reacpphoto1

Florida Panthers ei esittänyt torstaina erityisiä hienouksia Edmonton Oilersin kotiareenalla, mutta iski tylysti silloin kun mahdollisuus tuli ja voitti Stanley Cup -finaalisarjan kolmannen ottelun maalein 4-3. Panthers johtaa finaalisarjaa nyt voitoin 3-0 ja on enää yhden voiton päässä mestaruudesta.

Florida ratkaisi ottelun edukseen toisessa erässä käännettyään 1-1 tasatilanteen kolmen maalin johdoksi, kun Vladimir Tarasenko (1+0) Sam Bennett (1+0) ja Aleksander Barkov (1+1) laittoivat kiekon verkkoon reilun kuuden minuutin sisällä toisistaan. Oilers nousi päätöserässä vielä maalin päähän, mutta Panthers puolusti vierasvoiton itselleen.

Toisessa finaalissa Leon Draisaitlin jyrän alle jäänyt Barkov oli jälleen Floridan avainpelaaja niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Pantterikippari kirjautti Sam Reinhartin (1+1) ohella kaksi tehopistettä, minkä lisäksi hänelle merkittiin ottelun voittomaali.

– Tilanne oli 4-1, mutta tiesimme, että heillä on kyvyt nousta vielä peliin mukaan. Tarvitsimme totta kai hieman onnea ja apua, mutta "Bobby" (Sergei Bobrovski) oli loistava maalilla. Taistelimme hyvin, vaikka annoimme muutaman maalin. Se on ihan ok, koska voitimme pelin, Barkov kertasi.

EDM-FLA: Barkov viimeistelee komeasti läpiajosta

Kolmannen koitoksen ensimmäisessä erässä pelin kuva oli hyvin samankaltainen kuin finaalisarjan toisessakin ottelussa. Florida hallitsi tapahtumia tasaviisikoin, mutta ylivoimalle päästyään öljymiehet olivat vaarallisimmillaan.

Ottelun ensimmäisen ylivoimatilaisuuden sai Panthers, jolla oli kuitenkin vaikeuksia saada pakkopeliään pyörimään. Paremmat paikat loi Oilers alivoimalla, kun hyökkääjä Connor Brown pääsi kokeilemaan kahdesti läheltä Bobrovskin vartioimaa maalia, mutta pantterien veräjänvartija kesti.

Kahdessa ensimmäisessä finaalissa ilman ylivoimamaaleja jääneet Edmontonin supertähdet pääsivät kokeilemaan ensimmäisen kerran ylivoimaa avauserän puolivälissä, kun Barkov nosti kiekon katsomoon ja sai kahden minuutin jäähyn pelin viivyttämisestä.

Oilersin ylivoima pyöri hyvin ja loi maalipaikkoja, mutta Bobrovskin ja blokkausten avulla Panthers selvisi alivoimastaan. Kolme minuuttia myöhemmin Floridan puolustaja Brandon Montour komennettiin istunnolle huitomisesta, mutta tämäkin ylivoima jäi Edmontonilta hyödyntämättä.

Erän toiseksi viimeisellä minuutilla molemmilta joukkueilta komennettiin pelaajat jäähylle vihellyksen jälkeisen keskustelutuokion päätteeksi, mikä tiesi tasavajaata. Toisessa loppuottelussa Edmonton iski tasavajaalla ottelusarjan ensimmäisen maalinsa, mutta nyt oli Panthersin vuoro onnistua.

Barkov riisti kiekon Evan Bouchardilta Panthersin puolustusalueella ja käänsi hyökkäyksen joukkueelleen. Kapteeni vei kiekon hyökkäysalueelle ja pelasi sen viivaan Gustav Forslingille, joka toimitti limpun maalille. Reinhart laittoi mailansa Forslingin kovan syötön väliin ja ohjasi pikkumustan ohi Oilersin maalivahti Stuart Skinnerin.

Ajassa 18.58 syntyneen Reinhartin maalin myötä Panthers pääsi lähtemään toiseen erään johtolukemissa 1-0. Oilersin kuitti tuli kuitenkin heti toisen erän toisella minuutilla, kun Panthersin puolustaja Dmitri Kulikov hävisi kiekon hyökkäyssiniviivalla paineen alla. Edmontonin hyökkääjä Warren Foegele pinkaisi läpiajoon ja sijoitti kiekon tarkasti Bobrovskin hanskapuolelle. Maalin jälkeen Oilers sai enemmän otetta pelistä myös tasaviisikoin ja pystyi luomaan pidempiä paineistusjaksoja Panthersin päätyyn.

