FI PR

Puntaroimme joukkueiden viimeaikaisia otteita joka perjantai kauden 2022-23 aikana sekä listaamme menneen NHL-viikon kuumimmat ja kylmimmät ryhmät. Nyt ruodimme viikkoa 3.-9.2.

Floridassa järjestetyn tähdistötapahtuman myötä joukkueet viettävät porrastetusti väliviikkoja otteluista, joten monien otteita ei ole vielä edes päästy näkemään tauon jälkeen. Osa palasi kaukaloon kovin panoksin ja täydellä ryminällä, toiset virittävät kuntoaan kohti runkosarjan viimeistä pätkää.
Seuraavassa on listattu viisi viimeisimmän NHL-viikon kuuminta ja kylmintä ryhmää.
Kuumimmat
Carolina Hurricanes (34-9-8)
Hurricanes lähtee runkosarjan loppurutistukseen erinomaisista asemista. Neljän pisteen johto Metropolitan-divisioonan kärjessä ja vain yhdeksän tappiota 51 ottelussa eivät ole tulleet täysin tasaisella voittokululla, vaan mukaan mahtuu myös pari selkeämpää tappioputkea. Nyt on kuitenkin kulkenut lujaa, sillä ennen taukoa Carolina voitti seitsemän ottelua peräkkäin.

BUF-CAR: Aho osuu ylivoimalla Teräväisen tarjoilusta

New Jersey Devils (34-13-4)
Pitkien pelien ykkösjoukkue ei jättänyt tammikuun lopun teemaansa tähdistötauolle. Kahdeksasta viime ottelusta kuusi - mukaan lukien kolmesta viime ottelusta kaksi - on mennyt jatkoajalle. Vaikka Devils joutui paiskimaan ylitöitä, se pystyi voittamaan kolme viimeisintä mittelöään. Metropolitan-divisioonan kakkonen on repinyt kuuden pisteen kaulan New York Rangersiin. Pistekärki Jack Hughesin loukkaantuminen on ylimääräinen haaste seuraaviin peleihin.

New York Rangers (29-14-8)
Helmikuu tulee puoliväliin, mutta Rangers ei ole hävinnyt tänä vuonna peräkkäisiä otteluita kertaakaan. Ennen All-Star-taukoa se kärsi pari niukkaa tappiota, mutta pelit ovat jatkuneet positiivisissa merkeissä ja manhattanilaiset ovat nyt kolmen ottelun voittoputkessa. Kaapo Kakko on ollut tehopisteillä seitsemästä viime pelistä viidessä.

NYR-VAN: Chytil viimeistelee rystyllä Kakon syötöstä

Edmonton Oilers (29-18-5)
Pisteputki on nyt kaksinumeroinen, sillä vaikka Oilers taipui torstaina voittolaukauskilpailussa Philadelphia Flyersille, pistetili on karttunut kymmenessä ottelussa peräkkäin. Samalla jaksolla Oilers on hävinnyt vain kaksi ottelua. Pacific-divisioonan kärkikamppailu onkin kiehtova, sillä viimeiseen 30 ottelun rutistukseen lähdetään neljän joukkueen ollessa kolmen pisteen sisällä.

PHI-EDM: Kane tasoittaa McDavidin jättösyötöstä

Florida Panthers (26-22-6)
Ottelutauot sekoittavat voimasuhdevertailua, mutta mitä tulee ainoastaan viimeisiin seitsemään päivään, All-Star-tapahtumaa isännöinyt Panthers on esiintynyt vahvasti. Juuri ennen taukoa Boston Bruinsin kaatanut Florida palasi tositoimiin 7-1 murskavoitolla Tampa Bay Lightningista ennen kuin jätti myös San Jose Sharksin yhteen osumaan. Aleksander Barkov loukkaantui Lightning-ottelussa, mutta valmennus uskoo kapteenin toipuvan pelikuntoon viikonlopuksi.

Kylmimmät
Seattle Kraken (29-17-5)
Seattle lähti tammikuun lopussa taukoviikolle ailahtelevissa tunnelmissa kirjailtuaan vuorotellen voittoja ja tappioita. Tammikuun alkupuolisko oli Krakenin voittokulkua, mutta tämä viikko on ollut taas haastava. Joukkue aloitti viiden vierasottelun putken ja kärsi alkuun kaksi tappiota itärannikolla. New York Islanders ja New Jersey Devils jättivät Seattlen yhteensä yhteen tehtyyn maaliin.
Columbus Blue Jackets (15-32-4)
Columbus on viettänyt huiliviikkoaan, eikä siis ole pelannut tähdistöottelun aiheuttaman tauon jälkeen vielä kertaakaan. Tauolle se lähti kolme tappiota niskassaan. Blue Jacketsin kalenteri on hyvä muistutus siitä, millainen rypistys monilla on edessä: sinitakit pelaavat loput 31 runkosarjaotteluaan 64 päivässä ja vieläpä pääsääntöisesti vieraskentällä.
Montreal Canadiens (20-27-4)
Myöskään Canadiens ei ole vielä palannut tauolta. Irtiotto tulee tarpeeseen, sillä tauko alkoi neljän tappion putkessa Ottawa Senatorsin tarjoiltua kaksi peräkkäistä tyrmäystä - yhden kotona ja yhden vieraissa. Jesse Ylönen kutsuttiin tällä viikolla farmista takaisin Canadiensin riveihin, joten kymmenen NHL-ottelua tällä kaudella pelannut hyökkääjä voisi saada taas näyttöpaikan.
Minnesota Wild (27-20-4)
Wild ei ole voittanut varsinaisella peliajalla kahdeksassa viime ottelussaan kertaakaan. Voittoja ylipäätään on tullut samalla pätkällä vain kaksi. Nyt alla on jo kolme peräkkäistä tappiota, joista kahdessa viimeisimmässä Minnesota teki vaatimattomasti vain yhden maalin per ilta. Silti se on tasapisteissä Colorado Avalanchen kanssa taistelussa pudotuspelipaikasta.
St. Louis Blues (23-25-3)
Missourissa on alettu todeta tilanteen tukalaa luonnetta. Venäläishyökkääjä Vladimir Tarasenko ja suomalaispuolustaja Niko Mikkola kaupattiin torstaina Rangersiin, ja menossa on yksi kauden synkimmistä vaiheista. Viisi peräkkäistä tappiota ovat pudottaneet Bluesin jo yhdeksän pisteen päähän Läntisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta.