laine-bye week

NHL:n 31 joukkueesta kymmenen on jo aloittanut työsopimuksen saneleman viiden päivän loman ja tuntuu olevan siitä hyvillään. Tauko tulee hyvään aikaan, sillä seurasta riippumatta pelaajat sanovat vapaapäivien auttavan, kun paikkaillaan fyysisiä vammoja ja kootaan ajatuksia.

Boston Bruins on yksi lomalla olevista joukkueista, ja sen kannalta tauko tulee ainakin ulkopuolisen silmin oikeaan aikaan. Bruins on hävinnyt viimeksi pelaamistaan neljästä ottelusta kolme, ja lauantain kierroksella maalivahti Tuukka Rask sai aivotärähdyksen New York Rangersin Filip Chytilin törmättyä häneen.
Bruins hävisi ottelun 2-3, ja puolustaja Charlie McAvoy harmitteli pisteiden menetystä.
Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]
- Halusimme lähteä tauolle kahden pisteen kanssa. Mutta yritetään nyt pitää tämän ottelun positiiviset asiat mielessä, koota itsemme ja levätä hieman, hän tuumi ottelun jälkeen.
Rangersin maalivahti Henrik Lundqvistilla oli hieman erilainen näkemys tauosta. Hän sanoi odottaneensa sitä, koska joukkueella on ollut raskaita aikoja ja tunteet sekä tapahtumat ovat menneet vuoristoradan lailla ylös ja alas.
- Nyt meillä on aikaa pysähtyä ja miettiä, miksi päättynyt viikko oli niin hyvä. Olemme keskittyneet todella hyvin pienimpiinkin yksityiskohtiin ja siksi olemme voittaneet, ruotsalaisvahti pohti.
Lepo voi tehdä hyvää Rangersille, mutta mitä se tekee kahdelle joukkueen viime aikojen tärkeimmälle pelaajalle, Mika Zibanejadille ja Mats Zuccarellolle, jotka molemmat ovat viiden ottelun pisteputkessa? Zibanejad on iskenyt viiteen otteluun tehot 5+4 ja Zuccarello 4+5. Ovatko he edelleen yhtä kovassa vireessä, kun joukkue palaa tauolta?
Lisää aiheesta: [Stars sekoitti pakkansa oikein ja katkaisi tappioputkensa]
Dallas Stars katkaisi lauantain kierroksella neljän ottelun mittaisen tappioputkensa kaatamalla Winnipeg Jetsin 4-2 - ja tukki samalla Jetsin neljän ottelun voittoputken. Jamie Benn kertoi Starsin käyttävän vapaapäivät henkisten ja fyysisten akkujen lataamiseen sekä lepäämiseen.
- Tämä oli iso voitto meille. Nyt voi hyvillä mielin lähteä tauolle, Blake Comeau iloitsi ottelun jälkeen.
Jetsin päävalmentaja Paul Maurice puolestaan huokaisi, että he ovat pelanneet yhdeksän ottelua 16 päivän aikana, ja vaikka sielu olisi kuinka menossa mukana, jalat eivät välttämättä jaksa seurata.
- Tarvitsemme tämän tauon, sillä meiltä alkaa polttoaine olla lopussa, hän kuvaili tilannetta.
Onko viiden päivän loma ja sitä tänä vuonna jatkava NHL:n tähdistöviikonloppu siis uhka vai mahdollisuus? Todennäköisimmin mahdollisuus, mutta joillekin joukkueille tilanteesta riippuen uhka. Tauko voi olla uhka siinä tapauksessa, että joukkue lähtee häviö niskassaan viettämään vapaapäiviä. Pelaajien pitää pyyhkiä tappio mahdollisimman nopeasti pois mielestään, ettei se roiku takaraivossa koko tauon ajan.

Florida Panthers hävisi tammikuun seitsemän ensimmäistä otteluaan, mutta on nyt voittanut kaksi putkeen ja kohtaa vielä San Jose Sharksin maanantaina ennen omaa taukoaan. Jos Sharks kaatuu, Panthers kenties haluaisi jatkaa voittoputken huumassa, vaikka kropat huutavatkin lepoa.
Buffalo Sabres on hiipunut alkukauden vauhdistaan, joten Rasmus Ristolainen ja kumppanit voivat käyttää vapaapäivät tyhjäämällä mielen ikävistä ajatuksista. Samaa voisi ehdottaa Pittsburgh Penguinsille. Joukkue nousi Metropolitan-divisioonan kärkikahinoihin alkukauden rämpimisen jälkeen, mutta viime aikoina pelaaminen on taas ollut vähän väsynyttä. Colorado Avalanche ja Nashville Predators näyttävät myös kaipaavan lepoa.
Viikon mittaisen talviloman täytyy tuntua hyvältä, kun pelaajat sanoivat jo neljän päivän joulutauosta, että sen aikana tuntui hyvältä unohtaa jääkiekko hetkeksi ja levätä - henkisesti ja fyysisesti.