistettä kuin Predators. Minnesota Wild on puolestaan kolmen pisteen päässä edellä mainitusta kolmikosta.
    Näin ollen Nashvillessa täytyy pystyä jatkossa vieläkin parempaan. Parannettavaa on etenkin hyökkäyspäässä, sillä Predators ei ole juhlinut liikaa maalien muodossa. Viiteen viime otteluun on syntynyt vain 10 maalia, mikä on liian vähän pitkällä tähtäimellä.
    Arvidssonin tiistaina tekemä maali olikin erittäin tervetullut onnistuminen koko joukkueelle. Hän oli tehnyt 11 viime otteluun vain yhden tehopisteen (1+0), ja se on surkea lukema kärkikentän pelaajalle. Arvidsson on yksi niistä Predatorsin hyökkääjistä, joilta odotetaan paljon enemmän.
    *** ***Seuraa meitä [Facebookissa ja Twitterissä, niin pysyt ajan tasalla NHL:n tapahtumista! ]
    - Olen löytänyt peliäni hieman. Minä, (Matt) Duchene ja (Calle) Järnkrok olemme myös tehneet hyvää työtä yhdessä. Luomme paikkoja hyökkäysalueella, mikä on hyvä merkki, ruotsalaislaituri iloitsi.
    Seuraavaksi onnistumisia odotetaan esimerkiksi Duchenelta, jonka maaliton putki on 12 ottelun mittainen. Filip Forsbergin maaliton jakso on yhtä pitkä. Myös Kyle Turrisilta, Nick Boninolta, Rocco Grimaldilta ja Craig Smithiltä kaivataan lisää tulitukea kärkinimille.
    Mikael Granlund on yksi harvoista Nashvillen kärkihyökkääjistä, joka saa viime aikojen otteistaan puhtaat paperit. Taitava suomalainen on tehnyt 17 viime otteluun kahdeksan maalia ja 12 tehopistettä. Lisäksi hän on tehnyt esimerkillisesti niin sanottua likaista työtä. Nyt Granlund kaipaa isosti tukea muilta hyökkääjiltä, jotta Predators pysyisi mukana taistelussa playoff-paikoista.
    Predatorsilla on nyt hyvä sauma tehdä eroa kilpakumppaneihinsa, sillä se pelaa kolme seuraavakin ottelua kotijäällään. Seuraava koitos on edessä torstaina, jolloin Tennesseessä vierailee Calgary Flames.