EDM-FLA: Foegele karkaa läpi ja iskee tasoituksen

Panthers kuittasi kuitenkin välittömästi, kun Oilers uinahti hetkeksi. Anton Lundell (0+1) luisteli kiekon kanssa keskialueelle ja painoi sen punaviivalta laitoja pitkin päätyyn. Skinner ei saanut rännikiekkoa pysäytettyä, vaan Eetu Luostarinen (0+1) kaivoi kumilaatan itselleen ja tarjoili sen mainiosti maalin eteen Tarasenkolle, joka iski vieraat jälleen johtoon.

Seuraavien kuuden minuutin aikana Panthers iski vielä kahdesti. Hieman pimennossa finaalisarjassa ollut Matthew Tkachuk (0+1) ryösti kiekon maalin läheisyydessä Edmontonin puolustaja Darnell Nurselta ja syötti sen Bennettille, joka kiskaisi limpun Oilersin uunin ylähyllylle.

Paria minuuttia myöhemmin Evan Rodrigues vapautti Barkovin puolittaiseen läpiajoon, ja pantterikippari iski kiekon tylysti häkkiin. Edmonton ei saanut enää toisessa erässä kavennusosumia aikaiseksi, joten Panthers pääsi päätöserään kolmen maalin johtoasemassa.

– Peli oli aivan käsissämme, mutta tuli muutamia virheitä, emmekä pystyneet tekemään maaleja, kaksi syöttöpistettä kirjauttanut Oilersin kapteeni Connor McDavid harmitteli pelin jälkeen.

Florida tuli kolmanteen erään puolustamaan johtoaan. Oilers sai kavennuksen aikaiseksi reilun 47 peliminuutin jälkeen, kun nuori ruotsalaispuolustaja Philip Broberg laukoi kiekon onnekkaasti maaliin Panthersin puolustaja Niko Mikkolan kyynärpään kautta.

Panthers puolusti kavennusmaalin jälkeen erinomaisesti, eikä Oilersille avautunut juurikaan laadukkaita maalipaikkoja. Toinen kavennusosuma tuli kuitenkin kuin tyhjästä, kun Ryan McLeod ohjasi Brett Kulakin laukauksen verkkoon ajassa 54.43.

Toisesta kavennuksesta Rogers Place heräsi eloon, ja Edmonton pystyi rummuttamaan hyökkäyksiään kohti Bobrovskin vartioimaa maalia. Florida puolusti kuitenkin jäljellä olevat minuutit erinomaisesti pois. Viimeinen puoli minuuttia nuhjattiin Panthersin puolustusalueen kulmassa, missä vieraat pitivät väkevästi kiekkoa puolustaja Aaron Ekbladin johdolla.

Oilersin supertähdet jäivät jälleen varjoihin. McDavid on kirjauttanut finaalisarjassa kolme syöttöpistettä ja Bouchard yhden, mutta Draisaitlilla ja Zach Hymanilla pistetili on edelleen avaamatta. Mikäli Edmonton aikoo kaivaa itsensä syvästä kuopasta ylös, heidän on pystyttävä parempaan.

Öljymiesten ylivoima on pyörinyt ajoittain hyvin, mutta tuloksetta, sillä finaalien kymmenen ylivoimatilaisuutta eivät ole tuottaneet Edmontonille vielä maalin maalia. Torstaina Oilersin maalit tulivat kärjen takaa.

Mestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla Panthersille lauantaina, kun joukkueet iskevät toistamiseen yhteen Edmontonissa.

– Tehtävä ei ole vielä suoritettu, joten emme mieti vielä mestaruutta. Meillä on vielä paljon töitä edessämme, joten keskitymme siihen, Bennett muistutti.

– Tilanne on hyvä, mutta tiedämme, että katkaisupeli tulee olemaan kaikkein vaikein. Emme ota mitään itsestäänselvyytenä. Etenemme päivä ja asia kerrallaan, Barkov lisäsi.

Panthers - Oilers 4-3

Stanley Cup -finaalisarjan: Täältä löydät uusimmat uutiset ja videot Panthers - Oilers -sarjasta