COL-LAK: Toffoli iskee hattutempun ulkoilmaottelussa

Los Angeles Kings oli parempi Stadium Series -ulkoilmaottelussa, jossa Tyler Toffolin maalit kaatoivat Colorado Avalanchen. Montrealissa Dallas Stars järjesteli hirmunousun Canadiens-fanien epäonneksi. Minnesota Wild puolestaan jatkoi murheiden tiellä valmentajanvaihdosta huolimatta.

Colorado Avalanche - Los Angeles Kings 1-3
Stadium Series -ulkoilmaottelu Colorado Springsin Falcon Stadiumilla keräsi paikalle 43 574 silmäparia, jotka todistivat kuitenkin vierasvoittoa. Illan supersankariksi nousi Kingsin Tyler Toffoli, jonka hattutemppu upotti Avalanchen. Toffoli avasi maalihanat ensimmäisen erän lopulla 1-0 osumalla, jonka Colorado kuittasi vasta toisen erän viimeisillä hetkillä.
Tämän jälkeen väännettiin sitkeästi 1-1 tilanteessa varsinaisen peliajan viimeiselle minuutille asti ennen kuin Toffoli osui uudelleen. Hattutemppunsa hän viimeisteli tyhjään maaliin. Lisää lunta isäntien tupaan toi maalivahti Philipp Grubauerin loukkaantuminen, jonka myötä tämä joutui jättämään ottelun kesken kolmannen erän alussa.
Montreal Canadiens - Dallas Stars 3-4 ja.
Montreal menetti johtonsa näyttävällä tavalla, ja kaksi pistettä muuttuivat yhdeksi lohdutuspisteeksi. Joel Armia teki avausmaalin Max Domin ja Artturi Lehkosen esityöstä vain minuutin pelin jälkeen, ja toisessa erässä kaksi osumaa lisää siivittivät Canadiensin jo 3-0 johtoon.
Mattias Janmarkin kavennus piti Starsin kuitenkin mukana pelissä, ja toisen erän lopussa Tyler Seguin toi Dallasin ylivoimalla enää maalin päähän. Stars jaksoi taistella, ja sinnikkyys palkittiin, kun Blake Comeau tasasi lukemat. Ratkaisua haettiin jatkoajalta, missä Seguinin toinen maali vaiensi Bell Centren.

MTL-DAL: Seguin ratkaisee jatkoajalla

Minnesota Wild - San Jose Sharks 0-2
Martin Jones torjui 39 kertaa ja auttoi San Josen todelliseen taisteluvoittoon valmentajaa vastikään vaihtaneesta Minnesotasta. Wild voitti laukaustilaston 39-21, mutta hakkasi päätään seinään maalinteon suhteen koko illan. Dylan Gambrell rikkoi kuparisen vasta ajassa 43.08 viedessään Sharksin johtoon Brent Burnsin ja Antti Suomelan alustamalla osumalla. Toisen niitin iski tyhjään maaliin Melker Karlsson.
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 2-4
Kanadalaisten kamppailussa Ottawa jä pitkälti aseettomaksi. Auston Matthews, Jake Muzzin ja William Nylander laittoivat kiekon reppuun tasaisin väliajoin ja saivat Senatorsin vaihtamaan maalivahtia ottelun puolivälissä. Craig Andersonin liukuminen isäntien maalille herätteli Ottawaa, joka tekikin ottelun kaksi seuraavaa maalia, mutta kiri jäi torsoksi. Mitch Marner sinetöi loppulukemat tyhjään maaliin.

OTT-TOR: Matthews ujuttaa kiekon maaliin

St. Louis Blues - Nashville Predators 3-4
Nashville otti arvokkaan voiton ensimmäisessä kahdesta peräkkäisestä ottelustaan St. Louisia vastaan. Central-divisioonan kilpakumppaneiden väännössä tunteet olivat pinnassa, eikä maalejakaan uupunut.
Predators pääsi jo avauserässä kahden maalin karkumatkalle, joka kuitenkin hupeni toisen erän edetessä ja päätöserään lähdettiinkin 3-3 lukemista. Nashvillen avausmaalin syöttänyt Mikael Granlund kuitenkin ratkaisi kamppailun vieraiden eduksi ylivoimalla. Juuse Saros torjui Predatorsin maalilla 23 kertaa.
Boston Bruins - Detroit Red Wings 4-1
Boston selätti vihdoin Detroit-peikkonsa ja kaatoi Red Wingsin ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Darren Helmin tehdessä Detroitille 1-0 maalin alivoimalla tilanne näytti vielä toiselta, mutta toisessa erässä Bruins teki kolme maalia vain reilussa neljässä minuutissa ja marssi voittoon. Bruinsin maalivahti Tuukka Rask torjui voitossa 25 kertaa.

