Penguins Capitals Game 2

Jake Guentzel ja Phil Kessel osuivat kahdesti, kun hallitseva mestari Pittsburgh Penguins voitti Washington Capitalsin joukkueiden välisen pudotuspelisarjan toisessa ottelussa lukemin 6-2 (0-0, 3-1, 3-1). Penguins johtaa neljällä voitolla katkeavaa ottelusarjaa lukemin 2-0. Kolmas ottelu pelataan Pittsburghissa maanantaina.

Ensimmäinen erä oli maaliton, mutta Penguinsin Matt Cullen iski vieraat johtoon heti toisen erän alussa. Cullen ryösti kiekon hienosti alivoimalla ja teki maalin läpiajosta. Matt Niskanen tasoitti pelin kuitenkin saman ylivoiman aikana alle minuutti myöhemmin. Kessel ja Guentzel veivät illan ensimmäisillä osumillaan Penguinsin kahden maalin johtoon vielä ennen erän loppua.
Nämä maalit olivat ilmeisesti liikaa Capitalsin päävalmentajalle Barry Trotzille, sillä Philipp Grubauer luisteli Braden Holtbyn tilalle Washingtonin veräjälle kolmannen erän alussa. Holtby torjui kahdessa erässä 11 kertaa ja päästi kolme maalia.
Kolmas erä alkoi kolmella maalilla viidessä ja puolessa minuutissa. Kessel esitteli napakkaa rannelaukaustaan iskemällä 4-1-maalin ylivoimalla. Nicklas Bäckström toi Capitalsille lohtua vajaan kahden minuutin kuluttua pudotuspelien kolmannella osumallaan. Jevgeni Malkin vei kuitenkin vieraat jälleen kolmen maalin johtoon ohjaamalla kiekon verkkoon aivan Grubauerin edestä. Guentzel teki vielä illan toisen osumansa tyhjään maaliin erän lopulla.
Penguinsin suomalaispuolustaja Olli Määttä pelasi hieman alle 18 minuuttia ja sai syöttöpisteen Guentzelin toiseen maaliin.
Kessel valittiin ottelun ykköstähdeksi ja 34 kertaa (94,4 %) torjunut Penguinsin Marc-Andre Fleury kakkoseksi. Maalin ja syöttöpisteen kerännyt Capitalsin Bäckström oli ottelun kolmostähti.