SJS-COL: Donskoi osuu San Josen verkkoon

Sunnuntain NHL-kierroksella pelattiin seitsemän ottelua. Colorado Avalanche otti tärkeän voiton ja kaksi sarjapistettä Joonas Donskoin osuman turvin. Myös Carolina Hurricanes ja Minnesota Wild ottivat isot voitot ja nousivat kiinni pudotuspelipaikkoihin.

San Jose Sharks - Colorado Avalanche 3-4
Avalanche otti täydet pisteet, joten sen ero Läntisen konferenssin kärkeen on yhä kaksi pistettä. Coloradon voittomaalin iski entisen seuransa verkkoon Joonas Donskoi, joka teki 4-2 osuman päätöserässä ajassa 55.27. Sharks kavensi vielä Noah Gregorin onnistuessa, mutta tasoitusmaali jäi haaveeksi. Coloradon sankareihin lukeutui Donskoin lisäksi Nathan MacKinnon, joka keräsi tehot 1+2.
Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes 2-6
Penguins pääsi ensimmäiselle erätauolle 2-1 johdossa, mutta siihen loppuivat kotijoukkueen juhlat, kun Carolina vei loppupelin 5-0. Jaccob Slavin ja Jake Gardiner nostivat vieraat tasoihin ja ohi toisessa erässä, ja päätöserässä Hurricanesilta osuivat Morgan Geekie sekä Justin Williams, joka teki kaksi osumaa. Williams kasvatti maaliputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi. Vieraiden juhlituin sankari oli ensimmäisen NHL-ottelunsa pelannut Geekie tehoillaan 2+1. Carolinan maalissa pelannut Alex Nedeljkovic pysäytti kiekon 28 kertaa ja toi joukkueelleen toisen peräkkäisen voiton. Hurricanes on nyt Itäisen konferenssin toisella villi kortti -pudotuspelipaikalla.

PIT-CAR: Geekie iskee debyytissään kolme pistettä

Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning 4-5
Carter Verhaeghe vei Tampan 2-1 johtoon toisessa erässä, mutta kotijoukkue laittoi asetelmat uusiksi toisen erän lopussa ja päätöserän alussa. Dylan Larkin tasoitti ottelun vain 15 sekuntia ennen toista erätaukoa, ja Anthony Mantha (1+3) sekä Tyler Bertuzzi (1+3) veivät isännät jo 4-2 johtoon päätöserän ensimmäisen viiden minuutin aikana. Lightning onnistui kirimään tasoihin Brayden Pointin (2+0) ja Pat Maroonin osumilla, mutta Detroit nappasi yllätysvoiton rankkareilla Robby Fabbrin iskiessä ratkaisevan maalin.
Calgary Flames - Vegas Golden Knights 3-5
Vegas otti tärkeät pisteet ja nousi Pacific-divisioonan kärkeen sekä Läntisen konferenssin kolmanneksi ohi Dallas Starsin ja Edmonton Oilersin. Ritarien ero kakkossijalla olevaan Avalancheen on kuusi pistettä. Vegas pääsi ottelun toisen erän alussa jo 3-0 johtoon tulikuuman Max Paciorettyn maalilla, mutta Flames pakotti pelin tasoihin. Matthew Tkachuk laukoi 3-3 maalin vain kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Flamesin kantti ei kuitenkaan kestänyt loppuun asti, kun puolustaja Shea Theodore teki voittomaalin ajassa 58.50. Jonathan Marchessault kaunisteli lukemia vielä lopussa.

CGY-VGK: Pacioretty latoo ylivoimamaalin

Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 0-2
Blues piti asemansa Lännen kärkijoukkueena, kun se haki vierasvoiton Chicagosta. Voitto irtosi puolustajien osumilla, ja voittomaalin iski toisessa erässä Robert Bortuzzo. Toisesta rysästä vastasi kapteeni Alex Pietrangelo päätöserässä. Voiton suurin tekijä oli kuitenkin maalivahti Jake Allen, joka tarvitsi nollapeliinsä 29 torjuntaa. Yhä pudotuspelipaikasta haaveilevan Blackhawksin ero viimeiseen playoff-paikkaan on kuusi pistettä.
Anaheim Ducks - Minnesota Wild 4-5 ja.
Wild otti tärkeän voiton ja nousi kiinni pudotuspelipaikkaan. Vieraiden sankari oli Kevin Fiala, joka teki ottelun ratkaisun jatkoajalla. Sveitsiläinen latoi osuman myös avauserässä. Wild oli jo menossa voittoon varsinaisella peliajalla, mutta Ducksin Christian Djoos teki 4-4 tasoituksen ajassa 58.18. Isäntien pistelinko oli Jakob Silfverberg, joka teki tehot 2+1. Myös Rickard Rakell (0+3) oli tehokkaalla pelipäällä.

ANA-MIN: Fiala tekee jatkoaikaratkaisun ylivoimalla

Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets 1-2
Alkuvuodesta NHL:n kuumimpiin maalivahteihin lukeutunut Elvis Merzlikins palasi Blue Jacketsin maalille ja piristi heikosti pelanneen joukkueensa peliä. Merzlikins torjui vahvasti ja pysäytti kiekon 26 kertaa. Columbukselle riitti toisen erän kaksi osumaa, jotka olivat Emil Bemströmin ja Eric Robinsoninkäsialaa. Voittomaalin teki Robinson puolisen minuuttia ennen toista erätaukoa. Columbus nousi voittonsa myötä Itäisen konferenssin ensimmäiselle villi kortti -pudotuspelipaikalle.

VAN-CBJ: Pettersson iskee fantastisen osuman

Vegas on pelannut jo pitkän aikaa hyvin, sillä joukkue on voittanut 12 viime ottelustaan peräti 10. Huippuvireen myötä nevadalaiset ovat jo lännen kolmantena.
- Tiedämme, mihin pystymme. Tiesimme pelaavamme vahvaa peliä emmekä antaneet heille paljoa mahdollisuuksia. Annoimme muutaman huippupaikan, ja he tekivät niistä maalit, mutta loimme silti itsekin paikkoja. Heidän maalivahtinsa pelasi hyvin, ja tarvitsimme pienen pompun päästäksemme johtoasemaan uudestaan, mutta ansaitsimme sen pompun kovan työn kautta, Vegasin tähtihyökkääjä Max Pacioretty viittasi Shea Theodoren tekemään voittomaaliin.
Maaliputkessa oleva Carolinan konkari Justin Williams oli äärimmäisen tyytyväinen, kun hurrikaanit kaatoivat Penguinsin vierasjäällä.
- En ole ikinä kuullut, että tässä hallissa olisi näin hiljaista kuin nyt oli kolmannessa erässä. Yleensä täällä on paljon meteliä, joten teimme jotain oikein. Kohtaamme heidät vielä kolmesti (loppurunkosarjan aikana), mutta nyt meillä on ensimmäinen voitto alla. Seuraavat kolme kohtaamista tulevat olemaan yhtä tärkeitä, Williams tuumasi.