Florida Panthers - Edmonton Oilers 1-4
Florida kärsi jälleen tappion, tällä kertaa Edmontonille. Panthers joutui takaa-ajajaksi ensimmäisen erän lopulla Adam Larssonin osuman myötä, eikä noussut missään kohtaa tasoihin. Leon Draisaitl tuplasi vierasjohdon kolmannen erän avausvaihdossa, ja Jonathan Huberdeaun kavennuksen jälkeen Oilers laittoi kiekon vielä kahdesti tyhjään verkkoon.
Tampa Bay Lightning - Philadelphia Flyers 5-3
Tampa Bay nappasi jo kymmenennen peräkkäisen voittonsa upottaessaan Philadelphian kotiluolassaan. Lightning pelasi alusta alkaen kärkijoukkueen tavoin ja teki heti ensimmäiseen erään kaksi osumaa. Flyers pääsi heiluttamaan verkkoa vasta ottelun puolivälissä ylivoimalla, mutta sortui sen jälkeen itse jäähyilyyn, mikä rikkoi peliä puolin ja toisin. Päätöserässä molemmat iskivät vielä kahdesti.

TBL-PHI: Point kasvattaa Tampa Bayn johtoa

Arizona Coyotes - Washington Capitals 3-1
Arizona osoitti sinnikkyytensä taistellessaan hienon kotivoiton Washingtonista. Christian Dvorakin ja Carl Hagelinin maalit saattelivat joukkueet tasalukemissa kolmanteen erään, missä Coyotes säilytti hermonsa. Capitalsin rangaistus kostautui, kun Phil Kessel tykitti 2-1 osuman ja kirjautti tilastoihin kauden yhdeksännen ylivoimamaalinsa. Coyotesin maalilla 35 kertaa torjunut Antti Raanta ei antautunut enää toistamiseen, ja Lawson Crouse teki 3-1 maalin tyhjään Capitals-verkkoon.
Calgary Flames - Chicago Blackhawks 4-8
Kierroksen virallisessa maalijuhlassa tehtailtiin neljä osumaa heti ensimmäisiin 13 peliminuuttiin. Ero syntyi siitä, että Blackhawks pystyi vielä kiristämään tahtia toisessa erässä, jossa se muutti 2-2 tasatilanteen 6-3 johdoksi, josta Flames ei enää toipunut. Chicagon kaikki hyökkäysketjut tekivät vähintään kaksi maalia, ja illan tehomies oli kahden osuman Alexander Nylander.

CGY-CHI: Toews onnistuu rannelaukauksella

Vegas Golden Knights - New York Islanders 1-0
T-Mobile Arenalla maalit olivat harvinaisen tiukassa. Marc-Andre Fleury ja Semjon Varlamov pitivät maalinsa koskemattomina lähes kaksi täyttä erää ennen kuin Vegas vihdoin osui. Reilly Smithin 1-0 osuman syntyajaksi merkittiin 49.25. Maali jäi myös koko kamppailun ainoaksi. Fleury torjui kauden neljännessä nollapelissään 19 kertaa, kun taas Varlamoville kertyi peräti 42 koppia.
Minnesota Wildia koetellaan. Pudotuspelipaikka vaatisi nyt huippuluokan suorittamista, mutta tällä viikolla joukkue menetti luottopelaaja Jason Zuckerin pelaajakaupassa ja antoi sitten vielä potkut päävalmentajalleen Bruce Boudreaulle. Tuloksena oli turhauttava ilta Sharksia vastaan - ja nolla tehtyä maalia.
- Energia pukukopissa oli oikeanlainen. Ehkä puristimme vähän liikaakin. Lataus oli korkea, ja saatoimme sen myötä ehkä menettää vähän liikaa energiaa, pohdiskeli Wildin väliaikainen päävalmentaja Dean Evason.
Dallas Starsin pukukopissa ilo sen sijaan oli ylimmillään Montrealissa tehdyn nousun jälkeen. Stars on voittanut tällä kaudella peräti yhdeksän sellaista ottelua, joissa se on ollut tappiolla kahden erän jälkeen.
- Olemme pystyneet siihen koko kauden ajan, joten kukaan tässä joukkueessa tuskin epäilee meitä tappioasemassakaan. Pidämme aina kiinni tyylistämme. Montreal sai pari onnekasta pomppua, mutta kukaan tuskin oli huolissaan. Pelasimme hyvin. Canadiens tuli alussa kovaa, mutta me olimme vahvoja loput ottelusta, sanoi Starsin maalivahti Ben Bishop.